Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ποδόσφαιρο. Μεγάλα και μικρά ψάρια στον βάλτο.

Πριν λίγες ημέρες ένας ακόμη νεαρός δολοφονήθηκε από άλλους νεαρούς που συνεχίζουν την τυφλή βία που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα γήπεδα.
Η συζήτηση για τα αίτιά της, έχει καταντήσει σχεδόν ανέκδοτο.
Οι δομές της κοινωνίας και τα ασφυκτικά όρια κάτω από τα οποία ζουν πολλές κοινωνικές ομάδες σαφώς συντελούν στην αναπαραγωγή της.
Πέρα όμως από αυτό, η συζήτηση για τον τερματισμό της τουλάχιστον στα γήπεδα, είναι πραγματικά γελοία.
Καμία ουσιαστική ενέργεια δεν γίνεται, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί.
- Ομάδες με πλαστές φορολογικές ενημερότητες ανεβοκατεβαίνουν κατηγορίες.
- Play off γίνονται για την άνοδο στη Σούπερλιγκα στα τέλη Ιουλίου (!!!) με τη συμμετοχή ερασιτεχνών παικτών.
- Με απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη πραγματοποιούνται, υποβιβασμοί ομάδων, ανακλήσεις υποβιβασμών, αφαίρεση βαθμών και ξανά υποβιβασμός ομάδων
- Η έναρξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος έγινε άρον-άρον, με λειψή συμμετοχή και τουλάχιστον οκτώ ομάδες να διεκδικούν, ακόμη και μέσα στο Σεπτέμβριο, είτε μέσω των δικαστηρίων είτε μέσω προσφυγών στην UEFA τη συμμετοχή τους στη Σούπερλιγκα.
- Αστεία επιχειρήματα περί ρήτρας που θα πλήρωναν οι πρόεδροι στην NOVA για την μη έναρξη, χρησιμοποιούνται από τους αμέτοχους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ (Ανωνύμων Εταιριών....)
- Η πολιτεία συνεχίζει να κάνει λεονταρισμούς, περί μη χρηματοδότησης, αλλά οι φίλαθλοι βλέπουν κρατικές διαφημίσεις στις φανέλες των ομάδων που ήδη αγωνίστηκαν την 1η αγωνιστική.
Οι διοικούντες αδρανείς, χωρίς καμία ουσιαστική διάθεση να λύσουν τίποτα. Παίρνουν αποφάσεις με βάση ποιοι εξυπηρετούνται και ποιοι όχι.
Όλα τα όργανα του κράτους περιμένουν εντολές από τους Παπουτσή, Γερουλάνο και Παπαιωάννου, αντί να κάνουν την δουλειά τους όπως θεσμικά επιβάλλεται.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν;
  • Η αστυνομία να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από τα γήπεδα, δια παντός, αφού πρόκειται για ένα ιδιωτικό πρωτάθλημα ανωνύμων εταιριών.
  • Οι δικαστικές αρχές να επιβάλλουν τους νόμους, στους προέδρους/διευθύνοντες συμβούλους των εταιριών που βλάπτουν την κοινωνική ηρεμία, μέσα και έξω από τα γήπεδα.
  • Οι υπουργοί να απαγορεύσουν οποιαδήποτε ίδρυση οργανωμένων φιλάθλων, να καταργήσουν τους υπάρχοντες, να αποσύρουν άμεσα τις ομάδες από όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια (με οποιοδήποτε κόστος) και τέλος να αλλάξουν τους νόμους περί επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε ερασιτεχνικό.
  • Ο ΟΠΑΠ και η ΕΡΤ (έως πέρυσι) δεν μπορεί να γίνονται κουβαλητές απίστευτων ποσών, που ανήκουν στον Ελληνικό Λαό, σε ιδιώτες.
Είμαι φίλαθλος, από το 1979. Πηγαίνω στο γήπεδο συνέχεια. Γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει.
Ντρέπομαι που λίγοι, ελάχιστοι, αλωνίζουν ελεύθεροι είτε για να κάνουν εγκλήματα είτε για να φάνε τα λεφτά μας.
Έχω σταματήσει να ανησυχώ για αυτά που συμβαίνουν, διότι γνωρίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι βολεύονται από την κατάσταση.
Δεν υπάρχει ιδιοκτήτης ΠΑΕ ή και πολλών ερασιτεχνικών ομάδων, που να μην πλούτισε έμμεσα ή άμεσα, ή κατάφερε να σταματήσει/αποφύγει τις διώξεις για εγκλήματα ή απάτες που έκανε. 
Μεγάλα και μικρά ψάρια συνεχίζουν να αναπνέουν στον βάλτο που δημιούργησαν, αλλά εμείς ασφυκτιούμε.
Να δοθεί ένα τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις