Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Γερμανική αλλαγή;

Στην Γερμανία τα πράγματα αλλάζουν.
Η Μέρκελ προσπαθεί να πείσει του πολίτες της χώρας για την ορθότητα της πολιτικής της. Μάταια νομίζω. Οι Γερμανοί πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι απομονώνονται γρήγορα από τον Ευρωπαϊκό κοινωνικό ιστό, παρά το γεγονός ότι φλερτάρουν πάντοτε με την ιδέα της ισχυρής Γερμανίας.
Ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών, Steinmeir του SPD, προτάσσει την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και την στήριξη του Ευρώ ως μοναδικό δρόμο για την Γερμανία.
Προτείνει δε, την Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική συνοχή, δηλώνοντας ότι η συμμετοχή ιδιωτών στον μηχανισμό στήριξης είναι σχεδόν απαράδεκτη και ότι ο μηχανισμός πρέπει να αυξήσει σημαντικά το ταμείο του προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι "αγορές" από περαιτέρω πιέσεις προς τις χώρες του Ευρώ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα αποπληρωμής.
Συνεπώς, η Μέρκελ θα εμφανιστεί λίγο πολύ ως καταστροφέας της Ευρώπης και θα αντιμετωπίσει την γερμανική κοινωνία στις επόμενες εκλογές με το στίγμα του ανθρώπου που στηρίζει μόνο το κεφάλαιο.
Αυτό θα είναι πολύ δυσάρεστο και θα προσπαθήσει να το αποφύγει υιοθετώντας με πιο μετριοπαθή οδό. 
Ίσως οι λεονταρισμοί του Πρωθυπουργού μας να πιάσουν τόπο στην Σύνοδο κορυφής, αλλά αυτό δεν προδικάζει και την συνέχεια. Σε αυτή την φάση σημασία έχει, να βρούμε μια πολιτική διέξοδο από τις συμπληγάδες και τον απομονωτισμό, ώστε να αναζητήσουμε μετά έξοδο και επιχειρηματολογία για την νέα πορεία μας.
Οι συμμαχίες που πρέπει να αναζητήσουμε μέσα και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτοσκοπός, πια, παρόλο που δεν βλέπουμε καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Ίδωμεν!

   

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Οι συμμαχίες που πρέπει να αναζητήσουμε μέσα και έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτοσκοπός"

Σου ζητώ εκ προοιμίου συγγνώμη.Αλλά,επειδή δεν έχω άλλο τρόπο,επειδή το αναφέρεις επανειλημμένα και επειδή θα πρέπει κάποτε να συνεννοηθούμε (τουλάχιστον!),άκουσε τι θα κάνεις.
Θα πας στη βιβλιοθήκη σου,ή σε όποια άλλη εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη βρεις και θα κατεβάσεις το λεξικό του Μπαμπινιώτη ή όποιο άλλο λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας βρείς.Θα το ανοίξεις στο λήμμα "αυτοσκοπός" και θα το μελετήσεις με προσοχή και κατ' επανάληψη.Στη συνέχεια θα πάς πάνω από το avatar σου και θα αλλάξεις το "η καλύτερη ζωή είναι" σε "ούτε η καλύτερη ζωή είναι".Αφού γίνουν αυτά,θα έχουμε πεισθεί κι εμείς οτι όλοι μας γνωρίζουμε το εννοιολογικό (τουλάχιστον!)περιεχόμενο των όρων που χρησιμοποιούμε.Έτσι θα μπορούμε να συνεχίσουμε την όποια τυχόν ανταλλαγή σκέψεων...Αλλιώς...χλωμό
το βλέπω...

Υ.Γ. Παρακαλώ να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ το κείμενό μου αυτό,ΑΜΕΣΩΣ μετά την εκ μέρους σου ανάγνωσή του.

theokot είπε...

@ανώνυμος. Eυχαριστώ για την παρατήρηση περί αυτοσκοπού. Δυστυχώς όμως δεν εννοείς να καταλάβεις πως μιλούν οι απλοί πολίτες, όντας ενταγμένος σε ένα φαύλο δημοσιογραφικό σύστημα, που νομίζει ότι οι υπόλοιποι είμαστε λιγότερο μορφωμένοι και πληροφορημένοι από αυτούς. "Η καλύτερη ζωή είναι αυτοσκοπός" Το αυτοσκοπός αναφέρεται στον αγώνα, την διεκδίκηση, την πορεία για καλύτερη ζωή. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, εκτός από εσένα. Η εξυπνάδα δεν είναι προνόμιο του ενός. Παρόλα αυτά θα το αλλάξω μπας και συνετιστείς.

ΥΓ. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε σε κάτι για να συνεχίσουμε τον διάλογο. Αυτός προυποθέτει κατανόηση και διάθεση, όχι de facto αντιπαράθεση.

Ανώνυμος είπε...

@theokot. Αγαπητέ μου, σου ανάφερα σε προηγούμενο σημείωμά μου οτι έχω ρητά απαγορεύσει στον εαυτό μου να είμαι προσβλητικός και υβριστικός απένατι στον οποιονδήποτε.Αυτό θα τηρήσω και εν προκειμένω και δεν πρόκειται να σου εκφράσω παρά μονάχα,όπως έχω το δικαίωμα,τις έσχατες ΚΡΙΣΕΙΣ μου.
Έχουμε,λοιπόν,και λέμε: Είναι γνωστό οτι το μοναδικό πράγμα που παγκοσμίως είναι αήττητο είναι η ηλιθιότητα,η βλακεία.Και ως αήττητο είτε υπερισχύει (κατά κανόνα),είτε ισοδυναμεί με ο,τιδήποτε άλλο.Εμένα,ομολογώ οτι η ηλιθιότητα της σκέψης σου με κατατρόπωσε,με διέλυσε και με εξαφάνισε! Και ως διαλυμένος και εξαφανισμένος αδυνατώ απολύτως να συνυπάρξω με τον φορέα της-νικητή μου στο blog αυτό. Γι’ αυτό αποχωρώ ηττημένος και ταπεινωμένος και παραχωρώ ευχαρίστως τη θέση μου στον ..... Σπύρο,ώστε να συνεχίσετε τους υψηλόφρονες διαλόγους σας. ΤΕΛΟΣ.
Κάτι όμως με υποχρεώνει να συμπληρώσω την παρούσα δήλωση της αποχώρησής μου και δεν είναι άλλο παρά η απέραντη κακοπιστία σου,δεδομένου οτι ο φορέας της βλακείας μπορεί πολλές φορές να μην ευθύνεται ο ίδιος γι’ αυτήν,αλλά ανυπαίτια να την κουβαλά γενετικά (π.χ. σύνδρομο Down).Ενώ,αντίθετα,η κακοπιστία είναι ΕΠΙΚΤΗΤΗ ιδιότητα του χαρακτήρα,που ο εκάστοτε φορέας της είτε την επιδιώκει, είτε παραλείπει να την αποβάλει.Αμφότερα αποδοκιμαστέα.

Και ιδού η απόδειξη: Χρησιμοποιείς επανειλημμένα στα κείμενά σου τον όρο «αυτοσκοπός» με εννοιλογικό περιεχόμενο ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτόν που θέλει η ελληνική γλώσσα.Πράγμα που σημαίνει οτι αγνοείς βασικές ΕΝΝΟΙΕΣ της γλώσσας.
Και ενώ τις αγνοείς θέλεις να εξακολουθείς να αρθρώνεις γραπτό λόγο!!!

Επιχειρώ εξαιτίας αυτού,όχι να σε αρχίσω στις καρπαζιές,όπως κατά Σπύρο θα σου άξιζε,αλλά να σου ζητήσω να συμβουλευτείς τον Μπαμπινιώτη ή οιονδήποτε άλλον γλωσσολόγο θα επιθυμούσες,έγκριτους επιστήμονες και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ της πιθανής δικής μου γνωστικής πενίας ή διανοητικής επάρκειας. Και αντ’ αυτού,κατά τρόπο κακόπιστο και κατά το «ου με πείσεις,κάν με πείσεις»,μου αποκρίνεσαι πως ΕΓΩ δεν μπορώ να καταλάβω πώς μιλούν οι απλοί πολίτες!!!!!!!!
Συγγνώμη που δεν είχα καταλάβει οτι η ελληνική γλώσσα έχει ένα πλήθος εννοιών γιά «σύνθετους» πολίτες και το ίδιο πλήθος των ίδιων εννοιών,αλλά με αντίθετο περιεχόμενο,γιά τους «απλούς» πολίτες!!!!!!!!!!!
Εκατομμύρια φορές συγγνώμη,που αρνήθηκα και αρνούμαι να κατατάξω τους ανθρώπους στη συνομοταξία των μαλακίων,όπου μόνο γι’ αυτά και γιά κάποια ..... άλλα έμβια όντα «η καλύτερη ζωή είναι αυτοσκοπός»!!!!!!
Και σαν να μην έφθανε αυτό,σπεύδεις να με «εντάξεις» κατά τρόπον αυθαίρετο, κακόπιστο και αμιγώς κουκουλοφόρικο και «σ’ ένα φαύλο δημοσιογραφικό σύστημα»,
(από πού σου προέκυψε,αλήθεια,αυτή η επιφοίτηση;) επειδή θεώρησα και πιστεύω οτι «τις συμμαχίες που πρέπει να αναζητήσουμε μέσα κι έξω από την Ε.Ε.» δεν πρέπει να τις αναζητήσουμε ΑΠΛΑ και ΜΟΝΟ γιά να τις...... αναζητήσουμε,όπως θεωρείς ΕΣΥ,δεν είναι δηλ. αυτοσκοπός!,αλλά οφείλουν να είναι το ΜΕΣΟ επίτευξης εθνικών,πολιτικών,οικονομικών,κοινωνικών ή άλλων στόχων! (συνεχίζεται...)

Ανώνυμος είπε...

(....συνέχεια)
Ασφαλώς «η εξυπνάδα δεν είναι προνόμιο του ενός»,όπως γράφεις,όταν ΔΕΝ είναι!
Όταν όμως τοποθετήσεις σε διαλογική αντιπαραβολή δύο ανθρώπους,έναν φορέα εξυπνάδας και έναν φορέα κρετινισμού,τότε η εξυπνάδα ΕΙΝΑΙ -δυστυχώς γιά σένα- προνόμιο του ενός!

Κι ακόμα περισσότερο: Στο λήμμα «Νεολαία!!!!!»,παραθέτεις ένα video,όπου ένας νέος απευθύνεται σε 100,200 ή όσους θέλεις συνομιλήκους του και τους μιλά γιά τα πρόσφατα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα των φοιτητών στο U.K.
Ανεξάρτητα από τις απόψεις του,τις οποίες απολύτως συμμερίζομαι και υπερθεματίζω,
υπάρχει ένα σοβαρότατο θέμα κακόπιστης, καταχθόνιας και ύπουλης εκ μέρους σου
μεθοδολογίας.Ορμάς και ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ το φαινόμενο λέγοντας οτι: « οι νέοι είναι
φύσει και θέσει ριζοσπαστικοί». Προσοχή! Όχι «αυτοί οι νέοι και όσοι συμφωνούν με αυτά που λέγονται»,αλλά ΟΛΟΙ οι νέοι του κόσμου! Ωραία! Γιά πες μας τώρα πού το
ξέρεις και από πού προκύπτει η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ; Και παρα πέρα,αν σου φέρει κάποιος 10 video,όπου ένας Ναζί νέος θα μιλάει σε 100,200 ή όσους θέλεις άλλους Ναζί νέους
και τους εξηγεί τον «Αγώνα» του Φύρερ,δεν οφείλεις κατά την ίδια δική σου μεθοδολογία να πεις οτι «οι νέοι έχουν άποψη γιά τη ζωή και κατανοούν τη πραγματικότητα»;;;;; Θα το κάνεις;;;;;; Εκεί δεν μας οδηγεί η «λογική» σου;;;;;
Και θέλεις εμείς τώρα να ζητωκραυγάσουμε γιά το κατάντημα τέτοιων νοοτροπιών;;;

Αλλά η κακοπιστία σου δεν σταματά εδώ.Σε άλλο σχόλιό σου γιά τη «κοινοβουλευτική δημοκρατία;» μιλάς γιά τις «ακαδημαϊκές μου αρλούμπες που διατυπώνονται γιά εντυπωσιασμό».Ευπρόσδεκτη η κρίση σου και σ’ ευχαριστώ.Όταν όμως δεν ονοματίζεις ούτε ΜΙΑ ακαδημαϊκή μου αρλούμπα,ώστε να έχω την δυνατότητα της απόκρισης,τότε υπερβαίνεις τα όρια της κακοπιστίας.Εκχέεις φασιστοειδή δειλία.
Σηκώνεις το χέρι,όντας κάτω απ΄τη κουκούλα,και ΔΕΙΧΝΕΙΣ κάποιον όχι για το ΚΑΚΟ ή το ΛΑΘΟΣ που έπραξε ή είπε,αλλά γιατί υπάρχει ως σκεπτόμενος άνθρωπος και μιλά!
Φτού σου ρε,theokot(α)!

Υ.Γ. @Mijalis. Επειδή,φίλε,δεν θα τα ξαναπούμε σου ζητώ μιά χάρη. Σκέψου,αν θέλεις σε παρακαλώ,αν το «Μνημονιακό» πρόβλημα της Ελλάδας είναι όντως οικονομικό.
Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις η πιθανή -γιά μένα βέβαιη- υπόθεση εργασίας πως το πολιτικό,οικονομικό και δημοσιοδιοικητικό στελεχιακό δυναμικό της χώρας σκέπτεται,
ενεργεί και αποφασίζει,τριάντα χρόνια τώρα,όπως ο «σκεπτόμενος» - «think» γαρ –
blogger που σε φιλοξενεί. Γειά.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις