Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κερατέα ΙΙ

Πριν λίγο καιρό αναφέρθηκα στο θέμα της Κερατέας, προσπαθώντας να "ενεργοποιήσω" τα αντανακλαστικά μας απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εκεί.
Υπενθυμίζω ορισμένα θέματα.
  • Είχε εγκριθεί (πριν αρκετά χρόνια) δημιουργία ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων) σε 3 περιοχές, μία εκ των οποίων ήταν η Κερατέα.
  • Καμμία κυβέρνηση δεν προσπάθησε ουσιαστικά να υλοποιήσει την απόφαση, δεδομένου ότι είχαμε συχνά εκλογές και αυτό θα ήταν πρόβλημα....
  • Τα χρόνια πέρασαν και η Ε.Ε. κατάργησε του ΧΥΤΑ (δεν τους δέχεται) και δημιούργησε τους ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).
  • Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν έφερε νέες μελέτες για το θέμα, αφού η διαφορά είναι τεράστια και απαιτεί υποδομές για διαχείριση απορριμάτων προκειμένου να γίνουν Υπολείμματα και να τοποθετηθούν στους ΧΥΤΥ.
  • Ξαφνικά αποφάσισαν να κάνουν στους ψευτόμαγκες και αποφασίζουν να αρχίσουν έργα (με παλαιές μελέτες) στην Κερατέα.
  • Το Ειρηνοδικείο Λαυρίου αποφασίζει ότι είναι παράνομη η χωροθέτηση στην Κερατέα, λόγω ...... διαφόρων κωλυμάτων.
  • Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει να υποστηρίζει τους ιδιώτες που θα αναλάμβαναν την κατασκευή και διαχείριση του ΧΥΤΑ στην περιοχή και στέλνει τα ΜΑΤ για "προστατέψουν" την επένδυση....
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.
Δύο μήνες μια περιοχή υπό κατοχή, στην κυριολεξία, αφού ΜΑΤ, Αστυνομία, Ασφάλεια και λοιποί αβανταδόροι βρίσκονται ουσιαστικά μέσα στα σπίτια και διεξάγουν κυριολεκτικά πόλεμο πόλης με του κατοίκους που ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος, να απαγορευθεί η χωροθέτηση και να γίνει διάλογος.
Από εχθές έχουμε καθολικά επεισόδια στην περιοχή αφού το σύνολο (στην κυριολεξία) των πολιτών, 10-80 ετών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση αφού μέσω του Πάγκαλου προκάλεσε, έστειλε το βράδυ μπουλντόζες για να αρχίσουν έργα. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο (βράδυ) ήταν πολύ παλαιά (κοντά στην εποχή της χούντας).
Κανένας διάλογος, παρά μόνο χαρτιά και επιστολές για να λέμε ότι κάτι κάναμε. 
Τα υπουργεία ρίχνουν την ευθύνη το ένα στο άλλο και οι πολίτες ήδη εξαγριωμένοι για τις τακτικές φασισμού, άρχισαν (ορισμένοι) να ξεφεύγουν από τα όρια του κλεφτοπόλεμου και άρχισαν να διεξάγουν μάχες.

Ο Θεός βοηθός.


ΥΓ. Είμαστε μαζί σας. Το δίκιο δεν έχει κομματικές τοποθετήσεις. Τα συμφέροντα θα ηττηθούν στην Κερατέα, στα Διόδια και όπου αλλού τα πετύχουμε.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ .
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ

[Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

ΣΠΥΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε το «σκηνικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «το έργο θα γίνει πάση θυσία». Αλήθεια είναι έτοιμος να θυσιάσει την πολιτική του καριέρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που λυμαίνονται την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα;
Και μια διόρθωση στο κείμενο: Η κατάληψη από τα ΜΑΤ διαρκεί τρεις μήνες

The truth. master είπε...

χαλια και απο τις δυο πλευρες... τι να διαλεξω ?? το κρατος που πολεμαει τους πολιτες ωστε να τα φαει ο υπουργος και οι τεχνικεσ εταιρειες ?? η με τους πολιτες τσαμπουκαδες με μολότοφ που πειραν το νομο στα χερια τους ???

πιστευω οτι θα εδεινα το 70% του δικαιου στους πολίτες αλλα και παλι... ειμαι στην επιλογη του "μη χειρον βελτιστου... "

καταντια...

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις