Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νοσηρή πραγματικότητα

Διαβάζω και ακούω αυτές τι ημέρες διάφορα, περί του Δημοσίου τομέα, τις σπατάλες, τις μετατάξεις, τις απολύσεις, τις αναλύσεις κλπ κλπ.
Όπως όλα τα πράγματα έτσι κι εδώ περιπτωσιολογούμε, αναλύοντας διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς τρόπους.
Εκλογές 1985
Νομίζω ότι είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να συντονιστούμε σε μια κατεύθυνση, ειδάλλως θα χαθούμε στην υποκειμενικότητα του καθένα μας.
Το κράτος χρειάζεται αναμφισβήτητα σημαντικές δομικές αλλαγές.
Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να δούμε πως φθάσαμε έως εδώ. Και εξηγώ.
Εάν π.χ. στην Βουλή υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι, οικογενειοκρατία και υψηλοί μισθοί, δεν σημαίνει ότι είναι και παράνομο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι, που δέχομαι ό,τι ορισμένοι χρησιμοποίησαν την πρακτική της πολιτικής αποκατάστασης για να προσληφθούν. Κυρίως πρέπει να μας απασχολήσει ποιοι ενέκριναν τις προσλήψεις αυτές. Έχουν όνομα. 
Εάν δηλαδή διώξουμε ορισμένους εργαζόμενους, θα λυθεί το ζήτημα της νοσηρής πολιτικής πρακτικής των ημετέρων; Όχι φυσικά. Για να λυθεί θα πρέπει να εντοπίσουμε την πηγή και να δώσουμε λύση εκεί.
Πιο απλά, δεν πετάω το PC μου, επειδή το software έχει bug.
Δεν ξεχνώ ότι από την εποχή του Έβερτ και του αλησμόνητου Πεπονή, χρησιμοποιούνταν η Δικαιοσύνη για να πάρει θέση, ποιανού οι ημέτεροι είναι πιο νόμιμοι. Και τι έγινε;
Προσλήφθηκαν όλοι σε διαφορετικές εποχές.
Ο λαός αυτός όμως έχει ασθενή μνήμη. Μάλλον έχει επιλεκτική μνήμη.
Αυτό συμβαίνει γιατί εδώ και 10ετίες δεν υπάρχει καμία κοινωνική νίκη που να ανατάξει το ηθικό μας.
Εκλογές 1990
Εύκολο χρήμα από τους Πασοκοφρουρούς του Α. Παπανδρέου, που έφαγαν το Α΄ και Β΄ Κοινοτικό πακέτο στήριξης και μετά το ονόμασαν ανακατανομή εισοδήματος της Σοσιαλιστικής κυβέρνησης, διαπλοκή, ψέμα και προσλήψεις των δικών μας παιδιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των κολαούζων επιχειρηματιών του, χρηματιστηριακές φούσκες και Δημόσια έργα για να κερδίζουν οι ημέτεροι, μαζί με χιλιάδες προσλήψεις από την κυβέρνηση Σημίτη, ψέματα, αδιαφάνεια και επαναπροσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων από την αμαρτωλή κυβέρνηση Καραμανλή.
Μαζί με όλα αυτά, Πόποτας, Κοσκωτάς, η ήττα στα Ίμια, το ξεπούλημα του Οτσαλάν, ο πόλεμος στην Σερβία, οι πτήσεις του ΝΑΤΟ πάνω από την χώρα και πολλά άλλα.
Από το "βυθίσατε το Χώρα" στο "ευχαριστούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ" !!!
Ο λαός χρειάζεται κάτι που να τον κάνει περήφανο. Όχι ένα πράγμα αλλά κάτι διαρκές.Ειδάλλως θα συνεχίσει να συμμετάσχει στο παραμύθι αυτό και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά.
Περισσότερες λύσεις διαβάζω και ακούω στο twitter και στα blogs παρά στην πολιτική σκηνή.
Μην περιμένετε τους άλλους. Αλλάξτε την μέρα μόνοι σας. Σήμερα.
(Στις αφίσες της εποχής φαίνεται ότι μετά από 25 χρόνια τίποτα δεν ήταν αλήθεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις