Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Συμβιβασμός-Compromise

"Υποστηρίζουμε απόλυτα τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση για να εκπληρώσει τους όρους της ατζέντας» είπε ο κ. Μπαρόζο.
Ο αντιπρόσωπος των νεο φιλελεύθερων  πολιτικών, ο εκφραστής του πανευρωπαϊκού κεφαλαίου στηρίζει την Ελληνική κυβέρνηση.
Απόδειξη ότι το παιχνίδι καλά κρατεί. Όταν η Γερμανία σφίγγει τα λουριά ο Μπαρόζο θα κάνει το ίδιο, όταν τα αφήνει ελεύθερα επίσης. Σαν τα σκυλάκια που έχουν εκπαιδευτεί για να ακούνε συγκεκριμένες οδηγίες.
Ο ταλαίπωρος Παπανδρέου, αναγκάζεται να ανταποδώσει διπλωματικά (το ξέρει καλά αυτό, ευτυχώς) και να εκφράσει την ικανοποίησή του για την "προστασία των ευρωπαϊκών θεσμών" από τον Μπαρόζο.
Τι θα γίνει όμως στην κεντρική σύνοδο;
Συμβιβασμός-Compromise
Η Ελλάδα έχει άδεια την τσέπη ή το έτσι έχει πει τουλάχιστον, οπότε θα συμμετάσχει και αυτή.
Τα έχουμε ξαναπεί.
Τα Ευρωομόλογα ή κάτι αντίστοιχο, αποτελούν την μοναδική μικρή διέξοδο για την χώρα μας, αφού έτσι θα αναγκασθούν να πειθαρχήσουν στην Ευρωπαϊκή συνοχή και οι Γερμανοί, Αυστριακοί, Ολλανδοί.
Στην χώρα μας υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη των Ευρωπαϊκών ειδήσεων, οπότε δεν καταλαβαίνουμε καλά ποιος είναι με ποιον και ποιος μας υποστηρίζει ή όχι.
Αυτό γιατί δεκαετίες τώρα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ φίλτραραν τις ειδήσεις, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε μόνο όσα πρέπει. Έτσι ο εκάστοτε Σημίτης, Καραμανλής αλλά και παλαιότερα ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου κοκορευόντουσαν ότι κάτι έκαναν.
Στην ουσία έτρωγαν το χρήμα των κοινοτικών πακέτων στήριξης και εξασφάλιζαν την κυβερνητική τους θητεία.
Τώρα τα πράγματα άλλαξαν.
Η δημοσιοποίηση των Ελληνικών statistics, έφερε και την στοχοποίηση κάθε τι ελληνικού.
Σε κάθε επιχείρηση που συναναστρέφεται με άλλη ξένη, ζούμε την ταπεινωτική αντιμετώπιση ακόμη και από άτομα που δεν γνωρίζουν καν που βρισκόμαστε στον χάρτη...
Αντιμετωπίζουμε τον οίκτο τους, λες και τους χρωστάμε κάποια χάρη.

Έτσι όμως είναι η ζωή.
Δύσκολη.
Πάντα ήταν.
Θα παλέψουμε και απέναντι σε αυτούς που δεν έχουν περηφάνια και σε αυτούς που δεν την γνωρίζουν.
Δεν θα κατεβάσουμε το κεφάλι. Με τίποτα.

   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Στην ουσία έτρωγαν το χρήμα των κοινοτικών πακέτων στήριξης και εξασφάλιζαν την κυβερνητική τους θητεία." Ναι,εσύ,κουτοπόνηρε Ελληνάκο,απουσίαζες από το φαγοπότι! Ήσουν απασχολημένος να πουλάς μισή μαρμαρόσκονη,μισό βαμβάκι και να παίρνεις την επιδότηση ολόκληρης της ποσότητας ως βαμβακιού... Και κανείς δεν άκουγε τις έντονες (sic shock)διαμαρτυρίες της Αριστεράς,που ωρυόταν γι' αυτές τις απάτες!!!!!!!

"Δεν θα κατεβάσουμε το κεφάλι. Με τίποτα." Εδώ έχεις κατεβάσει το κάτω εσώρουχο κι έχεις σκύψει κιόλας.Το κεφάλι σε μάρανε....
Άφησε.Άλλοι έχουν σηκωμένο το κεφάλι και περιμένουν...Κοίτα πίσω σου....

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις