Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΣΕΒ. Ποιος θα μας σώσει από τους αχρείους

Έφτασε στα χέρια μου ένα Δελτίο Τύπου του ΣΕΒ με την τοποθέτηση του προέδρου του Δ. Δασκαλόπουλου, σχετικής με το Μνημόνιο.
Ομολογώ ότι το κείμενο ήταν εξαιρετικά καλογραμμένο και πολύ πολιτικό.
Ομολογώ επίσης ότι δεν εντυπωσιάστηκα από τον κυνισμό και τον ρεαλισμό του Δασκαλάπουλου.
Μου έκαναν όμως ισχυρή εντύπωση δύο σημεία, που καταδεικνύουν το πόσο ξεδιάντροπα σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι.
"...Η δημοσιονομική προσαρμογή από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να ξεπεράσουμε οριστικά τα διαρθρωτικά μας προβλήματα, να μπούμε στον ενάρετο δρόμο της ανταγωνιστικής ανάπτυξης...."
Επίσης στην τελευταία γραμμή γράφει:
"Στην περίπτωση αυτή (εννοεί παραπάνω την πτώχευση) τις συνέπειες θα τις πληρώσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Το πραγματικό θύμα όμως, θα είναι ο λαός μας".

...2015;
Ο κύριος αυτός που μας πούλαγε το γάλα κερδίζοντας υπέρογκα ποσά και συμπιέζοντας μέσω του καρτέλ του τους παραγωγούς. Που έπαιζε στα δάκτυλα το κράτος και τους ταγούς του που τώρα καταγγέλει για συντεχνιασμό, μας λέει τώρα ότι ο ενάρετος δρόμος είναι ο άκρατος ανταγωνισμός Οι συνθήκε δηλαδή που εκολάπτουν και νόμιμα πια αυτά που έκαναν έως σήμερα και χάσαμε τόσο χρήματα.Ο μάνα μου λέει: "πρώτα πεθαίνει ο άνθρωπος και μετά το χούι".
Εάν δε, διαβάσετε καλά την τελευταία γραμμή,δεν αναφέρει πουθενά τις επιπτώσεις στην τάξη των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί.
Το θύμα θα είναι ο λαός και το πολιτικό σύστημα. Όχι εμείς. Καταλάβατε;
Αφού αυτός, οι ομοϊδεάτες του και ορισμένες πολυεθνικές παρέες του έβγαλαν στην πλάτη μας τόσο χρήματα που ότι και αν γίνει, ακόμη και σε πτώχευση, δεν έχουν πρόβλημα. Τα χρήματά τους είναι στο εξωτερικό. Μάλιστα ένα τέτοιο ενδεχόμενο τους συμφέρει κιόλας αφού μετά θα αναλάβουν αυτοί πάλι τα πάντα.

Κύριοι του ΣΕΒ. Μαζευτείτε.
Δεν είμαστε το ίδιο. Ναι. Εσείς διοικείτε το κράτος και εμείς είμαστε υπήκοοι. Δυστυχώς.
Εάν όμως συνεχίσετε έτσι, τα πράγματα θα αλλάξουν και όπως ξέρετε, χρειάζεται μόνο ένα σπίρτο για να πάρει φωτιά μια δεξαμενή με εύλεκτο υλικό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοί εχουν γίνει πια ενα με την κατάσταση τοσα χρόνια, και τα συμφέροντα της κάθε κυβέρνησης πάντα ειναι με την πλευρά του κάθε κ. Δασκαλόπουλου....
Αν δούλευε η επιτροπή ανταγωνισμού, φυσικά δεν θα υπήρχαν τέτοια δείγματα.
Η επιτροπή για να δουλέψει όμως, πρέπει να δουλεύει σωστά η κυβέρνηση...
Η κυβέρνηση για να δουλέψει σωστά πρέπει να εχουν εκλεγεί οι κατάλληλοι ανθρωποι....
Οι οποίοι κατά κοινή ομολογία ολων μας δεν είναι...
Και γιατί δεν είναι? Γιατί απλά εμείς ο απλος κόσμος, ψηφίζουμε με κριτήριο το δικό μας συμφέρον και οχι σωστό, ψηφίζουμε για να "βολέψουμε" τα δικά μας παιδιά, και οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους, ψηφίζουμε ή δεν ψηφίζουμε, ακόμα χειρότερα, γιατί "σιγά μωρέ, εγώ θα σώσω την Ελλάδα"?
Και τελικά ολοι νομίζουν οτι είναι δουλειά του Batman να το κάνει!!!!!
Ολοι είμαστε υπέυθυνοι, και περισσότερο απο αυτούς που δοιηκούν, γιατί πολύ απλά, εμείς τους στείλαμε να το κάνουν....
Αν δεν αλλάξουμε εμεις, απο την καθημερινότητά μας, εως και τις εκλογές, τίποτα δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ!!!!
Δυστηχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια....Εχουμε μάθει να κρίνουμε τους άλλους μόνιμα, χωρίς ποτέ να προσπαθούμε εστω, εμείς οι ιδιοι να κάνουμε κάτι καλό, ΠΟΤΕ!
Εγω προσωπικά προσπαθώ πολύ, κουράζομαι, αλλά δεν μου βγαίνει να κάνω κάτι που δεν είναι σωστό.Μήπως δεν εχω Ελληνική καταγωγή?
Θα το ψάξω.... Ξέρω καλά πάντως πως ντρέπομαι πια για ολα αυτά που συμβαίνουν τώρα στην Ελλάδα, και μόνη μου δεν φτάνω....δεν είμαι και ο Batman αλλωστε!!!
Επειδή λοιπόν ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, θέλετε να προσπαθήσουμε ολοι μαζί??????

BATMAN.....

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις