Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Εναρμονισμένες πεποιθήσεις, εναρμονισμένες τακτικές

Διακοπές τέλος;
Η blogoσφαιρα βρίθει από σχόλια και αναρτήσεις για την νέα κατάσταση που ζούμε ή που φαίνεται στον ορίζοντα ότι θα ζήσουμε. Πως να την ονομάσουμε άραγε;
Ρεαλισμό; Υποτέλεια; Ανοχή; Αντοχή; Αλλαγή;
Δεν έχει σημασία. Το επιδιωκόμενο είναι η καλυτέρευση της θέσης των πολιτών σε ότι καινούργιο.
Οι αφορισμοί, οι ακρότητες αλλά και η πολιτική βλακεία της υποτέλειας (λόγω οπαδισμού προς το ένα ή το άλλο κόμμα) δεν βοηθούν ή καλύτερα αποπροσανατολίζουν από τον στόχο.
Στην προηγούμενη ανάρτηση, μίλησα για τα 'Λαμόγια που κυκλοφορούν ελεύθερα". Πρέπει να προσθέσω ότι και οι πολιτικοί που συνεχίζουν να τα παίρνουν και οι επίορκοι κρατικοί "λειτουργοί" με τους αβανταδόρους τους και οι επιχειρηματίες που συνεχίζουν να τα δίνουν και να ζητούν συνεχώς περισσότερα, υφίστανται.
Τι έχει αλλάξει; Τίποτα.
Εκεί στα Υπουργεία δεν γνωρίζουν, σίγουρα, τι γίνεται στην ζωή, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουν και τι γίνεται στην αγορά. Πως λειτουργεί, τι κανόνες υπάρχουν, τι κίνητρα. Άρα πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση;
Δεν περιμένω σχεδόν τίποτα από όλους αυτούς. Όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι την πολιτική, αλλά γιατί έχουμε πέσει σε μια γενιά "διοικούντων" που δεν έχει δουλέψει σχεδόν ποτέ ή που στην καλύτερη περίπτωση εργάσθηκε σε υπηρεσίες ή επιχειρήσεις που ήταν μέσα στο σύστημα που καταγγέλουμε όλοι. Άρα αποτελεί μια ομάδα που βλέπει την πραγματικότητα αλλοιώς.
Οι αναρτήσεις μου έχουν τον φιλόδοξο στόχο να δημιουργήσουν ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΈΝΕς ΤΑΚΤΙΚΕς απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Αυτό όμως δεν θα γίνει μέσω εναρμονισμένων πεποιθήσεων, διότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Μια ομάδα ενσυνείδητων πολιτών που παρά τις αντιθέσεις τους στην προσέγγιση, όχι όμως στο όραμα, να μπορούν αν πράξουν συνειδητά με συντονισμένο τρόπο στην καθημερινότητά τους. Στις συζητήσεις με συναδέλφους, φίλους, συγγενείς.
Συνειδητά, ρεαλιστικά, δημοκρατικά αλλά και πιεστικά, διεκδικητικά.

Δεν με απασχολεί η μόρφωση, το κοινωνικό status, το επάγγελμα, το οικονομικό επίπεδο του καθένα.
Ουμανισμός και αλληλεγγύση είναι βασική αρχή.
Η αν-ελευθερία, η αχαριστία, η υποτέλεια και η αδικία είναι ο στόχος.
Το blog αυτό (σύντομα) θα μπορεί να γίνει τόπος στοχασμού, αλλά κυρίως προτάσεων για θέματα όπως η Εκπαίδευση, η Εργασία, η Κοινωνική Δικαιοσύνη, η Εξωτερική πολιτική, η Κοινωνική Πρόνοια, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός.
Θα μπορείτε να κάνατε αναρτήσεις και όχι μόνο σχόλια με πλήρη συνείδηση και ελευθερία.

Από 1η Σεπτέμβρη θα εγκαινιάσουμε τον στόχο της ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗς ΤΑΚΤΙΚΗς.

Καλά ανέμελα μπάνια προς το παρόν. Τα χρειαζόμαστε όλοι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις