Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Έφτασε η ώρα

Παρακολουθώ εδώ και ημέρες τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου να μην απαντούν επαρκώς για το τι λύση προτείνουν.
Κανένα κόμμα, κανένας οικονομολόγος ακόμη και κανένας Τραπεζίτης δεν μπορεί να αρθρώσει πειστική λύση για την έξοδο από τον λάκκο που μας έφερε ο παράλογη και παραπλανητική πολιτική των διοικούντων.
Το γεγονός αυτό είναι τρανή απόδειξη ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, αλλά μεσίτες και ότι η λύση θα έρθει μόνο μέσα από μεθοδευμένες πρωτοβουλίες και πειστικά σχέδια μιας κυβέρνησης συνεργασίας, που θα αποφασίσει όμως στην βάση των κοινωνικών και εθνικών συμφερόντων, ώστε να επιτύχει κοινωνική συναίνεση και αποδοχή.
Οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί δεν έχουν ακόμη ωριμάσει.
Η ΝΔ, με τον ελαφρόμυαλο και αριβίστα αρχηγό της, συνεχίζει να μιλάει για την δυνατότητα αυτοδυναμίας της, που σε περίπτωση που δεν θα την επιτύχει θα καταφύγει ξανά σε εκλογές! Ας τολμήσει ο κ. Σαμαράς να αγνοήσει την βούληση του Ελληνικού Λαού αν και εφόσον τον βγάλει 1ο κόμμα αλλά χωρίς να του δώσει αυτοδυναμία και θα έχει την τύχη των νυν διοικούντων, που τα ξέρουν όλα. Δεν θα το κάνει και θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τα απερίσκεπτα λόγια που λέει τώρα.
Το ΚΚΕ, είναι η μοναδική δύναμη που απαντά με ένα ολοκληρωτικό σχέδιο πολιτικής πρακτικής, αλλά εντελώς διαφορετικό από την Παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα, ακόμη και σε χώρες που "ασπάζονται" μέρος όσων λέει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάνει λάθος.
Ο ΛΑΟΣ, μέσω του λαϊκιστή και επίσης αριβίστα αρχηγού του, προτείνει οποιοδήποτε λύση τον φέρνει κοντά σε μια κυβέρνηση. Ουδέν σχόλιο έχω να κάνω για την ουσία των θεμάτων που προσεγγίζει, αφού δεν αποτελούν ούτε καν σημείο αναφοράς για ανέκδοτα, κατά την δική μου ταπεινή άποψη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να αρθρώνει ένα σκεπτικό διαχείρισης της κρίσης, μέσα από μία πολύπλοκη ισορροπία κουμουνιστικογενών ομάδων και απόψεων, που αναζητούν (μάλλον ειλικρινά αυτή την φορά) πασοκογενείς δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν το άλμα τους προς την διακυβέρνηση. Εξαιρετικά θετική προσέγγιση. Προβλέπω όμως ό,τι όταν ορισμένες ομάδες φτάσουν στο επιθυμητό, θα αρχίσουν την γνωστή καρεκλολαγνεία, που τους διέσπασε από το υγιέστερο κομμάτι τους, την νυν Δημοκρατική Αριστερά.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, παρά το γεγονός ότι έχουν αποκλειστεί από τα ΜΜΕ, φαίνεται να επανακάμπτουν και να συντονίζονται με υγιή κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας που αναζητούν σοβαρότητα και πράσινη πολιτική λύσεων για την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας.
Η Δημοκρατική Αριστερά, απαλλαγμένη από το βάρος της συνεχούς εσωτερικής διαμάχης με τους ΣΥΡΙΖαίους, τοποθετεί επί τάπητος και ρεαλιστικά, μέσω του προέδρου της, ζητήματα πολιτικής πρακτικής και φαίνεται έτοιμη να συμβάλει σε οποιοδήποτε Αριστερό σχήμα, προκειμένου να βρεθούν λύσεις ή να δημιουργηθούν πλάνα εξόδου από την κρίση.
Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά "βράζει". Όλοι συζητούν και όλοι στο τέλος ψηφίζουν.
Οι κκ Κατσέλη, Γιαννακά, Μπατσελή, Ρομπόπουλος, Γρηγοράκος, φωνάζουν για το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου έκτρωμα και μετά από τους "εκβιασμούς" που θα υποστούν θα το ψηφίσουν, προκειμένου η ομάδα του κ. Παπανδρέου να συνεχίζει απρόσκοπτη το θεάρεστο έργο της και να σώσει τον τόπο.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρέσκονται στην παλαιοκομματική πρακτική του τακτικισμού και της αλληλοκατηγορίας.
Το καινούργιο παιχνιδάκι είναι οι εξεταστικές. Μόνο 26 από τους αναγκαίους 60 Βουλευτές έχουν υπογράψει για δημιουργία εξεταστικής για την απογραφή και τα στοιχεία του Αλογοσκούφη, ενώ η ΝΔ λέει ότι θα φτιάξει εξεταστική για τα Greek statistics του Σημίτη.
Τέτοιες γελοιότητες σε τέτοια εποχή.
Η χώρα χρειάζεται σχέδιο και αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένοι να μας κάνουν την χάρη να αποφασίσουν για εμάς αντί για τους εαυτούς τους, τότε θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
Σταδιακά και επίμονα θα πρέπει να αρχίσουμε διαρκείς απεργίες και καταλήψεις έως να προκηρυχθούν εκλογές.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να κάνουμε στάση πληρωμών σε οποιοδήποτε αντισυνταγματικό χαράτσι.
Θα δημιουργήσουμε ομάδα επιστημόνων, για την επεξεργασία και ανάλυση της διάρθρωσης του χρέους μας, με το σκεπτικό ότι θα πληρώσουμε μόνον ότι χρωστάμε. Π.χ. όχι τους τόκους του deal Σημίτη/Goldman Sachs που λήγουν το 2014!!!
Θα ψηφίσουμε στις εκλογές κυρίως κάποιο από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να μπουν και αυτά στην Βουλή και να δημιουργηθεί 7κομματική ή 8κομματική Βουλή, ώστε να αλλάξουν άμεσα οι πολιτικοί συσχετισμοί (Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία, Άρμα Πολιτών).
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αναγκαστικής συνεργασίας 2 ή και 3 κομμάτων, που θα νομιμοποιηθούν να επαναδιαπραγματευθούν τα πάντα. Η Ε.Ε. δεν έχει επιλογή να μην σεβαστεί την Λαϊκή κρίση.
Η διεκδίκηση δεν είναι αυτοσκοπός
Ο αγώνας για καλύτερη ζωή είναι.
Ο δρόμος είναι δύσκολος.
Πάντα ήταν.
Υπάρχει όμως και πρέπει να τον περπατήσουμε μέχρι τέλος.
Με ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις