Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εξαγωγή αντιπαλότητας. Η νέα Διεθνής πολιτική μας.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν να μεταφέρουν την εκλογική πάλη στο εξωτερικό.
Θυμήθηκα την άποψη του Α. Παπανδρέου, όταν στις αρχές του 1987, εφάρμοσε την πολιτική να μην απαντά για τα εσωτερικά θέματα, όταν βρισκόταν στο εξωτερικό (έκανε και μερικά καλά....)
Πόσο απέχει αυτό από τους τωρινούς πολιτικούς "ηγέτες" που με όρους εκλογών, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να "επικρατήσουν"!
Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που από καιρό έχουν εγκαταλείψει την διεκδίκηση για την χώρα και συμπεριφέρονται ως υποτελής στους ξένους, το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε κάτι αντίστοιχο.
Εκτιμούν προφανώς ότι ένας γύρος "συνεντεύξεων" στην Γαλλία και την Γερμανία, θα διεθνοποιήσει την κρίση της Ελλάδας.
Σίγουρα όμως αυτό το έχουν κάνει οι προηγούμενοι με εξαιρετικό κακό τρόπο και φυσικά αποτέλεσμα.
Η σωστή πρακτική θα ήταν να μεταφέρουν το πρόβλημα της λύσης στην πηγή του, δηλαδή στην επερχόμενη Σύνοδο.
Η Ευρώπη πρέπει να γνωρίζει ότι η εκλογική μεταστροφή που συντελείται, αποτελεί μέρος της κοινωνικής μεταστροφής και διεκδίκησης.
Ακόμη όμως και με αυτό τον τρόπο, κάτι γίνεται.
Η αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων, προκύπτει κυρίως από την συνειδητοποίηση ότι τα μέτρα δεν περνούν και ότι το Μνημόνιο ΙΙ, θα αποτύχει στους στόχους του, όπως άλλωστε και το Μνημόνιο Ι.
Η εξαγωγή της εκλογικής μάχης, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και το μόνο που καταφέρνει είναι να πριμοδοτεί τα ξένα κόμματα που για δικούς τους λόγους, το καθένα, χρησιμοποιούν την εσωτερική αντιπαλότητα προς όφελός τους.
Θα έπρεπε οι "ηγέτες" των τριών κομμάτων, να δείξουν πιο υπεύθυνη στάση και να αναδείξουν το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι να αποκαταστήσουμε ένα νέο σύστημα, ανάπτυξης υποδομών και λειτουργίας του κράτους. 
Ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαρρήξουμε το πελατειακό κράτος και την διαπλοκή και να κάνουμε ότι απαιτείται για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
Τουναντίον, καλλιεργούν "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα, για το αν η χώρα θα μείνει ή θα φύγει από την Ευρωζώνη, δημιουργώντας παράλληλα καχυποψία ακόμη και για την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από καιρό έγραφα, ότι το εργαλείο της λύσης για τα προβλήματά μας, είναι η ανάπτυξη συμμαχιών με χώρες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα με εμάς. Φυσικά δεν εννοούσα συμμαχίες με ευρωπαϊκά κόμματα, που έχουν αντίστοιχα προβλήματα με εμάς.  
Αυτό αποτελεί μικροπολιτική και όχι Διεθνή πολιτική.
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Οι πολίτες είναι περισσότερο υπεύθυνοι από ποτέ.
Γι αυτό άλλωστε δεν θα δώσουν αυτοδυναμία σε κανέναν. 
Θα αναζητήσουν αυτούς που με την στάση και τις θέσεις τους, θα πείσουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν για το καλό όλων μας.
Απαιτείται να μεταφέρουμε την εκλογική μάχη στο πολιτικό πεδίο, αφήνοντας πίσω την αδιαλλαξία και τις ανούσιες και λαϊκιστικές αντιπαραθέσεις.
Απαιτείται να αυξήσουμε την δύναμη όσων μπορούν να είναι καταλύτες στον νέο εκλογικό χάρτη, ούτως ώστε να μην επιτρέψουμε την ανάπτυξη καινούργιων πρακτικών που θα είναι μακρυά από το πραγματικό αίτημα του Ελληνικού Λαού.
Ελπίζω ακόμη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις