Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση ...

Επιτέλους. Ένα μέτρο που θυμίζει Ευρωπαϊκή χώρα.
Τα προβλήματα θα είναι πολλά, οι απατεώνες θα δυσκολευτούν και οι επίορκοι  υπάλληλοι (στα ΙΚΑ ΣΥΚΑ ΜΙΚΑ και λοιπά ταμεία) θα πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις ανωτέρων ηλεκτρονικών για να συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν (αδύνατο, γιατί πολλοί έχουν τα PC για τραπεζάκια!!!). Το πεπαλαιωμένο (εδώ και πολλά χρόνια) ΚΚΕ είναι κατά του μέτρου!!! Εγώ λέω ότι έχουν χάσει το μέτρο.
Η μίζα όμως και τα προβλήματα στα φαρμακεία και στις προμήθειες των νοσοκομείων, καλά κρατούν.
Στις ειδήσεις είδα έναν κύριο του ΣΔΟΕ, ή όπως το λένε, ο οποίος κόμπαζε επειδή έπιασαν λέει κάτι γιατρούς που συνταγογραφούσαν φάρμακα αξίας 1,3 εκατ. €. Γιατί δεν ρωτούσαν κάποιον συνταξιούχο, που περίμενε στην ουρά των ιατρείων του ΙΚΑ; Αυτός θα τους τα έλεγε όλα. Γιατί τα έχει πληρώσει πολλάκις.
Ερώτηση αφελούς. Ο ΣΔΟΕ δεν είχε τις ίδιες αρμοδιότητες εδώ και πολλά χρόνια; Πρέπει να καταλάβουν ότι ξεσηκώνεται ο κόσμος και πάλι να περιμένουν εντολή εξ άνωθεν για να κάνουν την δουλειά τους; Καλά λέει ο Λαός. Θέλετε ξύλο με βρεγμένη σανίδα (καμιά φορά κυριολεκτικά).

Άλλος την προηγούμενη ημέρα, επίσης κόμπαζε γιατί "αποκάλυψε" πως υπερτιμολογούνται τα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία. Άλλος ένας που έπεσε από τα σύννεφα.
Θα σας πως εγώ πως γίνεται (και συνεχίζει να γίνεται).
Μια εταιρία έχει αντιπροσωπεία π.χ. μηχανημάτων για την καρδιά. Οι γιατροί αφού έχουν αναπτύξει σχέσεις με τον υπεύθυνο της εταιρίας που τους έχει "πείσει" για την εξαιρετική απόδοση του μηχανήματος που πουλάει, συμφωνούν μαζί του και στην εγχείρηση χρησιμοποιούν το εν λόγω μηχάνημα. Ο νόμος δεν το απαγορεύει αυτό, λόγω της ελεύθερης επιλογής που μπορεί να κάνει ένας π.χ. καρδιολόγος. Κατά την διάρκεια της εγχείρησης εφαρμόζεται το μηχάνημα και ο ασθενής σώζεται.
Για να γίνει ρεαλιστικό το παράδειγμα, σας λέω ότι ένα τέτοιο προϊόν κοστίζει στο ΙΚΑ περίπου 18.000€.
 Οι 8.000€ δίνονται προκαταβολικά και εννοείται μαύρα, στον "καρδιολόγο" πριν την εγχείρηση. Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ο πωλητής/αντιπρόσωπος γιατί πούλησε και σήμερα και ο "ιατρός" γιατί έσωσε έναν ασθενή του.
Οι υπόλοιποι είναι δυσαρεστημένοι γιατί το εν λόγω μηχάνημα κοστίζει στον αντιπρόσωπο 2.500€ και το χρεώνει 18.000€. Επειδή όμως τα δίνει μαύρα υπολογίζει δύο βασικά πράγματα.
Πρώτον 25%-35% για να καθαρίσει το χρήμα και δεύτερον ότι θα πληρωθεί από το Δημόσιο σε 2-3 χρόνια (τόκοι, κόστος χρήματος κλπ). Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που αναγκάζει τον αντιπρόσωπο να αγοράσει αγαθά για να δημιουργήσει έξοδα και να δικαιολογήσει τις μίζες. Συνεπώς με τα χρήματα που του δάνεισε η Τράπεζα (που έως τώρα έπαιρνε ως εγγύηση το συμβόλαιο με το νοσοκομείο) αγοράζει σκάφη αναψυχής, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, σπίτια και γενικώς διάγει βίον κοσμικό.
Αυτά !!!
Καλά ξυπνητούρια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις