Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Dead End. Ποδόσφαιρο ώρα Μηδέν

Είμαι αγανακτισμένος.
Βασικά νοιώθω ντροπιασμένος.
Ο χθεσινός "αγώνας" επιβεβαίωσε όσα όλοι οι φίλαθλοι γνωρίζουμε.
Η εκάστοτε παράγκα παίρνει το πρωτάθλημα. 
Το άθλημα που αγαπάμε και παρακολουθούμε, οι ομάδες με τις οποίες συνδεόμαστε συναισθηματικά και των οποίων η ψυχή και το σώμα είμαστε εμείς, ποδοπατιούνται και βιάζονται καθημερινά και επί σειρά ετών από αλήτες, μισθοφόρους, απατεώνες, μιζαδόρους, εργολάβους και άλλα κουμάσια που ονομάζονται παράγοντες. Που αποκτούν, βάσει του "νόμου" μετοχές που τους δίνουν το δικαίωμα να δημιουργούν ιδιωτικές λίγκες που παράγουν χρήμα για να πλουτίζουν.
Που γράφουν στα αρχ...... τους την πάντοτε απούσα Πολιτεία.
Τον ύποπτο όμως ρόλο της οποίας γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά.
Αυτής που στο όνομα της φιλελευθεροποίησης της αγοράς, δηλώνει αμέτοχη παρά το γεγονός ότι ορίζει τις συνθήκες και το πεδίο που γίνονται όλα αυτά. Για να κρύψουν την άγνοιά τους ή την υποστήριξή τους σε άλλα πεδία παραγωγής χρήματος μέσω του ποδοσφαίρου. 
Αυτής που τώρα προΐσταται κάποιος Γερουλάνος και κάποιος τυχαίος Μπιτσαξής. Και πριν από αυτούς οι άλλοι όπως οι Σαμαράς, Λιάπης, Ιωαννίδης. Και πριν από αυτούς άλλοι. Δεν έχουμε στοιχεία αλλά ξέρουμε για όλους. Τι έκαναν και γιατί. Τι δεν έκαναν και γιατί.
Η συναισθηματική ένωση με μια ομάδα, δηλαδή η Αθλητική κουλτούρα αποτελεί ένα πολύπλοκο και σύνθετο κοινωνικό φαινόμενο. Οι ομάδες/ενώσεις/σωματεία αποκτούν και υποστηρίζονται από φιλάθλους διότι προάγουν απόψεις για το καλό της κοινωνίας!
Όχι στην Ελλάδα όμως. Στις άλλες χώρες. Εδώ προάγουν την φιλοσοφία, του μάγκα προέδρου που θα μας δώσει το πρωτάθλημα, θα μας σώσει, θα τα βρει με όσους πρέπει, θα πουλήσει και θα αγοράσει συνειδήσεις με απώτερο σκοπό να κατατροπώσει το δυνατόν τους αντιπάλους μας. Η αποθέωση του συναγωνισμού δηλαδή.... Ακόμη και το λεξιλόγιό μας άλλαξε.
Οι ομάδες βελτιώνονται μέσω του ανταγωνισμού! Αντιθέτως οι ομάδες θα έπρεπε να βελτιώνονται μέσω του συναγωνισμού, της άμιλλας. Ιδεολογήματα;
Εάν ναι, τότε θα φάμε κι άλλον Κόκκαλη στην μάπα, ταυτόχρονα όμως τώρα με τους Μπέο, Ψωμιάδη και τα λοιπά καλά παιδιά.
Η superleague πρέπει να καταργηθεί από την Πολιτεία. Το πρωτάθλημα να γίνει ερασιτεχνικό, όπως έγινε και το Volley και από του χρόνου και το Basket. Σημειώνω εδώ ότι την επόμενη σεζόν ουσιαστικά καταργείται το Ελληνικό πρωτάθλημα basketball, διότι δημιουργήθηκε η Mediterranean League με την συμμετοχή ορισμένων ομάδων από Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία (μάλλον), Βουλγαρία, Ισραήλ, Τουρκία.Οι υπόλοιπες ομάδες θα παίζουν στο εκάστοτε τοπικό πρωταθληματάκι....
Κοιμηθείτε ήσυχοι τώρα.
Οι άλλοι παίζουν στις πλάτες μας, με τα λεφτά μας, με την διάθεσή μας, με τα συναισθήματά μας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις