Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Τζίγγερ VS Βγενό

Ο κύβος ερρίφθη.
Η οικογένεια αποφάσισε να "δωρίσει" μέρος των μετοχών της, ώστε να αποκτήσει πλειοψηφία η μειοψηφία.
Γιατί;
Μήπως νομίζουν ότι με τις γυαλιστερές χάντρες θα μας δελεάσουν; Θα μας αποπροσανατολίσουν;
Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει οσονούπω "άδειες" για το στοίχημα...
Μα καλά δεν παίζεται στοίχημα; Τι θα πει παράνομο ή νόμιμο. Στην εποχή της τεχνολογίας μιλάμε για μονοπώλιο! Ένα μονοπώλιο που αφήνει τους υπόλοιπους να διακινούν 4 δισ € το χρόνο και να εισπράττουν, μέσω εξωχώριων επιχειρήσεων, τουλάχιστον το 40% αυτού του ποσού, δηλαδή 1.6 δισ €. με φορολόγηση 10%-14% !!!
Από την άλλη το Marfin group έχει υποαξίες σε αρκετές εταιρίες του και ο κ. Βγενόπουλος φαίνεται να βρίσκεται σε περίοδο οικονομικής ξηρασίας. Λογικό με την κατάσταση που επικρατεί. Βέβαια θα αλλάξουν τα πράγματα.
Πως να το πω καλύτερα. Εάν παίζετε χαρτιά (π.χ. πόκα) θα γνωρίζετε ότι όποιος έχει παραπάνω ρευστό στο τραπέζι κάνει μεγάλα χτυπήματα ώστε να μην μπορεί να ακολουθήσει όποιος έχει λιγότερα χρήματα. Έτσι κερδίζει.
Η οικογένεια, έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για άνετη επιχειρηματική επικράτηση και τώρα παίζει τα ρέστα της.
Ή θα πληρώσει ο κ. Βγενόπουλος ή θα κατηγορηθεί ως ρίψασπις (ξανά). Εάν πληρώσει θα βρεθεί σε δυσκολότερη θέση από ότι είναι τώρα (ως πρόσωπο, για να μην παρεξηγηθούμε), εκτός και αν κάνει κανένα μαγικό, όπως άλλωστε συνηθίζει και κερδίσει και τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα επιβεβαιώσει την αδιαφιλονίκητη επικοινωνιακή του υπεροπλία.
Το θέμα είναι εάν ο ΠΑΟ θα βγει κερδισμένος.
Η μάχη που εξελίσσεται από τον Μάϊο, είναι μάχη επιχειρηματιών και όχι αθλητική.
Επιβεβαιώνει στον μέγιστο βαθμό, ότι οι ομάδες χρησιμοποιούνται για να μπορούν οι επιχειρηματίες να κάνουν δουλειές, κυρίως με το κράτος.
Τα υπόλοιπα περί Παναθηναϊκο-φροσύνης ή και Ολυμπιακο-φροσύνης αλλού.
Οι φίλαθλοι γνωρίζουν.
Ελπίζω στο τέλος να βγει κάτι καλό, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.
Απλά υπενθυμίζω ότι Πρόεδροι/Ιδιοκτήτες/Αποφασίζοντες/Φίλοι των ομάδων της Superleague είναι οι κ.κ.: Βαρδινογιάννης/Πατέρας;, Μαρινάκης, Μπέος, Ψωμιάδης, Τσακίρης, Πανόπουλος κ.ά., ότι ο ΟΠΑΠ έχει "επενδύσει" για "χορηγίες" στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008-2010, 62 εκατ. € (!!!) και ότι ο κ. Μπιτσαξής πριν μόλις 3 μήνες, έλεγε ότι θα πατάξουν την βία κόβοντας τις "χορηγίες" (χα, χα, χα).

1 σχόλιο:

Online στοιχημα είπε...

Το ποδόσφαιρο αποτελεί την δίοδο για επιχειρηματική ανέλιξη ορισμένων λόγω του ότι εκμεταλλεύονται το κόσμο πίσω από την κάθε ομάδα.
Από δηλώσεις και απο νόμους για πάταξη της βίας καλά πάμε. Όταν έρχεται η ώρα να εφαρμοστούν, όμως, την πληρώνουν μόνο οι μικροί ενώ για τους μεγάλους βρίσκεται το παραθυράκι. Ο ΟΠΑΠ δεν έδωσε τον Ιούνιο χορηγία στον ΠΑΟΚ λόγω των επεισοδίων της Λαμίας. Δύο μήνες μετά έδωσε και στις 2 υπαίτες των επεισοδιών της Λαμίας όπως και στην υπαίτια για τα επεισόδια του ΣΕΦ.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζετε, κρίνετε, συμμετέχετε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις