Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Γερμανοί "ξαναφεύγουν"

Τι γίνεται εκεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Η Γερμανική Thyssen Krupp Marine Systems πούλησε το μερίδιό της στην Abu Dhabi Mar, με τις ευλογίες της Ε.Ε. και φυσικά του κ. Βενιζέλου.
Δηλαδή τι έγινε εδώ. Μέχρι τον Μάρτιο μαλώναμε για τις παραδόσεις των υποβρυχίων, που υποχρεωθήκαμε τελικά να παραλάβουμε λόγω του τότε παρασκηνίου για το μνημόνιο και μετά οι Γερμανοί ζήτησαν να φύγουν!!!
Στις διαπραγματεύσεις το ενδιαφέρον εστιαζόταν στη χορήγηση από Ελληνικής πλευράς 320 εκατ. ευρώ που αφορούσαν στα 6 υποβρύχια καθώς και στη διευθέτηση του θέματος του υποβρυχίου Παπανικολή (που έγερνε!!!).
Καταλαβαίνεται ότι η διαιώνισή του θέματος, αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα για την αμυντική βιομηχανία της Γερμανίας, που ήθελε/θέλει να μπει στο Παγκόσμιο παιχνίδι εξοπλισμών.
Τώρα που κάναμε πίσω σε αυτή την συμφωνία, βρήκαν επιχειρήματα να αποχωρήσουν από την επένδυσή τους στην χώρα μας.
Θυμάμαι πάντως ό,τι τόσο οι Γερμανοί υπ. Εξωτερικών και Άμυνας, όσο και η κα. Μέρκελ είχαν ανεβάσει πολύ τους τόνους και εκβιαστικά σχεδόν μας "ανάγκασαν" να συμφωνήσουμε. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν αντιρρήσεις και από την άλλη συμμετέχουν στην οικονομική "βοήθεια" προς την χώρα μας, αποσύρουν την εταιρία τους.
Εάν αυτό δεν είναι εκβιασμός, τότε τι είναι;
Ο Βενιζέλος βρήκε τελικά αγοραστή, αλλά μην νομίζεται ότι αυτό θα γίνει χωρίς κόστος. Πρέπει πρώτα να πληρώσουμε τα 320 εκατ.€ και να πάρουμε το Παπανικολής και μετά θα παραχωρήσουν το μερίδιό τους. Δηλαδή και θα πληρώσουμε και θα πάρουν πάλι άλλοι τα ναυπηγεία και φυσικά οι Γερμανοί θα έχουν το πάνω χέρι αφού μπορούν να καταδείξουν (με πολλούς τρόπους) ότι είναι τα αφεντικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις