Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το τέλος της "πολιτικής" .... τους.

The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools
Στίχοι ενός από τα πιο αγαπημένα Rock τραγούδια όλων των εποχών (Epitaph, King Crimson Band, απολαύστε το στο YouTube theothink1 channel)).
Οι ώρες και οι στιγμές είναι σχεδόν τραγικές.
Από αύριο η χώρα θα είναι και πάλι στους δρόμους.
Πολλές φορές έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Τώρα όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Υπό το καθεστώς αμετανόητων/ανόητων διοικούντων, που εμφανίζουν τον εαυτό τους ως εθνοσωτήρα, η Ελλάδα καταπιέζεται για να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο party οικονομικών συμφερόντων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Τα λόγια είναι περιττά για να εξηγήσουμε ξανά τι συμβαίνει.
Με τον μανδύα του μεσσία, μια ομάδα εντεταλμένων οπαδών της στιγνής νεοφιλελεύθερης σχολής, προσπαθούν να πείσουν, μάταια, τους πολίτες ότι έχουν κι αυτοί ευθύνες για τον κατήφορο, Χχησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους προπαγάνδας όπως εκβιασμούς βουλευτών, ψεύτικα πολιτικά και κοινωνικά διλλήματα, μονόλογους στα ΜΜΕ, "αριστερή" φρασεολογία και ιδεολογήματα.
Το χειρότερο όλων είναι η εμμονική συμπεριφορά τους.
Θεωρούν εαυτούς μοναδικούς σωτήρες, με τον Πάγκαλο να λέει στην εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο" του Χατζηνικολάου (Alter), 17/10/11): "τα ποσοστά μας είναι στο 15%, επειδή ο κόσμος δεν έχει συναίσθηση τι γίνεται (για το έργο της κυβέρνησης)......" ή τρεις ημέρες νωρίτερα ο Βενιζέλος στην Βουλή "....οι απεργίες και οι καταλήψεις αποτελούν προσπάθεια ανατροπής της δημοκρατικής νομιμότητας..."
Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα επικίνδυνης και οριακής πολιτικής φρασεολογίας, ενδεικτικής της αντιμετώπισης που τυγχάνουν οι πολίτες από τους σωτήρες τους.
Σε λίγο θα έρθει και η ποινικοποίηση της αντίστασης, ίσως και του λόγου. Άλλωστε αυτό συμβαίνει ιστορικά, όταν η πολιτική έχει χάσει τον δρόμο της και οδηγείται σε αδιέξοδο από καρεκλοκεύνταυρους, ναρκισσιστές της εξουσίας.
Όχι, "κύριοι'.  Δεν μπορείτε να συνεχίσετε το "έργο" σας.
Είναι θέμα χρόνου να οδηγηθείτε εσείς στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως προδότες ενός έθνους, που το γαλουχίσατε με τα ψεύτικα λόγια σας, εκπαιδεύσατε στρατιές συνδικαλιστών και φρουρών της "αλλαγής" και της "επανεκκίνησης", ντοπάροντας μέρος της κοινωνίας με την διανομή μιζών από τα κρατικά ταμεία. 
Εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι του παραλογισμού που ζούμε και της στρέβλωσης των αρχών και των αξιών της κοινωνίας.
Τώρα θεωρούν ανατροπή της δημοκρατικής νομιμότητας κάθε είδος αντίστασης.
Η ειρωνία είναι ό,τι οι μαθητές που φοίτησαν στα συνδικαλιστικά σχολεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην ΠΑΣΚΕ και την ΔΑΚΕ, προσπαθούν να σώσουν και το δικό τους τομάρι, βγαίνοντας στον δρόμο και καταγγέλλοντας τους δασκάλους τους. Δεν πιστεύω ότι έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ό,τι τόσα χρόνια ήταν πιόνια.
Από αύριο ελπίζουμε ότι η αφύπνιση της κοινωνίας θα είναι καθολική.
Ο αγώνας δεν είναι  Εθνικός. Είναι πάνω από όλους μας.
Έστω και τώρα, δεν είναι αργά να καταλάβουν όλοι ότι η θεσμική θέση ταυτίζεται με την αρχή της υπεράσπισης του κοινωνικού δικαίου. 
Οι δανειστές θα πληρωθούν, αφού και εφόσον μάθουμε, αναλύσουμε και κατανοήσουμε τον λογαριασμό. Θα περιμένουν όσο χρειαστεί. Οι οικογένειές μας έχουν την απόλυτη προτεραιότητα στην ζωή μας.
Έστω και τώρα, οι πολίτες θα επιδείξουν αλληλεγγύη στον καταπιεζόμενο διπλανό τους και θα ξεπεράσουν την στενωπό, που στενόμυαλοι και αριβίστες μας έβαλαν.
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα διότι οι πολίτες μιλούν κάποια στιγμή.
Η σιωπηρή πλειοψηφία, θα γίνει τόσο ηχηρή που θα αναζητούν διέξοδο διαφυγής και δεν θα την έχουν.
Θα κάνετε εκλογές άμεσα και θα αποχωρίσετε.
Μια συγνώμη μόνο, θα σας έσωζε. Καλώς ή κακώς η κοινωνία μας συγχωρεί τα πάντα. Έτσι έμαθε.

Από σήμερα στο #Syntagma (11:00) και παντού, για όσο χρειαστεί. 
 


ΥΓ 1: "κύριε" Παπουτσή, τα δακρυγόνα και η βία των ΜΑΤ δεν πτωούν κανέναν μας. Μην τα στείλετε καλύτερα.
ΥΓ 2: όπως κάθε Κυριακή, θα τα πούμε και από τον REAL FM, 97.8, το βράδυ 21:00-24:00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις