Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μία Συγνώμη αρκεί

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ μια υφέρπουσα αλλαγή στην φρασεολογία, ορισμένων συνιστωσών της Αριστεράς αλλά και της κεντροΑριστεράς.
Η Ελληνική κοινωνία, πιο ώριμη από ποτέ, ακούει και εντοπίζει τα διλήμματα στα οποία επιχειρούν να την υποβάλλουν. Μετατόπισε ήδη το δίλημμα Μνημόνιο/Αντιμνημόνιο, σε Ευρω/Δραχμή.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, λέγοντας ουσιαστικά ότι και τα δύο λειτουργούν παράλληλα, αλλά η κοινωνία δεν φαίνεται να το δέχεται.
Το γεγονός αυτό προκύπτει, όχι από τον φόβο, που η επικίνδυνη Δεξιά του Σαμαρά, προσπαθεί να εμπεδώσει στους πολίτες, αλλά από την ανοχή και την φτώχεια, που αυτοί έχουν περιέλθει.
Η φρασεολογία όμως άλλαξε.
Το ΠΑΣΟΚ ήδη μιλάει για την κεντροΑριστερά, λες και είναι ο φυσικός τους χώρος (!) και προσπαθεί να βρει ήπια επιχειρήματα που θα του επιτρέπουν να βρεθεί πιο κοντά στην θέση "σταδιακή απαγκίστρωση".
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού μας ταλαιπώρησε με τις ασάφειες των στελεχών του, φαίνεται να καταλήγει και αυτό στην θέση «....οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής…» ( γράμμα στον Μπαρόζο) και να ανασύρει, την αστεία, εκτιμώ δήλωση περί πολιτικής καταγγελίας του.
Τώρα θα πρέπει να αρχίσουν να σκέπτονται και ορισμένα άλλα θέματα, όπως π.χ. την διαμόρφωση χρονοδιαγράμματος για τις επανακρατικοποιήσεις ΟΤΕ, Ολυμπιακής, Τραπεζών κλπ, που έχουν στο πρόγραμμά τους ή πότε σκέφτονται ότι οι μισθοί θα μπορούν να έρθουν στα επίπεδα του 2009 ή ποιο είναι τελικά το επίπεδο εισοδήματος πάνω από το οποίο είσαι πλούσιος (20.000 €, 50.000€ ή 500.000€;) ή πότε θα επιστρέψουν το χαράτσι της ΔΕΗ σε όσους το πλήρωσαν!

Παρόλα αυτά όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει.
Το γεγονός ότι η χώρα αποκλείεται να πάει για 3η φορά σε εκλογές, είναι εμφανές στο πρόσωπο του καθενός δίπλα μας. Οι πολίτες έδωσαν το μήνυμα ότι χρειάζονται συνεργασίες.
Αυτό θα ξαναδώσουν και στις 17/6.
Η χώρα χρειάζεται αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση, σε Αριστερή κατεύθυνση. 
Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπερβεί τις ματαιοδοξίες της και την πολιτική της ιστορία. Οφείλει να επανεξετάσει τις πολιτικές που αποφάσισε και υλοποίησε και να υπερβεί τις ισορροπίες που την ανέδειξαν.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι την διαβάλουν.  Παρόλο που αυτός πρώτος ήταν που χαρακτήρισε τον μοναδικό της σύμμαχο, Φ. Κουβέλη, ως "Καρατζαφέρη της Αριστεράς».
Σφάλμα, ατόπημα, ανηθικότητα.
Δεν υπάρχει άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα της Αριστεράς, που να μπορεί να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ματαιοπονεί και κυρίως ψεύδεται, όταν μιλάει στους πολίτες για συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις.
Μόνο την ΔΗΜΑΡ εννοεί. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ.
Κι όμως την λοιδορεί ακόμη. Και κυρίως λοιδορεί τον κόσμο της.
Η χώρα όμως έχει ανάγκη να κυβερνηθεί από την Αριστερά.
Ποτέ δεν είναι αργά.

Μία συγνώμη αρκεί.
Θα ήταν η καλύτερη αρχή.
Θα άλλαζε την ροή των πραγμάτων και θα έδινε ελπίδα σε όλους μας.

Ελπίζω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις