Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ευρώπη, Ευρώ και Διαπραγμάτευση (spot 2)


Η Ευρώπη, σαφώς δεν είναι, αυτή που θέλουμε.
Δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε της αδυναμίες μας (ως κράτος) και να εθελοτυφλούμε ότι κάποιος θα μας βοηθήσει εάν δεν βοηθήσουμε πρώτα τον εαυτό μας.
Κάθε ενέργεια έχει και παρενέργειες. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή είναι μονομερής. Θα έχει φυσικά μη διαχειρίσιμες παρενέργειες που οδηγούν, αν όχι σε απομόνωση, σίγουρα σε αμφισβήτηση της ισότιμης συμμετοχής μας.
Γιατί να κάνουμε κάτι τέτοιο;
Η Ανανεωτική Αριστερά ήταν και παραμένει πρωτοπόρα στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και αταλάντευτα διεκδικεί Ισότιμη συμμετοχή στην μετεξέλιξή της σε πιο Ομοσπονδιακού τύπου κοινωνία δικαίου, πρόνοιας και πολιτισμού, με στόχο την οικολογική της μετατόπιση σε νέα ενεργειακά πρότυπα προς όφελος των Λαών της.
Το Ευρώ δεν είναι ένα απλό νόμισμα. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πυρήνα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δυστυχώς οι πολιτικοί συσχετισμοί και η «πολιτική των Αγορών» που ασπάζονται μεγάλα κράτη, δημιουργούν μια κατεύθυνση που επιβάλλει στους λαούς άδικα προγράμματα λιτότητας που πλήττουν την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, την παιδεία, την υγεία, τη δημοκρατία. Αυτό πρέπει να αντιπαλέψουμε και όχι την κατάργησή του.
Διεκδικούμε πραγματική επαναδιαπραγμάτευση, με στόχο μια συμφωνία μέσα σε ένα πλαίσιο ευρωπαϊκό που θα μειώσει το χρέος ουσιαστικά και θα βοηθήσει τη χώρα να εξυπηρετεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της, χωρίς να πνίγεται η οικονομία και η κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις