Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο Π. Καψής στο club των ΠΡΟΘΥΜΩΝ

Πολλά ακούμε τον τελευταίο καιρό για τους πρόθυμους να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές του Γιωργάκη στο ΠΑΣΟΚ.
Τίποτε όμως από αυτά δεν φαίνεται στον ορίζοντα, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ποτέ. Μόνον ο ΛΑΟΣ και οι ακροδεξιοί βουλευτές του ενέδωσαν έως τώρα. Ειδικά οι δυνάμεις της Αριστεράς χρησιμοποιούνται κατά καιρούς, στα βρώμικα επικοινωνιακά σχέδια της μερίδας αυτής του ΠΑΣΟΚ που έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι.
Ο χρόνος μας δείχνει, εκ του αποτελέσματος, ότι το πολιτικό παιχνίδι στην χώρα μας παραμένει σε ρυθμούς '80s.
Μόνο που οι πολίτες καταλαβαίνουν πια. Ζουν δε, στο 2011....
Σήμερα ανακοινώθηκε η ανάληψη του σημαντικού υπουργείου Τύπου/προπαγάνδας, από τον Παντελή Καψή.
Πάνω που όλοι περιμέναμε να αναλάβει κάποιος "τεχνοκράτης", της παρέας του παράνομου πρωθυπουργού, ήρθε ο πολύς κ. Καψής για να τα αλλάξει όλα.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόσωπο έχει την σημασία του.
Χαϊδεμένο παιδί του ΔΟΛ, δηλαδή του οίκου που στηρίζει αδιαλείπτως τις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου (Α & Γ) και  Διευθυντής των ΝΕΩΝ και έως πρόσφατα όλου του ΔΟΛ.
Το υπουργείο που διανέμει την κρατική διαφήμιση, ορίζει το επίπεδο των ισορροπιών ανάμεσα στα ΜΜΕ και τις κρατικές προμήθειες και αναλαμβάνει να στηρίξει επικοινωνιακά οτιδήποτε αντιλαϊκό, τώρα έχει υπουργό. Μετά τον Ρουσόπουλο, τον Πεταλωτή και τον Μόσιαλο, ήρθε ο Καψής ως σωτήρας της "κυβέρνησης" Παπαδήμου, προφανώς κατά παραγγελία.
Η τραγική θέση των ΜΜΕ και οι απαιτήσεις τους για αλλαγές στον νόμο, ούτως ώστε να μπορούν να ενωθούν και ταυτόχρονα να απολύσουν 100άδες εργαζομένων ή να μειώσουν έως και 50% (προς το παρόν) τις αποδοχές των υπολοίπων, "ανάγκασε" την "κυβέρνηση" να αποδεχθεί στο ήπιο πρόσωπο του Καψή, έναν υπουργό που θα πραγματοποιήσει ότι ζητηθεί.
Η λύση δηλαδή που προβλέπεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι ένα πρόσωπο αποδοχής που θα προστατέψει τους χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο των ΜΜΕ, της παραγωγής, της διαφήμισης αλλά αυτός που θα υλοποιήσει το σχέδιο διάσωσης των επιχειρήσεων αυτών μέσω της δημιουργίας νέου νόμου που θα κλείσει την ΕΡΤ, θα επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας, θα επαναφέρει τον ειδικό φόρο 20% για την TV, θα νομιμοποιήσει καταπατατημένες συχνότητες ή θα δημιουργήσει νέες γι αυτούς που πρέπει.
Ένα από τα πολλά ερωτήματα που γεννιούνται είναι ποια συμμετοχή θα συνεχίσουν να έχουν οι Τράπεζες στην δανειοδότηση των ΜΜΕ και πως θα εξυπηρετηθούν τα δάνεια που έχουν ήδη δοθεί. Η περίπτωση του Alter είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι κατοικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν τις πολύπλοκες σχέσεις που υπάρχουν. Όλα όμως καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή. Εντολές εξ άνωθεν στηρίζουν ή όχι τα σχέδια δράσης.
Μια χώρα που ασφυκτιά κάτω από την μπότα των ξένων κέντρων που παίρνουν αποφάσεις γι αυτήν, τώρα έχει και αποδείξεις για τους δρόμους και τα παρασκήνια.
Ένας "πρωθυπουργός" που επιβλήθηκε. Υπουργοί που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση, θα επιχειρήσουν να αλλάξουν το τοπίο της χώρας, αλλάζοντας το νομικό καθεστώς κατά το δοκούν. 
Οι αρραβώνες γίνονται πάντοτε σε Λέσχες και οι αποφάσεις επιβάλλονται μέσω των ΠΡΟΘΥΜΩΝ.
Ο κ. Καψής είναι η τρανή απόδειξη αυτών.
Η Ελλάδα, περπατά σε έναν επικίνδυνο δρόμο εκτροπής από κάθε νομιμότητα.
Οι εξελίξεις θα είναι μοιραίες για όλους μας εάν αφήσουμε να συνεχιστεί το πάρτι του κεφαλαίου σε βάρος μας.
Τα παπαγαλάκια πρέπει να αποκλειστούν από την κοινωνική ζωή, τα πρόθυμα σκυλάκια ας μείνουν μόνο στα χάδια και οι πολιτικοί που τα εκτρέφουν τέτοιες συνήθειες παρασκηνιακής πολιτικής να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Την Ιστορία μπορούν να την ξεγελάσουν για λίγο καιρό.
Ξεχνούν προφανώς ότι στο τέλος θα υπάρξουν και ένοχοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις