Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι εκλογές είναι ένα νέο ψέμα.

132 ώρες πέρασαν πριν συμφωνηθεί η νέα κυβέρνηση.
Απολογισμός;
Μηδέν εις το πηλίκον.
Ο ΓΑΠ τελικά παραιτήθηκε και οσονούπω θα εξοστρακιστεί και από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις απεγνωσμένες και παράνομες προσπάθειές του να μην αναφερθεί η λέξη παραίτηση, δεν κατάφερε να πείσει για τις προθέσεις του (τουλάχιστον τους νοήμονες). Η δύναμη της αντίστασης των πολιτών στον έστειλε εκεί που του αρμόζει. Στο περιθώριο της Ιστορίας, η οποία και θα τον κρίνει καλύτερα στο μέλλον
Ο Σαμαράς, αποδέχθηκε να φιλήσει το χέρι του Πάππα και να υπογράψει το Μνημόνιο ΙΙ, που θα φέρει και άλλα κακά στον τόπο. Το δυστυχές είναι ότι πιστεύει ότι έσωσε τον τόπο....
Ο Καρατζαφύρερ και η ομάδα των φασιστοειδών του, εξαργύρωσαν την υπογραφή τους στο Μνημόνιο Ι, αφού ο ΓΑΠ ως γνήσιος Νονός της πολιτικής, ανταπέδωσε ότι είχε υποσχεθεί. Τώρα θα έχουμε υπουργό τον κ. Βορίδη, που όλοι γνωρίζουμε το παρελθόν του αλλά και τις μελλοντικές προθέσεις του, που δυστυχώς δεν μπορεί να κρύψει.
Ο νέος πρωθυπουργός με το ήρεμο πρόσωπο και την νηφάλια φωνή, ανέλαβε να φέρει σε πέρας όλα τα μέτρα που οι εκλεγμένοι δεν θα μπορούσαν, αφού δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν....
Θα καταφέρει να τα περάσει, διότι ο ρόλος του είναι μόνον αυτός.
Οι εκλεγμένοι πολιτικοί, όσο και να θέλουν να υπακούσουν στα συμφέροντα πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουν σχέση με την κοινωνία και αυτούς που τους εξέλεξαν. Γνωρίζουν ότι στο τέλος σε αυτούς θα απολογηθούν.
Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί, είναι συνήθως αργοί και πολλές φορές απαξιώνονται στην πορεία των διεκδικήσεων. Ευτυχώς όμως, ακόμη δεν φτάσαμε στο σημείο να καταργηθούν οι εκλογές. Δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.
Αυτή την περίοδο ζούμε ήδη κάτι παραπλήσιο.
Η κυβέρνηση είχε εκλεγεί να κυβερνήσει μόνη της, πάνω σε κατευθύνσεις για τις οποίες δεσμεύθηκε στους πολίτες. Αλλάζοντας όμως ρότα, επέβαλε έναν άλλο πρωθυπουργό, δημιούργησε θέσεις και για άλλα κόμματα και φυσικά δεν εκτέλεσε σχεδόν τίποτα από αυτά για τα οποία πήρε Λαϊκή εντολή.
Στην χώρα μας έχουμε μάθει να καταπατούμε οποιαδήποτε έννοια δικαίου και να ξεπερνάμε τους θεσμούς κατά το δοκούν. Οι πολίτες δικαιολογούν αυτές τις πρακτικές ανεχόμενοι διάφορες δικαιολογίες ή ψέμματα. Πολλές φορές μάλιστα, στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν, την χουλιγκανικού τύπου, υποστήριξή τους δημιουργούν μια ψεύτικη αλήθεια για να έχουν άλλοθι γι αυτό που κάνουν.
Έτσι και τώρα. Πολλοί δήλωσαν ανακούφιση (!) και ελπίζουν ότι τώρα η χώρα θα πάει μπροστά...
Ξεχνούν όμως, ότι το αίτημα για εκλογές δεν προήλθε διότι ο ΓΑΠ ήταν κάκιστος πρωθυπουργός, αλλά επειδή η πολιτική που επέβαλλε στην κοινωνία ήταν και θα παραμείνει  αδιέξοδη, αντιλαϊκή και κυρίως ανεφάρμοστη στην πραγματικότητα.
Στην Γερμανία ο Ο. Φίσερ δήλωσε ότι η Ε.Ε. θα χρειαστεί μια ελίτ που θα αναλάβει την εξουσία και για τις 27 χώρες!
Θυμίζω επίσης ότι κάτι ανάλογο συντελείται από την ομάδα των 79 Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, που επίσημα δηλώνουν ότι η χώρα δεν χρειάζεται κυβέρνηση, διότι η αγορά μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν.....


Ο νέος πρωθυπουργός θα πέσει σύντομα.
Όταν θα αναγκαστεί να απολύσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, χωρίς να έχει ταυτόχρονα δημιουργήσει υποδομές ανάπτυξης.
Όταν θα αναγκαστεί να ξεπουλήσει την Δημόσια περιουσία, που τα κοράκια περιμένουν να ξεκοκαλίσουν.
Όταν θα προσπαθήσει να εφαρμόσει, και πάλι, μέτρα που υπερβαίνουν την αντοχή τεράστιων κοινωνικών ομάδων και μάλιστα θεωρούνται άδικα από όλους.
Ο εξαναγκασμός του νέου πρωθυπουργού όμως, είναι θεωρητικός, αφού προέρχεται από συμφωνίες που δεν έχουν την έγκριση του Ελληνικού Λαού και δεν τυγχάνουν της διαπίστωσης ότι είναι δίκαιες.
Σε λίγο καιρό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα κληθούμε να ψηφίσουμε.
Μέχρι τότε ελπίζω να μην έχουμε ξεχάσει πως και ποιος, -οι, μας έφεραν έως εδώ.
Στις αναλύσεις όλων μας υπάρχουν ξένα κέντρα, ντόπια ατομικά ή ομαδικά συμφέροντα. Όλα ισχύουν, διότι όλοι προσπαθούν να πάρουν τροφή από την χώρα, από το κουφάρι της χώρας.
Η δήλωση για εκλογές στις 17 Φεβρουαρίου είναι ψέμα. 
Σκεφτείτε μόνο τι "επιχειρηματολογία" χρησιμοποιήθηκε για να μην γίνουν εκλογές τώρα.
Η 6η δόση ήταν μόνον 8 δις. €. Η επόμενη θα είναι 80 δις € και τότε θα τα ξαναπούμε.
Μην περιμένει κανείς την ίδια επιχειρηματολογία. Θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική της "συγκατάθεσης των πολιτών" με το επιχείρημα ότι πάμε καλά και δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία.
Η ουσία όμως θα είναι ότι θα ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ακόμη 80 δις €!!!
Τώρα ξέρετε ποιος και πως θα τα πληρώσει. Έεεε;



ΥΓ. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική. Τι άλλαξε; Μόνο το κεντρικό πρόσωπο. Ούτε οι συμφωνίες, ούτε η πολιτική, ούτε οι προθέσεις.
ΥΓ. Άα, άλλαξε και ο κύριος στην πίσω σειρά, διαγώνια του Πάγκαλου...... Και εις ανώτερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις