Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Καμίνης αντί Φώφης

Ο λόγος για τον τέως Συνήγορο του Πολίτη.
Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιλογή του Φ. Κουβέλη για τον Δήμο Αθηναίων διότι:
  1. εμφανίζει στο πολιτικό προσκύνιο άτομα άφθαρτα και επιτυχημένα, με σκεπτικό που δεν ταυτίζεται με τις λογικές των πολιτικών πατρόνων αλλά με την κοινή λαϊκή καθημερινή λογική,
  2. βοηθάει στην καλλιέργεια κλίματος νηφαλιότητας ανάμεσα στους υποστηρικτές ή μη των κυβερνητικών επιλογών, δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό δεν "ανήκει" σε κανέναν από τους πολιτικούς σχηματισμούς, άρα δεν έχει τίποτα να εξαργυρώσει,
  3. συνηγορεί στην ιδέα ότι τα κόμματα θα έπρεπε να αναπτύσουν τον κοινωνικό διάλογο χωρίς χουλιγκανισμούς και κατεστημένες/εγκατεστημένες λογικές. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες δεν πιέζονται ψυχολογικά να υποστηρίξουν αναγκαστικά τον υποδεικνυόμενο κομματικά και άρα ψηφίζουν στην βάση προγραμμάτων και προσώπων. Έτσι θα πρέπει να γίνεται στο εξής.
  4. φέρνει τον διάλογο για την Αθήνα, στην πραγματική του βάση και δημιουργεί την ελπίδα ότι ένας άνθρωπος με κοινή λογική (αλλά και γνώση) θα μπορούσε να ξεπεράσει τους κομματικούς μηχανισμούς και να αρχίσει το έργο αποκατάστασης για μια πιο ανθρώπινη πόλη.
  5. αυξάνει τις πιθανότητες να απαλαχθούμε από τις Δημαρχίες στελεχών που υπερχρέωσαν τον Δήμο και είχαν και έχουν ιδιοτελής σκοπούς.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα, μάλλον, ειλικρινές βήμα προς την Αριστερά. Θα δούμε βέβαια στην πορεία εάν θα το συνεχίσει, δεδομένου ότι ο μηχανισμός του είναι κατά αυτής της επιλογής και η περίοδος δεν βοηθάει για τέτοιες "προσεγγίσεις"
Υπάρχει βέβαια και αντίλογος σε όλα αυτά. Αυτός όμως βασίζεται μόνο στο γεγονός ότι η κυβέρνηση άλλα είπε και άλλα κάνει, άρα θα πρέπει να μην την βοηθήσουμε σε τίποτα.

Όπως και να'χει όμως είναι ένα σημαντικό βήμα για όλους.
Η ζηγαριά έχει πιο πολλά θετικά απ' ότι αρνητικά.
Καλή επιτυχία στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις