Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

S.O.S - Κάποιος να μας σώσει (Παπουτσής & Σια)

Σήμερα είχα επιλέξει να μιλήσω για το τραγικό έγκλημα που διαπράχθηκε στην Πλ. Βικτωρίας. Για μια κάμερα, έφυγε μια ζωή.
Τα λόγια είναι περιττά. Θλίψη για την σήψη της κοινωνίας, οργή για τον τρόπο διαβίωσης χιλιάδων εγκλωβισμένων κατοίκων στο κέντρο και στα περίχωρα του κέντρου της Αθήνας.
Φυσικά θα αρχίσουμε πάλι τις φιλοσοφικές συζητήσεις περί αλλοδαπών.
Το ερώτημα όμως δεν είναι εάν φταίνε οι αλλοπαδοί (που προφανώς κάποιοι από αυτούς εγκληματούν), αλλά τι δημιουργεί το πρόβλημα της βίας. 
Εκτιμώ ότι εκεί πρέπει να αναζητήσουμε κάποια λύση. 
Η ασυδοσία, η ατιμωρησία, η έκπτωση αξιών και αρχών, ο έλεγχος και η μη εποπτεία ή εν τέλει η νοοτροπία μας και η σήψη στο πλαίσιο των αρχών μας είναι υπαίτιες για όσα συμβαίνουν;
Αυτά είναι εγκλήματα που δημιουργούν στο πλαίσιο της κρίσης ή στο πλαίσιο της ασυδοσίας. Η μη πειθαρχία και μη συμπόρευση του καθενός, σε συνδυασμό με ένα άχρωμο, ουδέτερο, ανεύθυνο κράτος δημιουργούν τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Οι πολίτες αναμένουν καρτερικά κάποιον να τους προστατέψει. Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Εδώ και αρκετά χρόνια όλοι γνωρίζουμε ότι σε μια κοινωνία που βασιλεύει η μίζα, η ατιμωρησία, η αρπαχτή, το μέσον και ο ωχαδερφισμός, ο καθένας προσπαθεί να επιβιώσει γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τίποτα δεν μπορεί να το προστατέψει. Όχι μόνο απέναντι στα φαινόμενα σωματικής βίας, αλλά και εργασιακής, παιδαγωγικής, οικογενειακής. Μόνοι μας στο ωκεανό.
Αυτό δεν μπορεί να λυθεί με νόμους, που σημειωτέον υπάρχουν, αλλά μέσω της ενεργοποίησης και της αντίθεσής μας σε όλα αυτά. 
Δυστυχώς αυτή η κατάσταση επιτείνεται όταν ο εκάστοτε υπουργός δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και λειτουργεί μικροκομματικά και ιδιοτελώς.
Τρανό παράδειγμα ο άχρωμος, δημοσιοσχεσίτης και επικίνδυνος κ. Παπουτσής. Στην Νομική του έφταιγε ο συνάδελφός του κ. Ραγκούσης, στο κέντρο της Αθήνας ο δήμαρχος κ. Καμίνης, στα σύνορα οι τοπικοί παράγοντες και γι αυτό επέλεξε να βάλει συρματόπλεγμα. Ακόμη και ως υπουργός Ναυτιλίας όταν βυθίστηκε το Σάμινα, έφταιγαν άλλοι. Σήμερα ένας ακόμη νέος (όχι αναρχικός), χωρίς αιτία, τραυματίστηκε και βρίσκεται στην εντατική από χτυπήματα των ΜΑΤ. Αύριο ο υπουργός θα λέιε ότι φταίνε οι υφιστάμενοί του στην Αστυνομία.
Η τραγική φιγούρα της νέας μητέρας που έχασε τον άνδρας, αλλά και η οικογένεια του διαδηλωτή, θα μείνουν με αναπάντητα τα ερωτηματικά.
Είναι αυτός -οί, υπεύθυνοι άνθρωποι για να κυβερνούν;
Είναι αυτός πολιτικός με όραμα, που ανέλαβε να μας πάει μια μπροστά;
Είναι αυτός άνθρωπος με ευαισθησία απέναντι στα κοινά;
Κάποιος επιτέλους να μας σώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις