Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Αναμονή τέλος. Δράση τώρα. (#greekrevolution #25mgr)

Στο προηγούμενο post, προβληματιζόμουν για τις ενέργειες του Πρωθυπουργού (ακόμη...)
Περίμενα ένα διάγγελμα. Αυτά όμως τα έγραφα την Πέμπτη.
Την Παρασκευή το διάγγελμα ήρθε, αλλά απογοητεύθηκα.
Αντί ειλικρίνειας, έμεινα εμβρόντητος από τον κυνισμό, την επιμονή και εν τέλει την αδιαφορία του για όσα συμβαίνουν στην χώρα.
Τώρα δεν περιμένω τίποτα πια.
Αρχίζει η δράση.

Παραθέτω, την επιστολή που με εξώδικο έφτασε στα χέρια των Βουλευτών Ηρακλείου (την Δευτέρα), μετά την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της πλ. Ελευθερίας, με την υπογραφή 1,400 πολιτών.
 
«Κύριε Βουλευτά
Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πριν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση:
α)Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόικα.
γ) Η ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς την συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.
δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία.
ε) Εχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση.
Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές, οι οποίοι και δύνανται να την μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματός τους ή και ξένων συμφερόντων.
Επειδή εντός των προσεχών ημερών, επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του ελληνικού λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο.
Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσομε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου, ή λόγω εξουσιοδότησης από σας τρίτου για την ψήφισή του.
Ο ελληνικός λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου».
πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Μια καλή ιδέα για τις υπόλοιπες συνελεύσεις και ιδιαίτερα για αυτήν του Συντάγματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι δράση.Μάλλον γιά από-δραση μου φαίνεται!!!...

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις