Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΣΕ

Διάβασα χθές ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα στον ΟΣΕ είναι 65.000 € !!! Και ότι ο Οργανισμός παράγει επιπλέον ζημιές 1 δις € τον χρόνο.
Φυσικά δεν τολμώ να κάνω συζήτηση για τις υπηρεσίες που παρέχει.
Ο Βερελής και η παρέα του ή ο Πέτσος (τον θυμάστε) πιο πριν ή ο Γιαννακάς (επί Ολυμπιακών αγώνων και λίγο μετά) δημιούργησαν την απίστευτη αυτή κατάσταση. Όλοι κυκλοφορούν χωρίς ίχνος ντροπής, για τα έργα και τις ημέρες τους.
Το ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα.
Να μειώσουμε τους υπαλλήλους, να μειώσουμε τις "υπηρεσίες" κλείνοντας γραμμές ή να αλλάξουμε το profile του οργανισμού;
Η κυβέρνηση βέβαια, έχει δώσει την λύση. Θα κρατήσει τον Οργανισμό και θα ιδιωτικοποιήσει τις διαδρομές. Έτσι Γάλλοι (RTP), Γερμανοί (DB) ή Κινέζοι θα έρθουν να πάρουν το φιλέτο αφού φυσικά το εξυγιάνουμε εμείς. Θα τους δώσουμε και κάποια προίκα (βλ. παραγγελίες Σκαραμαγκά) και όλα καλά.
Μετά από 10 χρόνια θα έχει φεσώθει ο αρχικός Οργανισμός (βλ. Ολυμπιακή και προγράμματα εξυγίανσης) και πάμε πάλι από την αρχή.
Εάν τα τραίνα μπορούσαν να αποκτήσουν υπηρεσίες και ταχύτητα (υποδομές), σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (5ετία) θα είχαμε αλλάξει την καταστροφική πορεία που βρίσκονται τώρα.
Ο κομματισμός, οι εσωτερικές συντεχνίες και τα "δυσκολότερα" "συνδικαλιστικά" όργανα της Ελλάδας σταματούν όμως τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις