Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο αναίσχυντος υπουργός (Βενιζέλος, 12/2/2012)

"Μπορείς να ζήσεις με 400 Ευρώ;
Όχι, δεν μπορείς να ζήσεις. Ούτε με 700, ούτε με 800 δεν μπορείς να ζήσεις.
Και πως να το απαντήσεις εάν έχει να θρέψει παιδιά, εάν έχει να θρέψει οικογένεια, εάν έχει προβλήματα υγείας. Πως να απαντήσεις στην μονογονεϊκή οικογένεια, στον ανάπηρο;
Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο μας μέλημα. Το μεγάλο μας μέλημα είναι να επικοινωνήσουμε με αυτούς τους συμπολίτες, προκειμένου να τους πείσουμε ότι εάν δεν διαμορφωθεί το μακροοικονομικό και δημοσιονομικό πλαίσιο σωτηρία της χώρας, δεν θα μπορέσει η πατρίδα να κάνει για όλους τους πολίτες της αυτά που οφείλει να κάνει,"
Ποιος λέτε να είπε αυτά;
Ο Βενιζέλος.
Ναι, αυτός. Αφού διαπιστώνει το αδιέξοδο που βρίσκονται αυτές οι κατηγορίες των συμπολιτών μας, τους ρίχνει και την τελευταία μαχαιριά. Ζητάει από αυτούς να πειστούν ότι πρέπει να υποστούν την φτώχεια, για να μπορεί μετά να διανείμει τον πλούτο που θα παραχθεί.
12-2-2012
Όπως είναι προφανές, δεν τίθεται κανένα απολύτως ερώτημα ή δίλημμα προς τους έχοντες.
Προς τους βιομηχάνους, τους αισχροκερδώντες εδώ και 10ετίες, πράσινους και μπλε επιχειρηματίες.  
Δεν ζητά τίποτα από αυτούς. Διότι τα μέτρα τα υφίστανται μόνον οι πρώτοι. Οι δεύτεροι απλά δεν κερδίζουν όσα κέρδιζαν.
Ισοδύναμο της κοινωνικής μοίρας, είναι το όριο της φτώχειας απέναντι στην απώλεια κερδών.
Το όριο δηλαδή που δημιουργείται από την υποτιμημένη εργασία σε σχέση με την υπεραξία των κερδών.
Αυτόν τον Σοσιαλισμό, δεν τον θέλουμε. Να τον κρατήσει κλειδωμένο στα ντουλάπια της Ιπποκράτους, για να μην πέσει στα χέρια των επόμενων και τον εξελίξουν.
Η κοινωνική μέριμνα δεν ζητά από τους μη έχοντες, θυσίες για να σωθεί η χώρα.
  • Απαιτεί από τους έχοντες την αύξηση της συνεισφοράς τους, σε βαθμό υπερθετικό, για να σωθεί η χώρα. 
  • Απαιτεί και απαλλοτριώνει οποιοδήποτε είδους κέρδος που δεν έχει δηλωθεί, με συνέπεια να πτωχεύσει η χώρα. 
  • Απαγορεύει από τις Τράπεζες να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό (κι ας φωνάζει η Ε.Ε.) και τις τιμωρεί για όσα έβγαλαν ήδη.
  • Διαπιστώνει τον παρακρατούμενο, αποθησαυρισμένο πλούτο και τον επανεντάσσει στα ταμεία του κράτους, προς όφελος των αδυνάτων. Χωρίς να κλείσει καμία επιχείρηση, χωρίς να δαιμονοποιεί το κέρδος αλλά την αισχροκέρδεια και την απάτη.
Οι πολίτες είναι ανήμποροι απέναντι στον δράκο της ανεργίας. Θα αποδεχθούν οτιδήποτε, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφή της οικογένειάς τους.
Αυτό το γνωρίζει ο αμαρτωλός υπουργός και οι συνάδελφοί του.
Τα λόγια του είναι κάτι παραπάνω από προσβλητικά.
Είναι λόγια απάνθρωπα και ξεστομίζονται συνειδητά.
Αυτό αποτελεί εγκληματική πράξη με δόλο.
Τις επόμενες εβδομάδες θα εμφανιστούν οι λύκοι με αμφίεση προβάτων.
Θα μιλήσουν για αναγκαιότητα, για υπομονή, για επιτυχίες, για κουράγιο, για αγώνα ανεξαρτησίας. Θα ενεργήσουν ως φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι. Θα μεταμφιεστούν σε δυναμικούς πατριώτες που χτυπούν το κακό στην ρίζα του. Θα κάνουν εξομολόγηση και θα μετανοήσουν για κάποια λάθη που έκαναν, που όμως θα τα διορθώσουν και μάλιστα άμεσα.
Μην πιστέψετε τίποτα.
Ο λύκος δεν γίνεται πρόβατο. Μεταμφιέζεται για να φάει.
Οι μαγικές συνταγές και τα ξόρκια τους δεν δούλεψαν, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε μασκαρά κομπογιαννίτη.
Η μετάνοια είναι τέχνασμα για να παραμείνουν στην εξουσία. Μόνον αυτή τους απασχολεί.
Δεν πέρασε κανενός από το μυαλό, γιατί δεν τα σκέφθηκαν αυτά πιο πριν;
Τώρα, μπροστά στην χθεσινή αποφασιστική και Δημοκρατική λαοθάλασσα, κατάλαβαν ότι σε λίγο δεν θα μας σταματήσουν οι προβοκάτορες, τα παπαγαλάκια ή τα ΜΑΤ.
Οι πολίτες της χώρας αυτής, είναι περισσότερο ψύχραιμοι από τον αναίσχυντο υπουργό που βρίζει πια αδιακρίτως.

Τα λέμε σε λίγο.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το τομάρι τον Παπουτσή, τον αυτάρεσκο εγκληματία, ανίκανο για οτιδήποτε άλλο πέρα από την καλοπέρασή του, τι πρέπει να γίνει για να ΦΥΓΕΙ με διαπόμπευση, ε???

Sotiris είπε...

Ωραία τα λες μεν, η ώρα της αλήθειας θα έρθει στις εκλογές δε. Τότε θα δούμε αν όλες αυτές οι φωνές είναι ουσιαστικές και έχουν αντίκρυσμα ή αν τελικά είναι ένα συνονθύλευμα συμφερόντων απέναντι στον κοινό εχθρό (αυτόν που απειλεί την καλοπέραση του καθένα). Για να έχουμε δικαίωμα να μιλάμε έτσι εκ μέρους των πολλών , πρέπει να βεβαιωθούμε πρώτα ότι οι πολλοί ΔΕΝ θα ψηφίσουν ΙΔΙΑ πρόσωπα, ΙΔΙΑ κόμματα για τους ΙΔΙΟΥΣ μικρο-μεγαλο-συμφεροντικούς λόγους. Αν οι έχοντες δίκιο ταλαιπωρημένοι πολίτες είναι μια πραγματική λαοθάλασσα θα φανεί στις εκλογές. Εκεί θα δείξει αν η φωνή σου ενώνεται πράγματι με τη φωνή των πολλών ή αν αυτό που ακούγεται είναι η βοή του αλαλάζοντος πλήθους που ενώνεται περιστασιακά για να διαιρεθεί εύκολα πίσω από τα απαίδευτα φιλοτομαρικά του συμφέροντα. Γιατί μέσα στο αγανακτισμένο συμπαγές κατά τα φαινόμενα πλήθος που διαμαρτύρεται υπάρχουν τα ποσοστά που διαμορφώνουν, ως σήμερα, την πολιτική σκηνή. Ελπίζω ότι αυτή θα αλλάξει μετά τις εκλογές, όποτε γίνουν. Αλλιώς, τσάμπα χαλάς το...πληκτρολόγιό σου. Μένει να αποδειχτεί αν είμαστε με τους πολλούς καλούς ή...έτσι απλά νομίζουμε.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις