Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Συμπεράσματα Εκλογών 2010

ΠΑΣΟΚ: δεν νομίζω ότι έχει την νομιμοποίηση που θέλει για να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα.
ΝΔ: κέρδισε εξαιρετικά πολλές περιφέρειες. Έκπληξη.
ΚΚΕ: αύξησε πολύ τα ποσοστά, όχι όμως την δύναμή του. Η αύξηση οφείλεται στην αποχή, δεδομένου ότι έχει ισχυρό πυρήνα ψηφοφόρων.
ΣΥΝ: μείωσε κι άλλο την δύναμή του, αφού ίδια ποσοστά σε χαμηλότερη βάση ψήφων σημαίνει πολύ λιγότερες ψήφοι.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 4% στην Αττική, 4 Δήμοι από την 1η Κυριακή αυτόνομα και εξαιρετικές επιλογές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: συνεχίζουν να ενισχύονται. Η συνεργασία τους στις επόμενες εκλογές, ενδεχομένως με την Δημοκρατική Αριστερά, θα βάλει και τα 2 κόμματα στην Βουλή σίγουρα
ΣΥΡΙΖΑ: ο Αλαβάνος κατάφερε να πάρει τα ίδια ποσοστά που έπαιρναν πάντοτε οι αριστεριστές, αλλά τώρα έχουν έναν αρχηγό! 
ΛΑΟΣ: στα ρηχά νερά. Ευτυχώς.
ΑΛΛΟΙ: Δυστυχώς στον Δήμο της Αθήνας απέκτησε έδρα η Χρυσή Αυγή μέσω του Μιχαλολιάκου!!! Το επικίνδυνο παιχνίδι του Καρατζαφέρη, να υποστηρίξει τον χαμένο Κακλαμάνη για να αφήσει χώρο στα συντρόφια του της Χρυσής Αυγής, δυστυχώς έπιασε. Γι αυτό παραμένει βρώμικος. Να προσέχετε.

Γενικά, η αποχή ήταν αναμενόμενη στο 40%, ποσοστό που εκτιμώ ότι θα μειωθεί σημαντικά στις εθνικές εκλογές, που θα δημιουργηθεί έντονη πόλωση (τα ξέρουμε αυτά).
Το πολιτικό σύστημα νοσεί αλλά για πρώτη φορά φαίνεται τόσο έντονα ότι υπάρχει ελπίδα για να αλλάξει κάτι. Βελτιώθηκαν οι συνθήκες για μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά και οι μάχες στις μεγάλες περιφέρειες κρίνονται στο 25%-35%.
Συνολικά: Εάν είχαμε εθνικές εκλογές, θα ετίθετο πολιτικό ζήτημα.
Δεν είχαμε όμως, οπότε έχουμε μία μόνο λύση. Να συμμετέχουμε διαρκώς περισσότερο καθημερινά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις