Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Στου κασίδι το κεφάλι .... όλα.

Ο Κασιδιάρης (επίθετο και αυτό!) έκανε αυτό που πιστεύει.
Είναι μέλος μιας φασιστικής οργάνωσης και ως εκ τούτου έχει απέχθεια, στα κανάλια (βρωμοκάναλα όπως τα αποκαλεί), στους ομοφυλόφιλους, στους μετανάστες, στις γυναίκες, στις μειονότητες και την αντίθετη άποψη γενικά.
Ο φασισμός γεννιέται μέσα σε ισχυρές κοινωνικές αντιθέσεις και βρίσκει γόνιμο έδαφος όταν το πολιτικό κλίμα είναι ασταθές και οι πολίτες ζουν κάτω από πίεση, φόβο και ανασφάλεια.
Έτσι λένε τα βιβλία. Έτσι γίνεται και στην χώρα μας.
Το κακό είναι ότι σε αντίθεση με την Δημοκρατία, ο φασισμός επιβάλλει στο μέλη του την Μία Μοναδική και Αληθινή Άποψη που πρέπει να υπερασπίζονται με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Η ανοχή, είναι έννοια αντίθετη στο δόγμα τους.
  • Η πολυφωνία, απαράδεκτη.
  • Η διαφορετικότητα, αποτελεί αρρώστια.
  • Η Δημοκρατία, βασικό πολιτικό αντίπαλο.
Η ΧΑ, χρησιμοποίησε την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία σαν φωλιά για να γεννηθεί και να παρεισφρήσει μέσα της προκειμένου να την διαλύσει.
Ο κούκος (το πουλί) γεννάει τα αυγά του στις φωλιές των άλλων πουλιών. Έχει δε, την ικανότητα να τα αλλάζει ούτως ώστε τα άλλα πουλιά να μην καταλαβαίνουν και να τα εκκολάπτουν. Αποτέλεσμα να γεννιούνται και να τα ταΐζουν έως να μεγαλώσουν και να φύγουν. Τα ταΐζουν, ακόμη και όταν βλέπουν ότι έχουν ξεπεράσει σε μέγεθος τα υπόλοιπα μικρά τους.
Την επόμενη φορά, να θυμηθείτε ότι ο Φασισμός είναι ένα άλλο σύστημα, έξω από την Δημοκρατία, έξω από ότι έχουμε κατακτήσει.
Τώρα θα αρχίσουν τις επιθέσεις, προς όλους (πρόβλεψη). Η επόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολη.
Η πόλωση που άρχισε ανεύθυνα ο Α. Σαμαράς και συνεχίζει ο Α. Τσίπρας δεν θα βγει σε καλό.
Ο ένας δήλωσε "ανένδοτο" στην Αριστερά (!!!) και υπερτονίζει τον φόβο για τα σπίτια μας, τα εισοδήματά μας και άλλες επικίνδυνες ανοησίες.
Ο άλλος συνεχίζει την επικοινωνιακή τακτική για την επάρατη Δεξιά που μας φέρνει τα κακά της μοίρας και αναπτύσσει προτάσεις για "αφοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας"!!! Ανεύθυνες, ανέξοδες(!) ουτοπικές προτάσεις συνιστωσών.
Προσοχή! Το παρακράτος (που δεν σταμάτησε να εργάζεται....) πάντοτε κρατούσε για το τέλος μιας κακής περιόδου για την χώρα, τον διχασμό.
Οι πολιτικοί μας θα πρέπει να είναι περισσότερο υπεύθυνοι και να σκέφτονται, διπλά, τι μπορεί να προκαλέσουν με την στάση τους, έμμεσα ή άμεσα.
Πρέπει να εντοπίσουμε ικανούς πολιτικούς, που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα δεσμευθούν ότι θα κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να καταφέρουμε να αποδεσμευτούμε από το Μνημόνιο.
Οι μεταρρυθμίσεις (θεσμικές, οικονομικές, πολιτικές) είναι το κλειδί, για να έχουμε Δημοκρατία και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να συγκρουστούμε με κάθε είδους κατεστημένο και να κάνουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την χώρα μας. Η ψευδαίσθηση ότι τα δεινά που ζούμε οφείλονται μόνο στους "ξένους" και ουδόλως σε εμάς τους ίδιους, πρέπει να αμφισβητηθεί. 
Ευθύνη έχουμε όλοι. 
Ρόλο για την αλλαγή έχουμε επίσης όλοι.
Ελπίζω ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις