Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Συμμαχία - Ν. Μπακογιάννη

Νέο κόμμα, νέες ιδέες;
Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός!
Η Ντόρα Μπακογιάννη, δημιούργησε ένα κίνημα όπως το λέει.
Τα κινήματα όμως δεν δημιουργούνται από ένα άτομο, αλλά από κοινωνικές ανάγκες έκφρασης. Τα κινήματα, όπως λέει η λέξη έχουν χαρακτήρα κινηματικό, αρχίζουν δηλαδή από κάπου και καταλήγουν κάπου αλλού.
Δεν είναι συμφωνίες προγραμματικής ή πολιτικής σύγκλισης, ποσό δε μάλλον στηρίζονται στις διακηρύξεις ενός που καλεί άλλους.
Η συγκεκριμένη πολιτικός παρά την πολιτική της ευφυΐα, έχει το χαρακτηριστικό της αναξιοπιστίας των λόγων, αλλά και της ανυπαρξία έργων. Στηρίζεται σε κεφάλαια που την χρηματοδοτούν και φυσικά είναι έτοιμη με την πρώτη ευκαιρία να ανταποδώσει την υποστήριξη. Αμερικανική σχολή βλέπετε!
Η χώρα μας χρειάζεται αναμφίβολα νέα σχήματα, αλλά και νέους κανόνες πολιτικής σκέψης και πρακτικής.
Η ίδια διακηρύσσει την πολιτική συνεννόηση. Αυτό από μόνο του δηλώνει την μελλοντική της στάση.
Η συνεννόηση σημαίνει συμβιβασμός και αυτός με την σειρά του αμφίβολα κριτήρια και παρασκηνιακές (συνήθως) πρακτικές.
Η Ελλάδα όμως χρειάζεται καθαρές, οραματικές προσωπικότητες που θα συμβάλλουν ανιδιοτελώς στην κοινωνική μας εξέλιξη. Που θα μιλήσουν και θα διεκδικήσουν ανοικτά. Για να τους εμπιστευθεί ο κόσμος και να συμμετάσχει.
Η Ελλάδα χρειάζεται προγραμματικές συγκλίσεις και όχι συνεννοήσεις.
Φυσικά αντίθετα με τα παραπάνω, εδώ βασιλεύει ο οπαδισμός, που αυτή την εποχή αναζητά αρχηγό. Κάποιοι χρειάζονται να ονοματίσουν Μεσσία οποιονδήποτε. Κάποιοι νοσταλγούν την εποχή του πατέρα της. Είναι κι αυτό μια αρχή.

Σύντομα ελπίζω να αλλάξει το σκηνικό και να προχωρήσουμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Δεν με ενδιαφέρει σε αυτή την φάση ανάμεσα σε ποιους θα γίνει. Θα είναι ένα βήμα μπροστά. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν φέρνουν σταθερότητα (που άρχισε να προπαγανδίζει πάλι το ΠΑΣΟΚ για να μας εγκλωβίσει), αλλά διαφθορά, απάτη, σήψη. Όλα όσα ζούμε τώρα και προέρχονται από αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης.

Οψόμεθα.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις