Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

H blogo-σφαιρα και οι άλλοι

Τι ζούμε;
Εδώ και 3 μήνες παρακολουθούμε ένα απίστευτο θέαμα, αναρτήσεων για την κατάσταση στην χώρα.
Τα blogs και τα sites προσπαθούν να αποδείξουν ότι μας κυβερνάει μια "χούντα" και το υπόλοιπο "σύστημα" ότι πρέπει να υποστηρίξουμε αυτούς που κυβερνάνε παροτρύνοντάς μας (με τρόπο έμεσο) να υπομείνουμε τις θυσίες που μας λένε.
Τελικά ποια είναι η αλήθεια; Ζούμε σε χούντα; Έχουμε ξεφύγει εντελώς και οι διαπιστώσεις μας είναι ακραίες (τουλάχιστον στν διατύπωσή τους); Παίζουμε κι εμείς το παιχνίδι;
Το Mega και η GPO μας λένε ό,τι παρά τα όσα έχουν συμβεί, το 50% του κόσμου συντάσετε με τα μέτρα ή έστω τα θεωρεί ικανά να μας βγάλουν από την κρίση. Φευ!
Τι σχόλιο να κάνεις στις διαπιστώσεις δημοσιογράφων που παίρνουν εντολές για το τι θα πουν; Για να μην αρχίσω να μιλώ για τις εταιρίες ερευνών...
Τα sites από την άλλη αυξάνονται ραγδαία.
Ο κάθε δημοσιογράφος φτιάχνει από ένα και λέει τα δικά του. Τα δικά του;
Τα κόμματα καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά τους ever. Ε, και; Όταν έρθει η ώρα θα γυρίσουμε μάλλον στα ίδια. Παλαιάς κοπής πολιτικοί με παλαιάς κοπής δημοσιογραφία και δυστυχώς παλαιάς κοπής πολίτες.
Στο τέλος όμως κάτα θα βγει.
αι δεν εννοώ ότι θα κυριαρχήσει η μετριοπάθεια ή ο μέσος όρος ή η συνισταμένη όλων αυτών.
Η λύση θα βρεθεί εάν αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στα συμφέροντα.
Στην χώρα που ο "εξυπνος" ταυτίζεται με τον "εξυπνάκια" και γίνεται "μάγκας" όταν πλουτίσει, κανείς δεν ενδιαφέρεται πως πλούτισε! Εάν δηλαδή πήρε δουλειές από τους δικούς του, εάν τρώει τα χρήματά μας, εάν πουλάει ναρκωτικά ή όπλα, θα τρέξουν τα λαμόγια και θα κάνουν δουλειές μαζί του.
Θυμηθείτε τι είδατε στις παραλίες. Ο κύριος τάδε, έχει την ξαπλώστρα του κλεισμένη και κάνει πέρα όλους του υπόλοιπους, οι οποίοι δυστυχώς μιλούν με θαυμασμό στους φίλους και αναφωνούν "καθόμουν πίσω από τον ....".
Αντί να τον κράξουν και να δηλώσουν την αντιπάθειά τους ή να δυσανασχετήσουν από την παρουσία του -της.
Η ζωή μας θα αλλάξει εάν επαναφέρουμε την έννοια έξυπνος εκεί που ήταν πριν. Να την συνδέσουμε ξανά με τις αξίες και όχι με το οικονομικό αποτέλεσμα.
Από αύριο θα αρχίσουμε την προσπάθειά μας να αναδείξουμε, ότι μπορούμε από τα κακώς κείμενα.Όχι δημοσιογραφικά, διότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι, αλλά με όρους κοινωνικούς, φιλικούς, επαγγελματικούς.
Με όρους πραγματικής ζωής.
Με άποψη και προτάσεις που θα τις υλοποιούμε μόνοι μας, όσο αντέχουμε ή όσο μπορούμε.
Μια συμμαχία πολιτών που σκέφεται και δρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις