Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ermis Awards 2010

Την Τετάρτη έγινε η ετήσια εκδήλωση απονομής, βραβείων διαφήμισης για το 2010.
Η τελετή λιτή, όπως οι περιστάσεις απαιτούν αυτήν την περίοδο. Το μήνυμα του προέδρου της ΕΔΕΕ, σημαντικό. Ότι και αν γίνει οι απομονές πρέπει να συνεχιστούν, διότι αλλιώς δεν θα υπάρχουμε. Σοβαρό και σημαντικό.
Στο κλίμα αυτό είδα, πολλές καλές δημιουργικές δουλειές (Lacta, Cosmote, Jumbo, Goody's) αλλά υπήρχαν και άλλες που δεν πολυσυζητήθηκαν.
Σημαντική ανάπτυξη και πολλούς νέους δημιουργούς είχαν τα web awards και εντυπωσιακές δουλειές υπήρχαν στο design, την συσκευασία, τα λογότυπα.
Από τα web, μου άρεσε πολύ η προσέγγιση αλλά κυρίως η υλοποίηση των  IRLAD/OMD Digital, για το AVATAR/Mac Donalds, Μπράβο!
Η Ελληνική διαφήμιση παρά τις μεμψιμοιρίες, έχει να επιδείξει μια νέα γενιά ανθρώπων που την πλαισιώνουν και παράγουν εξαιρετικά πράγματα ... όταν τους αφήνουμε.
Είναι το καύσιμο στην μηχανή μιας αγοράς, που πληρώνει τώρα την μετριοπάθεια, τον εφησυχασμό και την εσωστρέφεια της.

Το σημαντικότερο όμως στην βραδιά ήταν το βραβείο κοινού.
Συγχαρητήρια σε όποιους/όποιον -α, το εμπνεύστηκε.
Ο θεσμός αυτός θα πρέπει να αντικαταστήσει σταδιακά, την έωσ τώρα διαδικασία ψηφοφορίας.
Οι καμπάνιες επιβάλλεται να ψηφίζονται από τον κόσμο (σε μεγάλο ποσοστό) αφού σε αυτόν απευθύνονται. Τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι μόνο επαγγελματικά (αυτό ελέγχεται), αλλά η υποκειμενική κρίση του καθενός. Υπάρχουν δυσκολίες για κάτι τέτοιο, αλλά μόνον έτσι μπορεί να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς. Ελπίζω η επόμενη επιτροπή να εξελίξει την ιδέα.
Συγχαρητήρια φυσικά και στην Bold, που αποδεικνύει πάντοτε πόσο σημαντική εταιρία είναι, αφού καταφέρνει να μεταλαμπαδεύει σε όλα τα νέα στελέχη την νοοτροπία της πραγματικής επικοινωνίας με τον κόσμο.
Δεν είδα δυστυχώς καμμία ενδιαφέρουσα δουλειά, στους τομείς Media και PR, που μάλλον φθήνουν τα τελευταία χρόνια (ανάλυση για τους λόγους, άλλη στιγμή).

1 σχόλιο:

IRLad.net είπε...

συμφωνώ απόλυτα με το βραβείο κοινού όπως και χαίρομαι ιδιαίτερα που στα web πήραμε Ασημένιο!!! McDonalds Avatar -Tempo Digital & IRLad.net!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις