Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΗΕΑ (Ελληνική Συντεχνία Ανταποκριτών)

Μήπως πρόσεξε κανείς μας την συμπεριφορά της ΕΣΗΕΑ στο θέμα που προέκυψε στον ΔΟΛ;
Η επιχείρηση έχει συσσωρευμένες ζημιές (από διάφορες ενέργειες που είχε κάνει από το 1999 και μετά ...). Τώρα με την είσοδο του Ο. Ρέστη η επιχείρηση δικαίως θα προσπαθήσει να μπει σε νέα πλαίσια που να εγγυώνται το μέλλον της.
Η απόφαση για μείωση του προσωπικού ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Όμως, όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει παλαιό Δημοσιογραφικό "μαγαζί", ξέρουν ότι οι απολύσεις θα ακουμπήσουν ελάχιστους δημοσιογράφους. Τελικά ακούγεται ότι θα απολυθούν οι μισοί Διοικητικοί!!!
Το δράμα αρχίζει από το γεγονός ότι οι Διοικητικοί υπάλληλοι, που και αυτοί δουλεύουν πολλά χρόνια στην επιχείρηση, δεν έχουν ένα σωματείο σαν την ΕΣΗΕΑ. Ένα σωματείο δηλαδή που να διαπραγματευθεί γι αυτούς και να κερδίσει την απόλυση των Δημοσιογράφων και όχι των Διοικητικών. Διότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αυτό έκανε. Διασφάλισε ότι δεν θα απολυθούν δημοσιογράφοι, δίχως να τους ενδιαφέρει εάν θα απολυθούν οι υπόλοιποι. Λες και αυτοί αποτελούν κάποιο είδος ιδιαίτερης κάστας ανθρώπων που πρέπει να τους έχουμε σε γυάλα, διότι είναι πολύτιμοι.
Εγώ ένα έχω να πω. Σοβαρευτείτε, διότι η συμπεριφοράς σας τα τελευταία χρόνια είναι τόσο συντεχνιακή και παρασκηνιακή που δικαίως ο κόσμος, σας κατατάσσει στην ίδια μοίρα με τους πολιτικούς.
Γενίκευση μεν, σωστή δε.
Οι ελάχιστοι Δημοσιογράφοι που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις σας, ελπίζω να βγουν και να το πουν. Θα τους παρακολουθήσουμε στα sites και στα blogs.
Ο μισθός του κάθε εργαζόμενου είναι το ίδιο πολύτιμος, είτε αυτός είναι δημοσιογράφος, είτε γραμματέας, είτε κλητήρας, είτε ακόμη και "golden boy"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις