Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πεταλωτής και άλλες αστειόητες

«O ρόλος των βουλευτών είναι πάρα πολύ σημαντικός. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος και φυσικά έχει πολύ βαρύνουσα σημασία για όλους μας… Έχουμε πει πολλές φορές ότι εμείς θεωρούμε οξυγόνο τη συζήτηση στο πολιτικό γίγνεσθαι, στα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση επιδιώκει τον πολιτικό λόγο των βουλευτών, γιατί αυτός ο πολιτικός λόγος έχει και βαρύνουσα σημασία».
Τάδε έφη, κ. Πεταλωτής.
Τα παραπάνω κουκουρούκου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει καταντήσει αστειότητα. Ποτέ δεν θυμάμαι τόσο γελοίες απαντήσεις για τόσο σημαντικά θέματα. Επιπλεόν, τόση υποβάθμιση του ρόλου ενός, υποτίθεται, υπουργού.
Τόση κοροϊδία προς τους πολίτες, που ούτε τα αυτονόητα δεν καταφέρνει να ψελίσει.
Ο κ. Παπαχρήστου δεν διαγράφηκε επειδή δεν ψήφισε ότι του είπαν;
Τα περί οξυγόνου είναι για ποιον;
Ο κ. Πεταλωτής θα έπρεπε να γνωρίζει, αλλιώς να τον ενημερώσουν, ότι το σνομπ και μπλαζέ ύφος, το έχουμε δει σε πάρα πολλούς "εκπροσώπους". Στο τέλος έφευγαν κακήν κακώς.
Είναι πολύ μικρός για να υποτιμά, τον θεσμικό του ρόλο, που υπενθυμίζω ότι είναι η ακριβής και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δράσεων της κυβέρνησης.
Όχι η προπαγάνδα και προφανώς όχι η πολιτική ανάλυση ... αν δεν το΄χεις κιόλας!

   

1 σχόλιο:

Mijalis είπε...

Ο άνθρωπος δεν έχει μπλαζέ ύφος ούτε υποτιμά κανέναν. Απλά υποδείεται το ρόλο του. Και μια κλισέ ατάκα. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Επίσης λίγοι πλέον ασχολούνται με την πολιτική και επομένως λίγοι τον παρακαλουθούν. Έχει καταφέρει το σύστημα και τα τηλεριάλιτι ειδήσεων να μας αδρανοποιήσουν, ώστε να κάνουν τις δουλειές τους ανενόχλητοι.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις