Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κλείστε τα μάτια (Νομική)

Η Δεξιά επαληθεύει γιατί το όνομά της είναι συνώνυμο με το κακό και το παρακράτος.
Οι φασίστες του Καρατζαφέρη, από κοντά μιλούν για την άρση του ασύλου.
Το ΠΑΣΟΚ αμήχανο ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους και λαϊκίζει δια του εκπροσώπου του, που μιλάει για τις ευθύνες όλων των άλλων εκτός των δικών τους.
Οι μετανάστες στην μέση.
Επιτυχώς τοποθέτησαν το πρόβλημα στην διάσταση που του έπρεπε. Κατέδειξαν σε δύο μόλις ημέρες το μπάχαλο που επικρατεί στην χώρα και ταυτόχρονα, με την πράξη τους, αναδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής κοινωνίας.
Την πλευρά αυτή της προσωπικότητάς μας που θέλει να λύνουν άλλοι το πρόβλημα που εμείς δημιουργούμε από τις αμέλειες και τον ωχαδερφισμό μας.
Εμείς να ζούμε καλά και οι άλλοι να πάνε να ....
Η κρίση δημιουργεί άλλα επίπεδα ανοχής. Στην ουσία όμως δεν έχει αλλάξει κάτι.
Ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται όχι γιατί η Ελλάδα είναι παράδεισος, αλλά γιατί αποτελεί σκαλοπάτι για τον θεωρητικά παράδεισο που λέγεται Ευρώπη.
Κανένα κάγκελο, κανένα μέτρο καταστολής δεν μπορεί να αλλάξει την άποψη του Τρίτου κόσμου για την Ευρώπη. Επιπλέον η Ελλάδα θα παραμείνει γεωγραφικά στην θέση της και θα συνεχίσει να είναι σκαλοπάτι, έως να γίνει κανένας σεισμός και αφανισθεί από προσώπου γης.
Οι μετανάστες μπορεί να μεταφερθούν όπου να 'ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το αίτημά τους είναι να μπορούν να παίρνουν τα χαρτιά τους όπως και όταν οι νόμοι το ορίζουν. Συνεπώς σε λίγες ημέρες που θα αρχίσουν τα υγειονομικά προβλήματα, θα πρέπει να μιλήσουν όλοι επί της ουσίας και όχι με τους όρους της πεζοδρομιακής πολιτικής που συνηθίζουν να ασκούν.
Υπενθυμίζω δε, ότι από τους 1,5 εκατ. μετανάστες που ζουν στην χώρα μας μόνο 30 χιλ έχουν νομιμοποιηθεί και εκκρεμούν 50 χιλ. αιτήσεις, όταν δίδονται μόνο 25-30 κόκκινες κάρτες την ημέρα!!!
Κόκκινη κάρτα σημαίνει ότι το κράτος γνωρίζει ποιος είσαι και τι κάνεις, έχεις ΑΦΜ, δακτυλικά αποτυπώματα και γενικά είσαι γνωστός, χωρίς το ίδιο να χάνει το δικαίωμά του να σε απελάσει εάν παραβείς τους νόμους ή εάν αλλάξει πολιτική. Οι υπόλοιποι είναι άγνωστοι και συνεπώς ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν.
Ταυτόχρονα να σας ενημερώσω ότι οι δικηγόροι που παρέχουν ανανέωση στις κάρτες παραμονής (παράνομα φυσικά) παίρνουν 300 € για κάθε μία. Υπολογίστε το χρήμα που διακινείται από την εκμετάλλευσή τους. Δεν μιλώ για το χρήμα μέχρι να έρθουν εδώ (αυτό είναι άλλο...) αλλά για τα κυκλώματα που δρουν εδώ. Δεν είδα κανένα να εξαρθρώνεται, δεν είδα νόμους που να προστατεύουν ανθρώπους.
Βρισκόμαστε στο μέσον του γκέτο που φτιάξαμε μόνοι μας, με την ανοχή μας και τον στρουθοκαμηλισμό μας.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις