Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Βα(λ)τοπαίδι. Sorry. Λάθος!

Την τελευταία εβδομάδα ζούμε μέσα σε ένα θέατρο παραλόγου. Το πιο ισχυρό πλήγμα έως σήμερα στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο κράτος.
Το σκάνδαλο που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή, που κατονόμασε δεκάδες άτομα (πολιτικούς και μη) ως εμπλεκόμενους, που ενίσχυσε αρχικά την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και το έφερε στην εξουσία, που άλλαξε ριζικά τον πολιτικό λόγο, δεν είναι σκάνδαλο.
Τα ερωτηματικά πολλά και ποικίλα.
1.  Ο Καραμανλής τον Σεπτέμβριο του 2008 στην ΔΕΘ, είπε ότι δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του σκανδάλου, αλλά ανέλαβε την ευθύνη.
Τον Σεπτέμβριο του 2010 έστειλε επιστολή στην εξεταστική και είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και φυσικά εννοεί ότι δεν εμπλέκεται.
Δηλαδή; Είχε αναλάβει την ευθύνη σε κάτι που δεν ήταν σκάνδαλο!!!
 2.  Για 2 χρόνια όλοι οι δημοσιογράφοι, αποκάλυπταν συνεχώς αδιάσειστα στοιχεία για όλες τις πλευρές του σκανδάλου ή ανέλυαν την κατάσταση κατακεραυνώνοντας τους υπαίτιους. Δεν θυμάμαι κανέναν που να είχε την παραμικρή αμφιβολία. Τώρα οι περισσότεροι δηλώνουν ότι είναι μεν σκάνδαλο αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία και ως εκ τούτου .... τέλος.
3.  Οι εμπλεκόμενοι Βουλγαράκηδες, Ρουσόπουλοι, Δούκες, Μπασιάκοι αλλά και Δρυ(ί)δες, Κοντοί κλπ κλπ δεν εμφανίζονται ούτε να απολογηθούν. Τι έχουν να φοβηθούν αφού δεν θεωρούν ότι εμπλέκονται; (εξαιρώ τον Δούκα που εμφανίζεται).
4.  Ο λαός... ήταν και παραμένει, σε μια πρωτόγνωρη αμηχανία, αφού οι δικοί τους (ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ και ΝΔ) τους λένε τώρα άλλα. Τους μεν τους ψήφισαν γι αυτό, τους δε τους καταψήφισαν για το ίδιο, αλλά παραπλανήθηκαν τελικά όλοι!!! Σαν να δέρνεις κάποιον μετά από υπόδειξη, αλλά στο τέλος καταλαβαίνεις ότι έδειρες λάθος άνθρωπο.

Τώρα τι θα πούμε στον εαυτό μας, γι αυτό το ολέθριο ατόπημα; Τι θα πούμε σε αυτούς που διασύραμε ως κοινωνία;
Sorry! Λάθος!
Και ελπίζουμε να μας συγχωρέσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις