Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Ντομικίκ της διπλανής πόρτας

Μέσα σε όλα τα δεινά που μας έχουν βρει, τσοουπ και ο Ντομινίκ με τα πιπεράτα του!
Την έπεσε σε καμαριέρα λένε!
Εεε και; Εδώ την έπεσε σε μια ολόκληρη χώρα και δεν βγάλαμε άχνα.
Ίσως να μας αρέσει κιόλας, αφού φαίνεται να το θεωρούμε υποχρέωσή μας να του κάνουμε τα χατίρια.
Τον καλέσαμε δε και μόνοι μας! 
Σοβαρότης μηδέν.
Ο Ομπάμα μίλησε με την Μέρκελ, ο Γκάρντνερ με τον Σόϊμπλε και λίγες ημέρες μετά ο Καν βγαίνει από την μέση. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Είναι βέβαιο, διότι γράφτηκε και στον γερμανικό τύπο, ότι ο Ομπάμα ζήτησε από την Μέρκελ να βοηθήσει (χρηματοδοτήσει) την Ελλάδα. Το αντάλλαγμα δεν το γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε να το φανταστούμε.
Σενάριο: η γερμανική πλευρά δίνει όσα χρήματα χρειάζονται, βάζοντας φυσικά όρους διότι θα έχουν εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα και διεκδικούν (και παίρνουν) όσες δημόσιες Ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται. Οι Αμερικανοί συμφωνούν να βοηθήσουν την Γερμανία στο Διεθνές πεδίο και φυσικά να την "πριμοδοτήσουν" πολιτικά, προκειμένου να ανακηρυχθεί η επίσημος συνομιλητής των ΗΠΑ, από πλευράς Ε.Ε. (κάτι που έως τώρα δεν πολυσυμβαίνει). Επίσης διατηρούν το προνόμιο να ορίζουν αυτοί τι θα παραχωρήσουν από τον Εθνικό πλούτο της Ελλάδας, αφού η χώρα σίγουρα ελέγχεται από αυτούς, κάτι που οι Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά.
Για να γίνουν όμως αυτά υπάρχει ένας αδύναμος κρίκος.
Ο κ. Σ. Καν έστησε την υποψηφιότητά του για την Γαλλική προεδρία, πάνω στην "παγκόσμια" επιτυχία του Ελληνικού εγχειρήματος. Το project όμως δεν πάει καλά, οι διευθυντές του (ΗΠΑ), θέλουν αλλαγή πολιτικής, διότι θα πληρώσουν πολλαπλάσια, οπότε αφήνουν τον κ. Σ. Κ. στην άκρη προκειμένου να αναλάβει κάποιος άλλος την λύση του προβλήματος μέσω "πιο ρεαλιστικών εφαρμοζόμενων πρακτικών".
Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι ο κ. Καν θα χάσει το χρίσμα της Γαλλικής προεδρίας, αφού οι Γάλλοι αρέσκονται στα σεξουαλικά σκάνδαλα, διότι κατανοούν πλήρως το ερωτικό πάθος...
Προς το παρόν μπορούμε να συνεχίσουμε τα ανέκδοτά μας για το συμβάν και αισιοδοξούμε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις