Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αναζητείται υπευθυνότητα (για λίγο ακόμη...)

Οι πολιτικοί αρχηγοί, βλέπουν την διαπραγμάτευση κυβέρνησης ως ένα παιχνίδι χαρακωμάτων. Κάνουν κόλπα, αιφνιδιασμούς αλλά κυρίως κρύβονται.
Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το βάρος των προβλημάτων.
Ο Σαμαράς έδωσε πίσω την εντολή σε 5 ώρες, νομίζοντας ότι παίζει πόκα για να ακούσει τι θα προτείνει ο επόμενος.
Ο Τσίπρας το μόνο που έκανε είναι θεατρινισμούς, προκειμένου να απομονώσει το ΠΑΣΟΚ και να παγιδέψει την ΔΗΜΑΡ.
Ο Βενιζέλος πρότεινε ότι τον συνέφερε.
Σε όλα αυτά καταλύτης είναι ένας. Ο Κουβέλης!
Η Ιφιγένεια που αναζητούν όλοι.
Κι όμως ΝΑΙ. Το κόμμα του 6,1% (6ος στις εκλογές) πιέζεται από σύσσωμο το εσωτερικό και εξωτερικό σύστημα!!!
Παρά τις πιέσεις όμως, είπε:
  • ΝΑΙ στην συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
  • ΟΧΙ στην συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ
  • ΟΧΙ στην πρωθυπουργία
  • ΟΧΙ στην οικουμενική χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και 
  • τέλος κατέθεσε πρόταση για πραγματική οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων (εκτός ΧΑ).
Δεν θυμάμαι πότε άλλωτε έχει γίνει αυτό. Η ανευθυνότητα των πολιτικών αρχηγών, απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας περισσεύει.
Τους απασχολεί να παίξουν το παιχνίδι τους για να είναι αυτοδύναμοι και να κάνουν ότι θέλουν.
Η συνεργασία, που αποφάσισαν οι Πολίτες, είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Βασίζεται όμως στο Δημοκρατικό φρόνημα, τις Πολιτικές Αξίες και κυρίως στον Σεβασμό της διαφορετικής άποψης.
Σε αυτή την χώρα όμως κυβερνούν οι φήμες.
Αυτές που  διοχετεύουν στο διαδίκτυο, Ανώνυμοι, για να δηλητηριάσουν τις απόψεις μας.
Απομονώστε τους. Είναι αβανταδόροι Δεξιάς και Αριστεράς. Είναι χούλιγκαν και υποστηρικτές του παλαιού.
Δεν παίζουμε πρωτάθλημα για να βγει κάποιος νικητής.
Παίζουμε με τις ζωές μας και το μέλλον μας.



ΥΓ. Ορισμένοι γνωστότατοι δημοσιογράφοι, θα πάρουν τους μισθούς τους ακόμη κι όταν αλλάξει το σύστημα. Δεν χρειάζεται να λειτουργούν ως οπαδοί. Να συνεχίζουν να επιτελούν το Δημοσιογραφικό τους έργο.

13 σχόλια:

Σωτήρης Σπυρακόπουλος είπε...

Η κοινωνία πράγματι θέλει συνεργασία, αλλά όχι κυβέρνηση με 149 βουλευτές των κομμάτων της μειοψηφίας! Τι πολιτικές θα εφαρμόσει νομίζει μια κυβέρνηση που στηρίζεται από 149 βουλευτές των κομμάτων που αποδοκιμάστηκαν εκκωφαντικά;; Πιστεύει ο Κουβέλης υπεύθυνα ότι μπορεί να εφαρμόσει άλλες πολιτικές μια κυβέρνηση που για να υπάρχει στηρίζεται στους 149 των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Πώς θα γίνει δηλαδή; Η κοινωνία θέλει άλλους, δεξιούς ή αριστερούς δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα. Άλλους που "βλέπουν" Ευρώπη, αλλά "βλέπουν" και Άνθρωπο. ΑΛΛΟΥΣ και ΑΛΛΕΣ πολιτικές. Και μπορεί κανείς να μην ξέρει με απόλυτη σιγουριά και εκ των προτέρων ποιοι είναι αυτοί που μπορούν, αλλά οι πλειοψηφία αποφάσισε ότι θα πάρει το ρίσκο και έτσι ψήφισε. Και αν γίνουν εκλογές, αυτό πιστέυω ότι θα ενισχύσει, την αλλαγή κομμάτων, προσώπων και πολιτικών.

Tagio είπε...

Η κοινωνία είπε ένα μεγάλο Οχι στο μνημόνιο και έρχεται ο Κουβέλης να κάνει συνεργασία με αυτούς που ακόμα και τώρα τρομάζουν τον κόσμο λέγοντας οτι αν φύγει η Τροικα θα πέσει ο ουρανος στο κεφάλι μας;

Δυστυχώς ο Κουβέλης φαινόταν από την αρχη που το πάει. Κοροιδευαμε τον Καρατζαφέρη που έλεγε "εγω είπα ναι στα λεφτά και οχι στο μνημόνιο". Τώρα έχουμε τον νέο κωλοτούμπα να μιλάει για απαγκίστρωση και άλλα φαιδρά.

Ασε που η πρότασή του είναι πολύ κοντα σε αυτη του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ.
Ο λαος θα του απαντήσει στις επόμενες κάλπες όπως απάντησε και στον πρώτο διδάξα.

Unknown είπε...

Tagio, προφανώς είσαι αλλού. Εντελώς ανημέρωτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα, όχι ο Κουβέλης. Τις τελευταίες ώρες, η ΔΗΜΑΡ, ανακοίνωσε για 10η φορά ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση (το 6%!!) χωρίς τον 2ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή που δεν μιλάει καθόλου για κατάργηση του Μνημονίου. Έσπρωξε την χώρα σε εκλογές από την αρχή και αναζήτησε Ιφιγένεια για τις δικές του ευθύνες, κάνοντας λαικισμούς με επιστροφή επιστολών και μιλώντας για αριστερούς Καρατζαφέρηδες. Τώρα θα σιωπήσουν διότι τίποτα από αυτά δεν έγινε. Δεν επρόκειτο κιόλας να γίνουν. Η κοινωνία βλέπει ποιος είναι σοβαρός και ποιος ΟΧΙ.

Unknown είπε...

Η ΔΗΜΑΡ δεν ζήτησε καμία κυβέρνηση με 149 Βουλευτές. Υπεύθυνα πρότεινε οικουμενική στην βάση προγράμματος, με 250 Βουλευτές. Δεν γνωρίζω να το έκανε κάποιος άλλος αυτό..... Εκτός κι αν κάνεις δίκη προθέσεων.

Tagio είπε...

Theo μην βιάζεσαι γιατί όλα δειχνουν οτι τα έχουν συμφωνησει. Ασε που δεν τους παίρνει να ξαναπάνε σε εκλογές γιατί το Συριζα βγαινει πρωτο με διαφορά.

Δεν είναι λιγο ειρωνικό να ζητάνε να βάλουν και τον Τσιπρα στην κυβέρνηση; Πόιός θα κυβερνα η Αριστερα των 80 εδρων η η δεξιά των 145;
Ασε που ο λαός με την ψηφο του εβαλε το Συριζα στην αντιπολιτευση με εντολή να μην συνεργαστει με τους προδότες.

Να θυμησω επίσης οτι ο Κουβέλης προκάλεσε την διάσπαση που αν δεν ειχε συμβει τωρα θα είχε η αριστερά αλλες 50 αντιμνημονιακές έδρες στο κοινοβούλιο και θα μπορουσε να κάνει πιο εύκολα κυβέρνηση;

Ελπίζω να μην βγω αληθηνός γιατι στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να γίνουν η ΔΗΜΑΡ θα εχει την τύχη του ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι
Με τον λαό ή με Βενιζέλο και Σαμαρά;

Unknown είπε...

Ο Κουβέλης είπε όχι, στον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη, την ΡΟΖΑ και τα λοιπά. Αυτοί προκάλεσαν την διάσπαση. Κανένα άθροισμα ψήφων ή εδρών δεν θα υπήρχε. Έχουμε πάρει διαζύγιο από τον αριστερισμό, τον κομμουνισμό και τον λαϊκισμό

Unknown είπε...

Με τον Λαό. Αλλά Δημοκρατικά. Όχι να απορύψουμε το υπόλοιπο 82%. Λαός είναι κι αυτό. Έτσι δεν είναι;

The truth. master είπε...

Εγω παντως φιλε tagio ειμαι πολυ κοντα στο να ψηφισω πρωτη φορα αριστερα... διοτι ο πιτσιρικας τους βαραει με τα δικά τους οπλα και θα βγει πολυ συντομα πρωτο κομμα .... μιλαω βεβαιως για τον Τσιπρα...και τοτε ελπιζω και ευχομαι μαζι με οποιον αλλο αντιμνημονιακο εχει μεινει να κανει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...

τωρα τον ναι στο ευρω, ναι στην ΕΕ αλλα σταδιακη απαγκωστρωση (μετρα καμια 20ετια) - λεγε με τουμπα ΚΟΥΒΕΛΗ TOYMPA..... ΤΟΝ ΦΤΥΝΩ... και απο οσο βλεπω... και πολλοι αλλοι...δεν ειναι τυχαιο οτι απο 17% που θα επερνε πηρε τελικα με το ζορι 6....

The truth. master είπε...

Αυτο λεγεται τουμπα του ΣΥΡΙΖΑ ???

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15079

Unknown είπε...

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με το άρθρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ότι δεν οδηγούν πουθενά αυτά που λέει. Ή μέσα στο Ευρώ ή καταστροφή. Προτείνω φυσικά το 1ο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κυβερνήσει με την ΔΗΜΑΡ, που λέει ακριβώς ότι και ο Βαρουφάκης στο άρθρο.Ελπίζω να το καταλάβουν όλοι στο τέλος. Αλλοιώς.....

Σωτήρης είπε...

Αν η ΔΗΜ.ΑΡ θέλει αριστερή και κυρίως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ κυβέρνηση ΜΕ τη συμμετοχή της, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η διαφαινόμενη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διεκδικήσει το μπόνους των πενήντα εδρών. Τότε θα μπορούσε να υπάρξει ενισχυμένη κυβέρνηση ώπου τον έλεγχο θα έχει η συνασπισμένη αριστερά. Τότε θα βλέπαμε και τις αληθινές προθέσεις αυτών που σήμερα κόπτονται για κυβέρνηση ενότητας (θα συμμετείχαν άραγε οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ?). Γιατί ο κ. Κουβέλης δεν εργάστηκε γι αυτό? Αυτό θα τον έφερνε σε συνέπεια με το μήνυμα των εκλογών. Τώρα, έτσι όπως το χειρίστηκε, κινδυνεύει να "τιμωρηθεί" στις επόμενες εκλογές και να αποδυναμώσει και τις προοπτικές συνεργασίας. Γιατί βέβαια, αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ δεν "παίζει" (και καλύτερα έτσι), "παίζει" όμως ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με 120-125 έδρες, οπότε η συνεργασία με ΔΗΜΑΡ είναι απαραίτητη. Ο Τσίπρας σίγουρα το ξέρει αυτο. Ο Κουβέλης? Πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει το μήνυμα των εκλογών. Αλήθεια επίσης είναι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πελαγοδρομούν απίστευτα και περιφέρονται στα ΜΜΕ κάνοντας δύσκολη τη ζωή του αρχηγού τους και εύκολη τη ζωή των ΜΜΕ που τρέμουν την απώλεια της εξουσίας. Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται βοήθεια για να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική. Θα έπρεπε λοιπόν οι οπαδοί μιας ΑΛΛΗΣ πολιτικής να προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν κι όχι να δίνουν επιχειρήματα στους πραγματικούς αντίπαλους που δεν είναι άλλοι από τους μέχρι τώρα διαχειριστές της εξουσίας (δεν λέω πολιτικούς, γιατί έχουν ξεφτιλίσει τη λέξη).

Tagio είπε...

Φίλε The truth. master προτείνω αν μεχρι τώρα ψηφιζες δεξιά να ψηφίσεις Καμένο. Το λέω αυτό βασιζόμενος στην ιδιεταιρότητα του Ελληνικού εκλογικού σώματος το οποίο τόσα χρόνια βασίζεται σε δύο πυλώνες έναν δεξιό και ένα κεντροαριστερό.

Για να μην έχουμε κατάρευση του πολιτικού συστήματος και για να μην επιτρέψουμε στους κουμπάρους, μέσω της ΝΔ, να προσπαθήσουν να βάλουν στο κόλπο το Συριζα, πρέπει να ανεβάσουμε και τον Καμένο που έχει μαζέψει και αυτός, θεωρώ, οσους δεν είναι εγγεγραμένοι στη λίστα της ντροπής, που κατέχει η Μερκελ και εκβιάζει το "ναι σε όλα".

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις