Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Λύσεις Υπάρχουν. Μυαλά δεν υπάρχουν

Άρχισαν τα όργανα και πάλι!
Ο @primeministrGR δεν θέλει, λέει, να βάλει "κόκκινες γραμμές" στην τρόικα!
Μα, αυτός δεν είναι που πήρε την θέση για να περάσει όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει ο προηγούμενος, που παρεμπιπτόντως δεν ενδιαφερόταν για τις καρέκλες;
Αυτός ο υπάλληλος της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που για λίγο καιρό πήγαν να μας πείσουν ότι θα είναι καλός πρωθυπουργός;
Τελικά ο Έλληνας ή έχει μεγάλη υπομονή ή είναι εξαιρετικά απελπισμένος.
Τείνω να πιστεύω το δεύτερο.
Δύο μήνες τώρα κανείς δεν πολυ-μιλάει, δεν αντιστέκεται, με την κρυφή ελπίδα ότι αυτός που οι άλλοι μας επέβαλαν, μπορεί να έκανε κάτι καλύτερο.
Φευ! Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου.
Τριγύρω βλέπω συνανθρώπους μας που ασφυκτιούν, αφού ούτε δουλειά έχουν, ούτε χρήματα για τα απαραίτητα. Στις γιορτές πολλοί νονοί, -ες, δεν μπόρεσαν και απέφυγαν να πάρουν κάτι στα βαπτιστήρια τους διότι δεν είχαν!
Γενικευμένη κατάντια.
Οι έρευνες της αμαρτωλής ΕΛ.ΣΤΑΤ. δείχνουν φτώχεια σε 1 στους 4 Έλληνες από το 2009 (http://news.kathimerini.gr)
Οι επιχειρήσεις κλείνουν με ρυθμό τρομακτικό. Ανάπτυξη δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει, τουλάχιστον για το 2012.
Τόσο άσχημα.
Αυτοί δε, το χαβά τους.
Ο ΓΑΠ δεν θέλει να φύγει από το @PASOK και τους κοροϊδεύει με συνδικαλιστικές πρακτικές, για να κερδίσει χρόνο και να γίνει ξανά Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Τόσο πατριώτης ο τύπος. 
Βέβαια, δεν μπορώ να ξεχάσω τα φιλαράκια μου, που αγωνιώντας να πάρουν την εξουσία μετά το 2004, μας έπρηξαν τα αυτιά με τις διαφορετικές απόψεις του "Σουηδού" και των πρωτοπαλίκαρών του (Γερουλάνος (...), Παπακωνσταντίνου (τον θυμάστε αυτόν;), Πεταλωτής (ουδέν σχόλιο), Ραγκούσης κλπ κλπ κλπ...) που θα άλλαζαν την χώρα διότι είχαν νεωτεριστικές απόψεις!
Κι εμείς λέγαμε: "κάνετε λάθος, δεν χρειαζόμαστε Μεσσίες, αλλά πολιτικές. Δεν έχουν σχέση τα πρόσωπα, αλλά τι πρεσβεύουν και κατά πόσο είναι έτοιμα να συνεισφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία".
Μας κορόιδευαν, διότι είμαστε οραματιστές και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το Διεθνές γίγνεσθαι και την πρακτική των αγορών.
Οι ίδιοι αναθάρρησαν με τον νέο "πρωθυπουργό", διότι είναι τεχνοκράτης και θα έβαζε τα πράγματα στην θέση τους.
Τώρα;
Φτάσαμε στο σημείο να κυβερνάει ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Πάγκαλος και ο Αβραμόπουλος.
Τόσο άσχημα.
Μαγικές λύσεις, προφανώς δεν υπάρχουν.
Λύσεις όμως υπάρχουν. 
Θα πρέπει να έχουν μοναδικό γνώμονα την προστασία των αδυνάτων, την εξασφάλιση εργασίας για όλους, την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.
Οποιαδήποτε άλλη λύση, δημιουργεί έντονα προβλήματα με απρόβλεπτες συνέπειες όταν θα εκραγούν. Και δεν είναι πολύ μακρυά αυτή η χρονική στιγμή.
Το "χρέος" όπως το αποκαλούν, δεν δημιουργήθηκε από όλους και δεν θα πληρωθεί από όλους.
Καθημερινά συλλαμβάνουν διάφορους τύπους που χρωστούν εκατομμύρια. Μετά τους αφήνουν ελεύθερους για να κάνουν διακανονισμό. Γιατί; Να μείνουν στην φυλακή και να φέρουν τα λεφτά.
Εμείς είμαστε κορόιδα που δεν έχουμε χρέη;
Βγήκαν τα χρήματα στο εξωτερικό.
Έεε, και; Αφού αυτό το κάνουν οι Τράπεζες νομίμως. Οι ίδιες Τράπεζες που ζητούν συνεχώς χρήματα για να μην κλείσουν. Η ελεύθερη αγορά το απαγορεύει λένε. Αλλά η ανεργία και φτώχεια επιτρέπεται προφανώς....
Το 2010 λέγαμε ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, αφού δούμε την διάρθρωσή του και μετά να κάναμε διαπραγμάτευση για όσα εκτιμούσαμε ότι χρωστάμε πραγματικά.
Ιδεαλισμός έτσι;
Τώρα, 1,5 χρόνο μετά λένε ακριβώς το ίδιο, με την διαφορά ότι έχουν αλλάξει οι εργασιακές σχέσεις, έχει πτωχύνει η χώρα τουλάχιστον 30%-40% και αυξήθηκε η ανεργία στο 20+%.
Η λύση είναι μπροστά μας. 
Η Ε.Ε. πρέπει να μας χαλαρώσει τους οικονομικούς θεσμικούς περιορισμούς για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, διότι αλλιώς θα έχουμε διασπάσεις και η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα Οικονομικά της με ελευθερία επιλογών πληρωμής και διαπραγμάτευσης.
Εάν δεν διεκδικήσουμε με το καλό κάτι ανάλογο, η ζωή θα μας χαστουκίσει όλους μαζί.
Θυμηθείτε το αυτό.
Τέλος, ένα σχόλιο για την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζει την κατάσταση ένα μέρος της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ).
Ο Μαίλης του ΚΚΕ έλεγε πριν λίγες ημέρες ότι η λύση είναι έξω από Ε.Ε. και το Ευρώ και Λαϊκή κυριαρχία. Ο Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα έλεγε έξω από την Ε.Ε και το Ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών και του κεφαλαίου !!!
Η πολιτική τους, δηλαδή, θεώρηση είναι να απομονωθούμε από τον Δυτικό κόσμο και να προσεγγίσουμε .... τον άλλο κόσμο!
Δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορούν να τα σκέφτονται αυτά.Πως γίνεται να συνεχίζουν να συμμετέχουν σε προϊστορικά, αναχρονιστικά κόμματα πολιτικοί σαν τον Παπαδημούλη, τον Δραγασάκη, την Κανέλλη κ.ά.
Για το 2012 δεν έχω ευχές να δώσω σε κανέναν.
Προτείνω να βάλουμε στόχους.
Απεριόριστη αλληλεγγύη προς τους διπλανούς, κινητοποίηση και κριτική επί παντός επιστητού.


Καλή αντάμωση


2 σχόλια:

Tagio είπε...

Οταν οι συνεργάτες - φίλοι σου αποδεικνυεται οτι εχουν βαλει στο ματι το κεφάλαιό σου και δεν ενδιαφέρονται και τόσο για την κατάσταση της υγείας σου, εσυ ακόμα θεωρεις οτι υπάρχει πεδίο συνεργασίας-φιλίας;

Unknown είπε...

Η συνεργασία πρέπει να ξεπερνάει τα λάθη και να βλέπει στο μέλλον. Οπότε ναι, βλέπω πεδίο για συννενόηση

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις