Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Επίορκοι Δημόσιοι Λειτουργοί

Πολλά λέγονται και γράφονται για το Δημόσιο Τομέα, τις ρεμούλες, το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια δηλαδή, αλλά και τους επίορκους λειτουργούς που αποτελούν δυστυχώς την ραχοκοκαλιά της διαφθοράς στο Ελληνικό Κράτος. Αυτοί οι λειτουργοί δεν είναι μόνο κάποιοι Προϊστάμενοι ή Διοικητές. Είναι και οι διάφοροι υπάλληλοι που από θέση ισχύος, εκμεταλλευόμενοι την θέση τους και την ανάγκη του κάθε πολίτη, απαιτούν μίζα/φιλοδώρημα/ενίσχυση για να πράξουν το καθήκον τους.
Χρειαζόμαστε μια Δημόσια Διοίκηση που θα αναβάθμισει τον ρόλο της και την αποτελεσματικότητά της. Μια αποτελεσματικότητα που πρέπει να είναι στηριγμένη στους ίδιους τους συντελεστές της, στο υπόλοιπο ικανό δυναμικό της. Όσους δηλαδή δεν θέλουν να τα παίρνουν και αντιδρούν σε ότι βλέπουν γύρω τους.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει εάν εξασφαλιζόταν (όχι δια μαγείας) ο κατάλληλος χώρος, έξω από λειτουργίες του πελατειακού κράτους που έχει κτισθεί και της αναξιοκρατίας που ζει και βασιλεύει..
Χρειάζεται δηλαδή πολιτικό θάρρος και όραμα, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας από όλους εμάς και ορισμένους από αυτούς, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε, το ελάχιστο έστω, για την επιβίωσή μας.
Το μέλλον μας ανήκει εάν το διεκδικήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις