Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα

Δέκα και κάτι μήνες πέρασαν, από την εντολή του λαού για κάθαρση.
Τι θυμήθηκα τώρα!
Εάν είχαμε καθαρίσει πραγματικά, έστω και μία φορά από όσες το έχουμε πει ή το έχουμε ζητήσει, τώρα θα μιλάγαμε αλλοιώς.
Προχωρώ στο δρόμο και θυμάμαι το παραμύθι με την κοκκινοσκουφίτσα που έλεγε "...περπατώ εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ". Έλα όμως, που ο λύκος είναι εδώ!
Πάω διακοπές και νάτοι πάλι. Όχι ένας, αλλά πολλοί (λύκοι).
Καλά αυτοί δεν θα έπρεπε να ήταν στην φυλακή ή έστω στην φωλιά τους;
Σε όλα τα κοσμικά μέρη, κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα απολαμβάνουν τις φιλοφρονήσεις των περίοικων/περίεργων, όταν τους αναγνωρίζουν. Είναι βλέπεις "γνωστά" πρόσωπα.
Η κοινωνία μας έχει αλλάξει εντελώς την λέξη "ξύπνιος". Αντί της κυριολεκτικής της έννοιας, δηλαδή του αρνητικού προσδιορισμού που δίνει σε όποιον αναφέρεται, την έχουμε αντικαταστήσει με αυτήν του έξυπνου που καταφέρνει ή κατάφερε, με όποιον τρόπο, να "ανταπεξέλθει" στις δυσκολίες του συστήματος και τελικά να διακριθεί.
Τρελλό κι όμως αληθινό.
Έχω μια πρόταση/λύση. Όπου τους βρείτε, όπου τους συναντήσετε δείχτε την απέχθειά σας για την παρουσία τους. Δεν χρειάζονται λόγια, τσαμπουκάδες κλπ. Η δυσφορία μας αρκεί για να τους χαλάσει ότι έκτιζαν ή κτίζουν με κόπο, με γλύψιμο δηλαδή ή καλύτερα με "δημόσιες σχέσεις"...
Δυστυχώς αυτή η απλή ενέργεια, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.
Ξέρεις γιατί;
Εμείς είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι.
Μάθαμε να σεβόμαστε τους γύρω μας και να στεκόμαστε αγέρωχα ηθικοί, ακόμη και με προσωπικό κόστος. Άα, και να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα.
Ε, λοιπόν πρέπει να ξαναμετρηθούμε. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία και θα πρέπει να επιβάλουμε την θέση μας.
Διότι αυτή είναι που κτίζει καλύτερες κοινωνίες. Σίγουρα.
Τα στελεχάκια που τώρα ακόμη φτιάχνουν βίλες (των 500 χιλ. και 1 εκατ. €, τουλάχιστον) δεν πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία μας.
Την κοινωνία των πολιτών.
Την κοινωνία που θέλουμε ή τουλάχιστον που έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας, να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε.


Υ.Γ.  Όταν επιστρέψω στην έδρα μου, θα σας έχω και φωτογραφίες από βιλίτσες (παράνομες φυσικά) που κτίζονται αυτή την στιγμή σε νησιά που δεν τα ξέρετε!!!
Οψώμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις