Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Αριστερές "αυτοδυναμίες'του Θεόφιλου Κωτσίδη - υποψήφιου Βουλευτή Αττικής (υπόλοιπο)

Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού είναι προ των πυλών.
Η Αριστερά έχει να διαδραματίσει κρίσιμο και ιστορικό ρόλο.
Πρώτη φορά της δίδεται η πραγματική δυνατότητα, σε κλίμα Δημοκρατίας, να προτείνει και κυρίως να εφαρμόσει την δική της εκδοχή για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται το κράτος, πως να ενεργεί, να ελέγχει, να συμπονεί, να συνομιλεί, να αποφασίζει.

Η συγκυρία έχει και επιπλέον "bonus". Οι πολίτες δείχνουν να συντάσσονται συνειδητά με την λογική της Αριστερής αλλαγής.
Ο κύριος φορέας αυτής της αλλαγής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά.
Έχει λοιπόν ιστορική ευθύνη να συμπεριφερθεί και να πράξει τα δέοντα.
Κι όμως είναι έτοιμος να πισωγυρίσει σε πρακτικές και λογικές του παρελθόντος.

Δια στόματος του προέδρου του, εκφράζεται διαρκώς το σκεπτικό της αυτοδυναμίας "για να μπορεί να γίνει πράξη, το πρόγραμμά τους".
Ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς έχουν ήδη απολέσει την λογική ότι η Αριστερά έχει διαλεκτική και διαρκή σχέση με όλες τις κοινωνικές ομάδες και φορείς που επιδιώκουν κάτι καλό για την κοινωνία.
Φυσικά και με τα κόμματα που παλεύω για τον ίδιο σκοπό.
Η αλλοτρίωση είναι έκδηλη, πριν ακόμη αναλάβουν την εξουσία.
Είναι άλλο θέμα να ηγεμονεύσει κάποιος και άλλο να επιβάλλει την μοναρχία της μίας αντίληψης, καλώντας τους υπόλοιπους να προσχωρήσουν στην πρότασή του, προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή.

Αυτό δεν είναι Αριστερή λογική.
Εντάξει καταλαβαίνουμε όλοι τις εσωτερικές έριδες, αλλά ....
Η Αριστερά πρέπει να επιδιώκει διαρκώς προγραμματικές συγκλήσεις με όρους αυτονομίας των συμμετεχόντων, προκειμένου να διαχυθεί στην κοινωνία η αντίληψη της συμμετοχής και συνεπώς της δυνατότητας επίτευξης του τελικού στόχου, που είναι η βελτίωση της ζωής μας.

Το "Πρώτη Φορά Αριστερά" μοιάζει τελικά μακρυά.
Θα το άλλαζα σε "Πρώτη Φορά, Ελπίδα για Αριστερά".

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη δυνάμεις που επιμένουν στην λογική των προγραμματικών συγκλήσεων. Είναι αυτές της Ανανεωτικής Αριστεράς, που συνεχίζουν να είναι παρούσες, ακόμη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις