Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Βρικόμαστε σε πόλεμο

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο"
Γι αυτό τα super martkets θα κλείσουν και θα αρχίσει το δελτίο τροφίμων. Οι Τράπεζες κρατικοποιούνται όλες και ελέγχονται από το κράτος αφού δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές και βοηθούν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Αστείο; Δεν νομίζω.
Το χειρότερο όλων είναι ότι ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός του παγκοσμίου κεφαλαίου κ. Παπακωνσταντίνου, πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο.
Ακόμη χειρότερο είναι ότι μόνοι τους επέλεξαν και να κάνουν αυτό τον πόλεμο και να βάλλουν κι εμάς να πολεμήσουμε.
Ακόμη κι αν παίξουμε στο παιχνίδι τους και κάνουμε πως το πιστεύουμε, θα πρέπει να τους πει κάποιος ότι στον πόλεμο κερδίζει αυτός που οι στρατιώτες του πιστεύουν στον σκοπό του πολέμου και εμπιστεύονται τον στρατηγό τους.
Δύο συνθήκες που στην περίπτωσή μας δεν ισχύουν σε καμία απολύτως περίπτωση.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε οι αιχμάλωτοι, όχι οι στρατιώτες.
Τώρα αφού έφτιαξαν το παιχνίδι και τους όρους του, ζητούν με βλακείες τύπου "θα γράψουμε ιστορία ή θα μας ξεχάσει η ιστορία"  να πείσουν τους "στρατιώτες" τους να πολεμήσουν.
Σοβαρά τώρα.
Παγκόσμια κρίση υπάρχει. Νομισματικός πόλεμος υπάρχει. Πόλεμος επικυριαρχίας υπάρχει.
Πόλεμος μαζί μας δεν υπάρχει.
Μπήκαμε σε αυτό το παιχνίδι από την ανόητη πολιτικά και ιστορικά απόφαση του άπειρου Πρωθυπουργού μας, να δημοσιοποιήσει ότι γνωρίζουν όλοι. Ότι χρωστάμε δηλαδή. Όλοι όμως χρωστάνε. Δεν είπε κανείς "δεν έχουμε χρήματα". Δανείζονται από άλλους και συνεχίζουν.
Τώρα αναζητούν εσωτερικούς συμμάχους. Τους βρίσκουν στους δημοσιογραφικούς σκοτεινούς διαδρόμους και στις ύποπτες λυκοφιλίες τύπου Μπακογιάννη και Καρατζαφέρη.
Ουδείς άλλος τους υποστηρίζει. Κανείς. Μόνο λίγοι αμήχανοι ψηφοφόροι τους που έτσι κι αλλιώς θα ήταν μαζί τους ότι κι αν αποφάσιζαν. Ααα, και το Κεφάλαιο επίσης.
Δυστυχώς είμαστε σε εσωτερικό πόλεμο.Με την αμηχανία, το παλαιό, το κακό.
Αυτό που αλλάζει την ζωή μας και μας ευνουχίζει από την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής.
Που μας φέρνει 10 χρόνια πίσω.
Που έχει βάλει μια γραμμή και δεν τιμωρεί κανέναν για όσα έγιναν.
Γιατί; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα αυτό;
Τίποτα δεν μάθατε από το Ρ. Κορέα και την διαχείριση του χρέους στον Ισημερινό που κατάφερε να μειώσει το χρέος 30%, αφού οφειλόταν στην διαπλοκή;
Είμαστε σε πόλεμο.
Μαζί σας.

      

1 σχόλιο:

Mijalis είπε...

Σίγουρα είναι πολεμος και ήδη μπαίνουμε στο 3ο χρόνο ή αλλιώς είμαστε στο 1943 ή στο 1916. Όλοι κρατούν 4-5 χρόνια. Επομένως όπου να ναι θα αρχίσει να φαίνεται ο νικητής. Όπως σε κάθε πόλεμο μειώθηκε η αγοραστική δύναμη πλέον του 60-70%. Επομένως και αυτό μας λέει ότι φτάνουμε στο νίμα.

1 πράγμα να προσέξουμε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και καλό θα είναι να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη με κυριότερο να δώσουμε τη χώρα στους δοσίλογους.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις