Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Μέρκελ - Παπανδρέου

Από εχθές το πρωί άρχισε το γαϊτανάκι των δηλώσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.
Ένα πανηγύρι δηλώσεων για εσωτερική κατανάλωση στην Γερμανία και δυναμική παρέμβαση της Γαλλίας στα Ευρωπαικά οικονομικά θέματα με αιχμή του δόρατος την Ελλάδα.
Ο Παπανδρέου αφού συννενοήθηκε πρώτα με τον Σαρκοζί και έχοντας στο "πλευρό" του τον Θαπατέρο, τον Σώκρατες αλλά και άλλους έβαλε στο τραπέζι ένα θέμα που θα συζητηθεί πολύ για μερικές εβδομάδες και θα καταλήξει στην Σύνοδο του Δεκέμβρη.
Ποιο είναι το διακύβευμα; Μα φυσικά η επιρροή των δύο κρατών στις υπόλοιπες.
Ο ιδιότυπος οικονομικός ρατσισμός των Γερμανών που ψάχνουν ερείσματα στις φτωχότερες χώρες για να δημιουργήσουν την δική τους αντίσταση στο δίπολο Αμερικής-Κίνας αλλά και στο διαφαινόμενο οικονομικό μαρασμό της Ε.Ε.
Πως τα συνδύασα όλα αυτά; Είναι απλό. Τα οικονομικά κέντρα έχουν ήδη μετατοπισθεί από την ζώνη του Ευρώ στην Ασιατική ζώνη αφού Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί αλλά και Βραζιλιάνοι έχουν ήδη προχωρήσει πολύ στις μεταξύ τους σχέσεις και συζητούν την αλλαγή του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος. Οι χώρες BRIC όπως λέγονται "απειλούν" τις Η.Π.Α με την τεράστια ανάπτυξή τους.
Όπως θα είδατε όλοι, οι Η.Π.Α έσπευσαν αμέσως να πάρουν την ευκαιρία που τους δώσαμε και έκαναν παρατηρήσεις στην εξασθενούσα πολιτικά Μέρκελ.
Η αλληλεγγύη έχει πάει περίπατο εδώ και καιρό.
Η Γερμανία αφού έκλεψε μέσω των εταιριών της (Siemens, Daimler κλπ) τα χρήματα του Ελληνικού λαού τώρα παίρνει θέση απέναντι σε όποιον πάει να αντισταθεί στο αντιευρωπαϊκό της όραμα.
Σημειώνω ότι τα τεράστια ποσά που έκλεψε η Siemens από την χώρα μας δημιούργησαν μεγάλο μέρος του ελλείμματός μας και ταυτόχρονα πλεόνασμα στην Γερμανία.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου ασχολήθηκα με το μέλλον. Ένα από τα στάδια θα είναι η παραδειγματική μας "τιμωρία" από την Ε.Ε. για να μην μπορεί κανείς να ξαναζητήσει χρήματα. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο σύστημα χρηματοδότησης χωρών, διότι απλά οι χώρες θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερα ποσά με αυτό τον τρόπο. Συνεπώς αυτό που θα ζήσουμε για λίγο καιρό θα είναι η ταπείνωση, αφού το σκληρό παιχνίδι των οικονομικών γιγάντων θα γίνει με "μπάλα" την Ελλάδα.
Το ιστορικό λάθος του Παπανδρέου να δημοσιοποιήσει το χρέος μας, θα έχει αποτέλεσμα την πτώση του ηθικού μας, αλλά και την φτώχεια που θα επικρατήσει σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού.

Δεν πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το παιχνίδι ως πολίτες.
Ως χώρα πρέπει να αναζητήσουμε επειγόντως ισχυρές συμμαχίες και έξω από την ΕΕ, εκεί δηλαδή που γέρνει η παγκόσμια οικονομία. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να το κάνει ο Δρούτσας (αλήθεια στο Υπ. Εξωτερικών δεν θα έπρεπε να είναι ένα άτομο με ειδικό βάρος στην παγκόσμια σκηνή;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις