Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

"Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη"

Πριν λίγες ημέρες,συνέβησαν ορισμένα αθλητικά γεγονότα, που σηματοδοτούν και επιβεβαιώνουν την σήψη της Ελληνικής κοινωνίας.
Είναι ενδεικτικά συμβάντα μιας κατάστασης που η πολιτική ηγεσία συνεχίζει να αποσιωπεί ή να συγκαλύπτει για να μην πω τροφοδοτεί.
Στο πρωτάθλημα Basket, η ΑΕΚ έπεσε από την Α1 λόγω της αγωνιστικής αλλά και της διοικητικής της αδυναμίας να αντεπεξέλθει στον "ανταγωνισμό" των υπολοίπων.
Φευ! Λίγες ημέρες μετά η αθλητική "δικαιοσύνη" ανακάλυψε ότι η ομάδα του Ηλυσιακού, έχει ως ιδιοκτήτη ένα manager παικτών, τον κ. Δελημπαλταδάκη, γεγονός που κατά τον νόμο είναι επιλήψιμο και γι αυτό αποφάσισε να πέσει ο Ηλυσιακός και να παραμείνει η ΑΕΚ στην Α1. Ο κ. Δελημπαλταδάκης (σεβαστός στους κύκλους του Basketball) είναι 10 χρόνια στην θέση αυτή από την εποχή που η ομάδα του ήταν στην Α2 κατηγορία και τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Α1. Τώρα ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να αγωνίζεται η ομάδα του στην Α1, αφού δυστυχώς γι αυτόν έπεφτε η ΑΕΚ, η οποία έχει ισχυρότατα ερείσματα στην πολιτική ηγεσία από παλαιά (Γρανίτσας κλπ).
Εχθές αποφάσισαν ότι στην ποδοσφαιρική Superleague, πρέπει να μην πάρει άδεια και συνεπώς να πέσει ο Ηρακλής και όχι ο Αστέρας Τρίπολης. Σημειώνω επίσης ότι και ο ανύπαρκτος Πανιώνιος (του Βεντούρη, φίλου του κ. Μαρινάκη) έχει την δυνατότητα να παραμείνει στην ίδια κατηγορία και γι αυτό αδειοδοτήθηκε.
Για την Β' Εθνική (έτσι την λέω εγώ) να μην μιλήσουμε καλύτερα διότι θα χρειαζόμασταν βιβλίο για να καταγράψουμε τα έργα και τις ημέρες των παραγόντων της.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και τεράστια.
Φυσικά δεν θα τα απαντήσω.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ό,τι μια κλίκα παραγόντων, που η πολιτεία έχει τους δώσει την δυνατότητα να δημιουργήσουν ιδιωτική League, παραχωρώντας τους την εκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού, κοροϊδεύει επιδεικτικά όλους μας με τις γελοίες και φανερά παράνομες μεθοδεύσεις της.
Τα ίδια συμβαίνουν και στην υπόλοιπη κοινωνικοπολιτική ζωή.
Ο πολίτης όμως πρέπει να προστατευθεί από αυτές τις συμπεριφορές.
Το Σύνταγμα της χώρας διαχωρίζει καθαρά τις εξουσίες σε εκτελεστικές, νομοθετικές κλπ.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Οι Υπουργοί πρέπει να υλοποιούν τον νόμο και να καθορίζουν τα πλαίσια με γνώμονα την προστασία μας.
Ο ανύπαρκτος κ. Γερουλάνος μιλάει για "εργαλεία πίεσης" προκειμένου να εφαρμόσει τον νόμο. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να επιλέγει αυτός πότε θα τον εφαρμόσει;
Αντ' αυτού βλέπουμε ότι οι Δικαστική εξουσία κατά παράβαση του Συντάγματος, "δικάζει" και αθωώνει βάσει των ταγών της, δηλαδή της πολιτικής αλλά και την επιχειρηματικής κλίκας που κυριαρχεί. Οι "ανεξάρτητες" αρχές" πράττουν το ίδιο.
Συνεπώς το ερώτημα δεν είναι πιος είναι αθώος ή ένοχος. Αυτό το ξέρουμε όλοι, πριν φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Το ερώτημα είναι γιατί τουλάχιστον η Δικαστική εξουσία δεν κάνει το καθήκον της, να δικάσει δηλαδή με βάση το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών και των δικαιωμάτων τους.
Θα έρθει η στιγμή, που η σιωπηρή πλειοψηφία θα τους καταδικάσει.
Επίορκος δεν είναι μόνο αυτός που λειτουργεί ιδιοτελώς αλλά και αυτός που κατά παράβαση καθήκοντος δεν μας προστατεύει.
Ειδάλλως θα κυριαρχήσει η ζούγκλα της δικαιοσύνης των πολλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις