Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι τεράστιες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνεχώς μιλάμε για το χρέος, τις ευθύνες μας ως χώρα, τις ευθύνες μας ως πολίτες κλπ κλπ.
Οι ξένοι συνεχώς μας λοιδορούν και η εικόνα της χώρας και υμών των ιδίων έχει αλλάξει στην παγκόσμια σκηνή. Είμαστε κάτι σαν τον απατεώνα του χωριού.
Κανείς όμως δεν σκέφτεται τις ευθύνες των άλλων για αυτό που έχει συμβεί.


Η Ε.Ε. των θεσμών και των ιδεών έχει συσταθεί πάνω στην ιδέα της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης, αλλά και της συνοχής των αξιών.
Τα θεσμικά όργανά της είναι έτοιμα να προστατέψουν τους λαούς και να κρατήσουν την πορεία της κάθε χώρας μακρυά από πολιτικές και οικονομικές ανωμαλίες.


Γι αυτούς τους λόγους υπάρχουν οι Επίτροποι, που ευθύνη τους είναι η εναρμόνιση των πολιτικών. Είναι κάτι σαν επιμελητές της πορείας μας.
Χρόνια τώρα οι δικοί μας τους ψιλοκοροιδεύουν. Ή έτσι λένε. Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Χ. Αλμούνια δεν καταλάβαινε ή δεν ήξερε τους λόγους για τις αστείες ενέργειες του Αλογοσκούφη;
Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Ο. Ρεν δεν γνώριζε τα στατιστικά της χώρας;
Φυσικά και τα γνώριζαν όλοι τους.
Ποιος όμως καταλογίζει ευθύνες στον Αλμούνια, που είχε καθήκον να προστατέψει τον Ελληνικό λαό από τις ψευτιές και κουτοπονηριές, πόσο δε μάλλον τις απάτες, του οποιουδήποτε πολιτικού ή θεσμικού παράγοντα;
Ποιος από αυτούς που το παίζουν ειδήμονες θα καθίσει στο σκαμνί για απιστία ή για παράβαση καθήκοντος;
Ποια θα είναι η πορεία της Ε.Ε. εάν αφήσει τους λομπίστες και καριερίστες να παίζουν τα παιχνίδια τους χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.
Ο Ελληνικός λαός θέλει τα χρήματά του πίσω.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος των συμφερόντων, Μπαρόζο, πρέπει να λογοδοτήσουν για τα δεινά που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν.

Πρέπει να γίνουμε περισσότερο επιθετικοί σε θεσμικούς παράγοντες, αποδεδειγμένα υπονομεύουν την χώρα, προς ιδιωτικό όφελος.
Πρέπει να κάνουμε συμμαχίες με όσους έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς. Μέσα και έξω από την Ε.Ε.
Πρέπει να έχουμε πλάνο και να σταματήσουμε άμεσα την λογική του "βλέποντας και κάνοντας"
Πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις