Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Μάσκες πέφτουν

Σιγά σιγά να φεύγουμε.
Με αυτό τον τίτλο θα συνόψιζα την πολιτική που ακολουθούν οι διοικούντες, τον τελευταίο καιρό.
Ο πολύς κ. Βενιζέλος, δεν μπορεί να κρύψει τις βλέψεις του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και άρχισε τα πολιτικά παιχνίδια.
"Ανέλαβε την δύσκολη θέση του υπ. Οικονομίας" και κάνει τα πάντα για να μην βγουν οι στόχοι, που ο προκάτοχός του είχε θέσει. Στα λόγια όλα καλά, αλλά ο εκτροχιασμός τεράστιος.
Σε όλες τις ερωτήσεις του Χατζηνικολάου, στον Real FM προχθές, απάντησε ότι οι αποφάσεις είχαν παρθεί από άλλους....
Προχθές επίσης, η μόνιμη επιτροπή προϋπολογισμούς της Βουλής, ανακοίνωσς τις απόψεις της για τους στόχους. Δεν του άρεσαν και γι αυτό έβαλε τις φωνές στον κ. Πετσάλνικο και τελικά ανάγκασε σε παραίτηση την διευθύντρια. Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είναι μια κατάκτηση, αφού μετά από πολλά χρόνια διεκδίκησης αποφασίστηκε να λειτουργήσει τέτοιο θεσμικό όργανο, ανεξάρτητο της κυβέρνησης. Και γι αυτό τυγχάνει από την πρώτη στιγμή του σεβασμού του κορυφαίου Συνταγματολόγου μας.
Εχθές πάλι, μάλωσε ... με την τρόικα και έκανε τον μάγκα για τις πιέσεις που δέχεται. Ανέβαλαν δε, τις αποφάσεις τους για 10 μέρες! Τόσο αθώα.
Μόνο που σε 10 ημέρες, θα έχει πάει ο ΓΑΠ στην Θεσσαλονίκη και επίσης θα έχει προλάβει να ηρεμήσει το κόμμα του για τις αστοχίες των στόχων. Κάνουμε τον νταή, για επικοινωνιακούς λόγους δηλαδή.
Αυτή λοιπόν είναι η πολιτική που ασκείται. Επικοινωνιακή.
Για να μην αρχίσω να γράφω για την κόντρα Ραγκούση-Ρέππα!
Λες και ανήκουν σε άλλη παράταξη, πόσο δε μάλλον στην ίδια κυβέρνηση.
 
Κυοφορούνται αλλαγές.
Προβλέπω, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει για 1η φορά πραγματικά, την διάσπαση.
Οι υγιείς δυνάμεις του θα αναζητήσουν συνεργασίες με τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις τόπου, είτε αυτές είναι ενεργές είτε ανενεργές. Θα κάνουν προσπάθεια να "ενοποιήσουν" τον ευρύτερο κέντρο-Αριστερό χώρο. Δεν φαίνεται να μπορούν να ανεχθούν τους γιάπηδες του ΓΑΠ, που στο μυαλό τους έχουν μόνο τον συστημικό οικονομικό φιλελευθερισμό.


ΥΓ. κ. Βενιζέλο: Δεν φταίει η παγκόσμια οικονομική κρίση για την αποτυχία σας, αλλά οι λάθος προβλέψεις σας και η ιδιοτελείς πρακτικές σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις