Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Δεν ξεχνώ. Δεν επιτρέπεται.

Βγήκαμε στους δρόμους. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Το αίτημα, παρά το γεγονός ότι δεν κατεγράφη πουθενά, ήταν-είναι η επιστροφή σε ένα κράτος Δικαίου που θα προστατεύει τους πολίτες, με ότι αυτό σημαίνει.
Ο "πρωθυπουργός" αποφάσισε ότι πρέπει να ξεφύγει από την κατάσταση μέσω ενός επικοινωνιακού τεχνάσματος, τον Ανασχηματισμό.
Δεν κατάλαβε ότι οι διαμαρτυρίες δεν έχουν να κάνουν με την μάλλον ανίκανη κυβέρνησή του, αλλά με το μεσοπρόθεσμο και συνολικά με την Τρόικα και τα μέτρα. 
Νομίζει ότι ο ανασχηματισμός, που παροδικά θα ηρεμήσει μόνο ένα μέρος του βαθιού ΠΑΣΟΚ, θα τον γλυτώσει από την νομοτελειακή του πτώση.
Τα βάρη που αποφάσισε μόνος του να σηκώσει ο Ελληνικός λαός, είναι ασήκωτα, όχι γιατί δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε, αλλά γιατί είναι άδικα.
Ο ανασχηματισμός αυτός δεν είναι παρά τίποτε άλλο από επαναπροσδιορισμό συσχετισμών, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ίσως πρόβα για το νέο δακτυλίδι στον κ. Βενιζέλο και τους συν αυτώ.
Εμείς όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Δεν επιτρέπεται άλλωστε.
photo by Evagelos Dukas
Ο κ. Βενιζέλος, έχασε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, διότι δεν άντεξε στην παρόρμησή του. Τώρα τοποθετήθηκε στον υπουργείο που δίνει την μεγαλύτερη μάχη. Που χρειάζεται σχέδιο, σύνεση και κυρίως κρύο αίμα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του διαπραγματευτή με τους ξένους. Αυτά λειτουργούν όταν έχεις ισχυρή πολιτική άποψη, που εδώ έχουμε όντως περίσσευμα.
Επίσης θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι σχεδόν κανένας δελφίνος που έχασε την προεδρία του κόμματός του, δεν επανήλθε για να την αναλάβει. Ας κρατούν λοιπόν μικρό καλάθι, οι συν αυτώ, διότι οι μέρες είναι δύσκολες και οι πολιτικές ανακατατάξεις σημαντικές. Τους προσπερνούν ήδη.
Τρανή απόδειξη, της μάχης των συσχετισμών, είναι και η τοποθέτηση του κ.Π. Οικονόμου. Ένας πολιτικός που ήταν
(;) ενάντια στον Μνημόνιο και ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευσή του. Οικονομολόγος, που αποτελούσε εφεδρεία για πολλά χρόνια. Ο ίδιος δέχθηκε να γελοιοποιηθεί, αποδεχόμενος την πρόσκληση.
Μια ακόμη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα συσπειρώνεται όταν απειλείται η εξουσία του. Με οποιοδήποτε κόστος, για οποιοδήποτε λόγο. Εντυπωσιακό μεν, αντεθνικό δε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τοποθετήθηκε στον ΥΠΕΚΑ.
Μου θυμίζει τη εποχή Σημίτη, που άφηνε (ότι και αν γινόταν) τον Λαλιώτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Τώρα ψάχνουμε πως θα πληρώσουμε τα τρομακτικά ακριβότερα έργα των ημερών του. Θυμίζω ότι αποτελούσε, πάντοτε, το χρυσό παιδί του ΠΑΣΟΚ.
Ο νέος υπουργός, έχει συγκεκριμένη αποστολή. Να μαζέψει τους φόρους που έχουν επιβληθεί και οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν, για τα σπίτια τους. Να κάνει παιχνίδι με το απελευθερωμένο πόθεν έσχες της 1ης κατοικίας και φυσικά να αφήσει ανεξέλεγκτη την δόμηση οπουδήποτε, εφόσον πληρώνονται "φόροι".
Τελικά, για την όλη κατάσταση, ο "πρωθυπουργός" αποφάσισε ότι έφταιγαν οι κ.κ. Μπιρμπίλη, Κατσέλη και Νταλάρα!!!
Προβλέπω, ότι στο σημερινό Eurogroup, ο κ. Βενιζέλος θα επιστρέψει με προίκα την κατανόηση των Ευρωπαίων συναδέλφων του.
Εμείς όμως δεν ξεχνάμε.
Η όποια όψιμη κατανόηση, είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης, που φόβισε το σύνολο των αγορών.
Μια επίσης τρανή απόδειξη, ότι όσα λένε οι πολίτες ισχύουν.
Μόνο ο "πρωθυπουργός" δεν τα πιστεύει ή τα παραβλέπει για να τελειώσει την δουλειά που άρχισε.
Το απόγευμα θα είμαι στο Σύνταγμα, όπως και την Τρίτη, όπως και κάθε μέρα μέχρι να γίνουν εκλογές, να καταψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο, να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, να αναλάβει κάποια κυβέρνηση συνεργασίας την εξουσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις