Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές. Για ποιόν;

Από εχθές βρέχει ασταμάτητα. Πλημμύρες παντού. Στην επαρχία χείμαρροι που διαλύουν ολόκληρες αγορές (Χίος). Στην Αθήνα υπόγεια που γέμισαν (και πάλι) λόγω κακοτεχνιών ή πλημμελούς συντήρησης των δικτύων.
Στις 7 Νοεμβρίου όμως θα ψηφίσουμε για Δημάρχους και Περιφερειάρχες.
Όλοι ζητούν την ψήφο μας για να δημιουργήσουν την πόλη των ονείρων μας.
Επενδύουν στην ελπίδα μας ότι κάτι καλό θα γίνει. Είναι κάτι σαν την Πρωτοχρονιά. Ενώ ξέρουμε ότι η ζωή μας δεν θα αλλάξει στις 1 Ιανουαρίου, γλεντάμε μέχρι το πρωί για να ξορκίσουμε το κακό και να υποδεχθούμε το νέο.
Καλή Πρωτοχρονιά λοιπόν, σε όλους.

Προτείνω να ξαναψηφίσουμε όσους ζητούν την ψήφο μας και την ανταλλάσσουν με μια βάρκα. Εκτός κι εάν γίναμε τόσο σκληρόπετσοι, που τα νερά στους δρόμους τα θεωρούμε τόσο φυσιολογικά που δεν υπάρχει λόγος να τα μαζέψουμε.
Προτείνω επίσης να πάτε ορισμένοι σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα, από την Βουλγαρία και επάνω, για να δείτε τι γίνεται όταν ρίχνει λίγη βροχή. Μην μπείτε σε έξοδα. Τίποτα δεν γίνεται. Όλα δουλεύουν ρολόι. Εκτός από την Ελλάδα, που τα βαπτίζουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Στην επαρχία μπορεί να είναι. Στην Αθήνα όμως;
Γνωρίζεται ότι το 40% του Λεκανοπεδίου δεν έχει αποχέτευση; Ναι, εννοώ τον Γέρακα, την Παλλήνη, Την Πεντέλη, σχεδόν την μισή Δυτική Αθήνα, όλα τα περίχωρα (Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά κλπ κλπ).
Αυτή την πόλη την έφτιαξαν οι 70 και πλέον Δήμαρχοι.
Να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το δημιουργικό τους έργο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις