Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Φτάσαμε στο τέρμα;

(μαζί τα φάγαμε)
Το πρωί άκουσα μια μικρή ιστορία, την οποία σας μεταφέρω αυτούσια.
"Ένας κύριος δούλευε σε μια υπηρεσία ως βραδινός φύλακας. Από 22:00 έως 6:00. Πληρωνόταν γι αυτή την εργασία του 710€/μήνα + 200€ για τα extra ημερομίσθια που έκανε, ορισμένα Σάββατα ή Κυριακές. Άρα είχε ένα εισόδημα περίπου 910/μήνα. Επειδή όμως αυτά δεν φτάνουν για μια οικογένεια, το πρωί πήγαινε κατευθείαν να δουλέψει στην οικοδομή.
Από τον Μάιο του 2009 που η επιχείρηση είχε εμφανή προβλήματα, σταμάτησε να τον πληρώνει, υποσχόμενη ότι τον επόμενο μήνα θα πληρωθεί. Ξέρετε πως γίνονται αυτά! Τελικά αφού πληρώθηκε ορισμένους μήνες η επιχείρηση σταμάτησε να τον πληρώνει εντελώς. Επειδή είχε σύμβαση μαζί της, αλλά και επειδή ήθελε οπωσδήποτε τα χρήματα (έστω και ως οφειλόμενα) δεν μπορούσε να σταματήσει. Έτσι φτάσαμε στον Οκτώβριο του 2010, 15 μήνες μετά. Ο εργαζόμενος αυτός παρά το γεγονός ότι δούλευε κανονικά, του οφείλονται 8.500 !!!
Πήγε να ζητήσει, πολλάκις, αλλά φευ!
Αποφάσισε να τα διεκδικήσει απεργώντας. Κατέβηκαν τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να φάει και ξύλο, σπρέι κλπ, αλλά και να λοιδορείται γιατί με την στάση του, καταστρέφει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό!!!
Ο κύριος αυτός όμως,παρά το ξύλο και την ταπείνωση, συνεχίζει να χρωστάει στον ψιλικατζή, στο mini market που αναγκαστικά πάει αφού δεν κάνουν βερεσέ τα super markets, σε κάποιους φίλους του που του δάνεισαν για τα προς το ζειν της οικογενείας του."

Ο εργαζόμενος αυτός δούλευε (θεωρητικά δουλεύει ακόμη) στον Υπουργείο Πολιτισμού και ήταν νυχτοφύλακας σε αρχαία μνημεία.
ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗς ΧΩΡΑς ΤΗΝ ΧΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;
ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ;
Η παλαιά καραβάνα του Α. Παπανδρέου, κ. Χυτήρης, φωνασκεί λέγοντας να εφαρμοσθεί ο νόμος.
Τι γελοίος!
Εάν εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να τους πληρώσετε σήμερα κιόλας. Ή δεν είναι αυτός ο νόμος;

Κοιτάξτε τον διπλανό σας. Μπορεί να ζει σαν τον παραπάνω κύριο.
Μας αξίζει αυτό; Μας αξίζουν αυτοί;

1 σχόλιο:

ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ είπε...

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ... ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;;;

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις