Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία, Ελλάδα, ΔΝΤ

Τα ελληνικά ΜΜΕ, βρήκαν νέο κοσκινάκι.
Λοιδορούν και χαιρέκακα αναφέρονται σε μια ακόμη χώρα που δεν κατάφερε, όπως λένε, να αποφύγει το ΔΝΤ.
Συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας των πλαστών διλημμάτων.
Οι Ιρλανδοί, πάντοτε στωικοί, δεν ανέμεναν ότι η κυβέρνησή τους θα πει ψέμματα για την κατάσταση. Σε αντίθεση με εμάς που γνωρίζουμε όλα τα ψέμματα πια.
Το νέο μπαλάκι της παγκόσμιας οικονομικής τρομοκρατίας, έπεσε σε μία χώρα που οι Τράπεζές της έπαιζαν με τοξικά, φυσικά κατ' εντολή της Βρετανίας. Τώρα ο φειδωλός κατά τ' άλλα Κάμερον σπεύδει να συμβάλει στο Κοινοτικό Ταμείο Στήριξης με 9 δις €, κάτι που δεν είχε κάνει στην περίπτωση της Ελλάδας.
Για μένα δηλώνει την ενοχή της χώρας του προς του αθώους Ιρλανδούς, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει το πρόβλημα της επιλεκτικής βοήθειας και αλληλεγγύης.
Οι "αγορές" έχουν το άσσο στο μανίκι τους πάντοτε.
Γιατί;
Επειδή δεν υπάρχει πολιτική συνοχή και μέτρα προστασίας των πολιτών. Επειδή στην Ε.Ε. κυβερνούν νεοφιλελεύθεροι, ηγεμονίσκοι τύπου Μπαρόζο, μαριονέτες του παγκόσμιου κεφαλαίου.
Το παιχνίδι βέβαια είναι στημένο, αφού γνωρίζουμε ήδη και την επόμενη χώρα που θα μπει στον "μηχανισμό" στήριξης. Είναι αναμφισβήτητα η Πορτογαλία και ακολουθούν και άλλες.
Είχα προβλέψει για το μέλλον της Ελλάδας σε προηγούμενη ανάρτηση (31/10/10) αναφέροντας: "....μελλοντολογώντας, θα έχουμε κατά σειρά: επιμήκυνση χρέους προς ΔΝΤ, αναδιάρθρωση χρέους προς υπόλοιπους πιστωτές αφού θα σταματήσει η χρηματοδότηση στα 150 δις €, μερική υλοποίηση των στόχων και πολιτικά μέτρα Ε.Ε. (για να βάλουν μυαλό και οι άλλες χώρες)".
Το τελευταίο άρχισε ήδη. Μέτρα ενάντια σε ορισμένες χώρες για να συνετίσουν τις υπόλοιπες!
Οι λαοί δεν έχουν σημασία εδώ.

Μην σπεύσει κανείς να ευχαριστηθεί για τα δεινά των υπολοίπων.
Υπάρχει και συνέχεια.
Αλληλεγγύη, συντονισμός, συμμετοχή είναι η λύση, από τούδε και στο εξής.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις