Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Διαφθορά και Διαπλοκή (spot 4)



      Το ζήτημα της Διαφθοράς και της Διαπλοκής, είναι ένα ανακυκλούμενο πρόβλημα και διαρκώς συντηρούμενο, που δεν λύνεται όμως δια μαγείας.
Χρειάζεται προσήλωση στον στόχο, που είναι η εξάλειψη του πελατειακού κράτους
Το κρατικό διαπλεκόμενο σύστημα, προφανώς δεν θα αλλάξει από μόνο του.
Η κοινωνία όμως πληρώνει την κακοδιαχείριση, την εξαπάτηση, την χρησιμοποίηση της θέσης του κάθε κομματικού ή συνδικαλιστικού παράγοντα που θεώρησε λάφυρό του το κράτος και το λεηλάτησε.
Υπάρχει όμως και η άλλη, μεγαλύτερη διαπλοκή.
Αυτή των Εξοπλιστικών προγραμμάτων, των Φαρμάκων, των Δομημένων Ομολόγων, των χωρίς εγγυήσεις Τραπεζικών Δανείων προς ημέτερους, των αντίστοιχων Δανείων προς πτωχευμένες επιχειρήσεις (ακόμη και ΜΜΕ), των Ναυπηγείων, της διακίνηση Πετρελαίου, του Ρεύματος και των χορηγήσεων της ΔΕΗ, της μεταβίβασης Τραπεζών εν μία νυκτί και πολλά πολλά άλλα.
Η κοινωνία πληρώνει και αναμένει ένα "Μεσσία" να μας σώσει.
Χρειάζεται συνειδητή απόφαση να εγκαταλείψουμε τα μοντέλα κομμάτων που μετατρέπονται σε μηχανισμούς εξυπηρέτησης συντεχνιακών και συνδικαλιστικών συμφερόντων
Η λειτουργία της αγοράς πρέπει να γίνεται με ισονομία και με ισχυρές ρυθμιστικές αρχές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα της κοινωνίας έναντι των αγορών και των ισχυρών επιχειρηματικών φορέων.
Απαιτείται η δημιουργία μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συμπράξεις που να προωθούν την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ούτε κερδοσκοπική εκχώρηση ρόλων στον ιδιωτικό τομέα, ούτε προώθηση κρατικίστικων προτύπων και επαναφορά συντεχνιακών λογικών.
Είμαι θετικός σε ορισμένες αποκρατικοποιήσεις όταν αυτές εντάσσονται σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.
Και φυσικά λέω Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των δικτύων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις