Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κοινωνική Συντεταγμένη Απειθαρχία.

Το πράσινο φως για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους, δόθηκε λένε.
Τα δυσβάσταχτα και χωρίς μέτρο, οικονομικά μέτρα, γύρισαν σαν μπούμερανγκ σε αυτούς που τα εμπνεύστηκαν.
Στον διατελών "πρωθυπουργό" και στην παρέα του Harvard και του L.S.E.
Χρειάστηκαν 16 μήνες για να "καταλάβουν" ό,τι οι εκτιμήσεις τους για την Ελληνική οικονομία και τις αντοχές της ήταν εκτός πραγματικότητας και φυσικά ότι η ικανότητάς τους για αλλαγές είναι μηδενική αφού δεν έχουν ούτε την ελάχιστη κοινωνική και πολιτική στήριξη.
Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, καταλαβαίνουν τώρα ότι το αρχικό κούρεμα του 21% μέσω του PSI (σημειώνω ότι αφορούσε 10% στο κεφάλαιο και 11% στους τόκους) ήταν μια γελοία πολιτική δικαιολογία της ανικανότητάς τους να συνεννοηθούν. Πως άλλωστε να γίνει αυτό αφού ο καθένας τους έχει δική του ατζέντα και συμφέροντα.
Τώρα συζητούν για 50% κούρεμα. Φυσικά ούτε αυτό είναι αρκετό.
Προσοχή δεν μιλάμε για επιπλέον του 21% αλλά για το υπόλοιπο 29%. Συνολικά η χώρα θα απαλλαχθεί από περίπου 150-170 δις.€ με αντιστοιχία τοκοχρεολυσίων περίπου 20 δις. €, αλλά θα παραμείνει οριακά μη βιώσιμο, το υπόλοιπο του χρέους αφού δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμία επένδυση σε ανθρώπινο ή μη κεφάλαιο, με συνέπεια την συνέχιση της ανυπαρξίας υποδομών κάθε είδους.
Η ύφεση θα φτάσει εύκολα το -5,5%.
Θυμίζω τις επίσης γελοίες αναφορές, όχι του Παπακωνσταντίνου περί του "λίγο πάνω από -4%", αλλά τις εξωφρενικές αναφορές του Βενιζέλου πριν 1 μόλις μήνα για συγκράτηση κάτω από -5%.
Εάν στην εργασία μου έκανα τόσο σημαντικά και καίρια σφάλματα στις προβλέψεις μου, θα είχα απολυθεί σίγουρα. Αυτός...;
Ο "πρωθυπουργός" παραμένει πιστός στο δόγμα "θα τελειώσω ότι άρχισα". Το έχουμε ξανακούσει αυτό....
Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι πολίτες θα αποδεχθούν ως θετικό σήμα το κούρεμα του 50%, αφού θα υποστηριχθεί και επικοινωνιακά ως αποδοχή των ξένων "στα δυσβάσταχτα μέτρα και τις θυσίες του Ελληνικού λαού...".
Οι πολίτες περιμένουν, ως μάνα εξ ουρανού, την δικαιολογία που θα δημιουργεί "άλλοθι" σε αυτές τις θυσίες. Άρα για λίγο καιρό θα υπάρχει μια φαινομενική κοινωνική ανοχή. 
Αντίβαρο σε αυτό θα αποτελέσουν η Έκτακτη εισφορά, ο Φόρος Ακινήτων, το Ενιαίο μισθολόγιο και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί. Και αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο.
Ήδη όμως την Παρασκευή, 30/9/11, το ΥΠΟΙΚ έδωσε παράταση για την καταβολή της Έκτακτης εισφοράς έως τις 6/10/11, προφανέστατα γιατί δεν υπήρξε προσέλευση (φαίνεται ότι ήταν κάτω από 60%!!!).
Προσωπικά δεν προσήλθα, ούτε πρόκειται. Η διοίκηση αυτή πρέπει να πέσει οπωσδήποτε.
Τέλος, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι Κοινωνική Συντεταγμένη Απειθαρχία, προκειμένου να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές και να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας που θα νομιμοποιηθεί να προχωρήσει την χώρα, σε νέα διαπραγμάτευση των υπαρχόντων όρων ή και διαγραφή μέρους του χρέους.
Η πανθομολογούμενη κατάλυση των θεσμών από τους διοικούντες, όπως το Σύνταγμα (Μνημόνιο), η ψήφος των Βουλευτών (ελεγχόμενη) και η Δικαιοσύνη (απολύτως ελεγχόμενη), δεν αφήνουν περιθώρια στον πολίτη, παρά να δράσει απείθαρχα προς τις εντολές των διοικούντων και όχι φυσικά προς τους θεσμούς.
Η συνεχής παρουσία μας και αντίδραση θα φέρει αλλαγή.
Απλά να δούμε μόνο, πως ήδη η αντίδρασή μας στα μέτρα λειτουργεί, αφού η μη καταβολή μέρους των εισφορών δημιουργεί προβλήματα στην λήψη επιπλέον μέτρων.
Η συνολική μας αντίσταση θα σημάνει το τέλος της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών για την χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις