Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο ποιο πιστευτό γίνεται

Πριν από μερικούς μήνες, όταν στο Σύνταγμα οι πολίτες διεκδικούσαν την χαμένη Δημοκρατική τους νομιμοποίηση, λέγαμε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δυσκολότεροι.
Δικαιωθήκαμε.
Λίγο αργότερα, περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου, πάλι αρχίσαμε να βγαίνουμε στους δρόμους με τα ίδια "αιτήματα" και συνεχίζαμε να λέμε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι δυσκολότερη.
Δικαιωθήκαμε.
Μετά την περασμένη Πέμπτη, που το σύνολο της χώρας ήταν στους δρόμους, λέγαμε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δυσκολότερη.
Δικαιωθήκαμε.
Ενδιάμεσα, είχαμε εκατοντάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις, χιλιάδες κόσμου λουσμένους με χημικά και καταλήξαμε (;) με έναν νεκρό.
Τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να κατανοήσει η γελοία διοίκηση ότι δεν την θέλουμε. Ότι δεν την νομιμοποιούμε να διαπραγματεύεται για εμάς;
Οι επόμενες ημέρες θα αναδείξουν ένα νέο σκηνικό.
Οι παλαιοκομματικές πρακτικές του ΓΑΠ και του Σαμαρά, ο ναρκισσιστικός εναγκαλισμό τους με ότι χαρακτηρίζεται εξουσία, οι ανόητες προτάσεις και διεκδικήσεις τους και η άνευ προηγουμένου ανικανότητά τους να διαμορφώσουν ένα σοβαρό πλάνο μελλοντικών ενεργειών, είναι τα συστατικά μιας βόμβας που μάλλον θα εκραγεί στα χέρια τους και θα σκοτώσει όσο σθένος και ελπίδα με έχει απομείνει.
Μέρος της Αριστεράς (το μεγαλύτερο δυστυχώς) φαντάζει ανήμπορο να αναλάβει, αφού συνεχώς δηλώνει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν και για τίποτα.
Η λύση είναι μία και θα την δώσουμε εμείς.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διαμορφωθούν διαφορετικοί πολιτικοί συσχετισμοί που θα αναγκάσουν τους αριβίστες της εξουσίας να συνεργαστούν ή να αποχωρήσουν.
Η συνταγή για μια σοβαρή διεκδίκηση είναι η πολιτική συνεννόηση, στην βάση προγραμματικών συκλήσεων, από κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη και από κόμματα και φορείς που αυτή την στιγμή φαίνονται ετερόκλητα.
Η ΝΔ διεκδικεί την αυτονομία της! Πόσο τρελό φαντάζει αυτό για έναν Λαό που καίγεται και δυναστεύεται από κάθε λογής σωτήρες! Ξεχνούν στην Συγγρού ότι "όποιος καεί από τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι..."
Κρίνω ότι σε λίγο θα αρχίσουν τα τεράστια ψέμματα προκειμένου να ξανά-πεισθούν οι πολίτες ότι υπάρχει κάποιος νέος μεσσίας που έχει την μαγική συνταγή.
Ο Χίτλερ (ναι αυτός) είπε "όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο ποιο πιστευτό γίνεται"!
Αυτό θα ζήσουμε σε λίγες ημέρες, ίσως και από αύριο....
Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να ενεργοποιηθούν στο 100%. 
Αυτή η κοινωνική ζύμωση συντελείται ήδη σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα των αστικών κέντρων.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ θα πρέπει να "αναβάλλουν" για το μέλλον τις προτάσεις τους για μια Κομμουνιστική ή Σοσιαλιστική κοινωνία και να κατανοήσουν ότι για να γίνει αυτό πρέπει να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής ωριμότητας και αποδοχής. 
Μέχρι τότε υπάρχει ένας μακρύς δρόμος αγώνα για την μετεξέλιξη της κοινωνίας, που έχει χαρακτηριστικά και συμβιβασμών. 
Το ΠΑΣΟΚ, επιβάλλεται να το αναλάβουν οι υγιείς προοδευτικές δυνάμεις του, δηλαδή οι πολίτες και όχι τα αμαρτωλά στελέχη του, που έχουν οράματα και είναι έτοιμοι να συζητήσουν ειλικρινά και όχι αλαζονικά, με τους υπόλοιπους πολίτες της Αριστεράς, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα.
Οι εξελίξεις ξεπερνούν τα παραδοσιακά κόμματα. Θα φαντάζουν πραγματικά γελοία σε λίγο καιρό.
Η χώρα χρειάζεται σχέδιο, ελπίδα και όραμα.
Ο πόλεμος δεν κερδίζεται σε μία μάχη. Μπορεί να χάσεις αρκετές πριν την τελική νίκη.
Νίκη θα είναι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, μέσω της κοινωνικής αφύπνισης και η δημιουργία νέων θεσμών, νέου λόγου, νέων πρακτικών.
Μετά τα παραπάνω οραματικά, μην αναφωνίσετε απαξιωτικά "Αλληλούια" ή "Αμήν", αλλά ενεργοποιηθείτε άμεσα, καθημερινά, δυναμικά.
Μην αφήνετε τον διπλανό σας να συνεχίσει να καταστρέφει την καθημερινότητά σας.
Μην αφήνετε τις ημέρες να περνούν σκεπτόμενοι μοιρολατρικά ό,τι τίποτα δεν θα γίνει.
Έχει ήδη γίνει.
Απόδειξη η κοινωνική μεταστροφή και η ενεργοποίηση αρκετά μεγάλου τμήματος του Ελληνικού πληθυσμού. 
Αυτό που συζητιέται στις Βρυξέλλες δεν είναι το οικονομικό haircut, αλλά εάν μπορεί αυτό να γίνει.
Εάν δηλαδή ο πληθυσμός της χώρας θα το υποστεί ή όχι. Αυτό τους φοβίζει.
Όλα τα άλλα γίνονται στην πολιτική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις